Πώς μπορώ να προσφέρω στα αδέσποτα των Καταφυγίων;

Μπορεί να είναι δύσκολο να αγνοήσουμε τα μηνύματα στο Facebook ή δημοσιεύσεις σχετικά με τα χαριτωμένα μικρά κουτάβια και τα γατάκια που έχουν ανάγκη από μόνιμα σπίτια.

Αρκετοί όμως από εμάς -αν και πολύ θα ήθελαν να παρέχουν σπίτια για τα ζώα που έχουν ανάγκη, μερικές φορές δεν μπορούμε να αναλάβουμε τέτοια ευθύνη λόγο του τρόπου ζωής μας ή κάποιων μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Είναι καλύτερα να είστε ειλικρινείς με τις δυνατότητες σας εξαρχής, από το να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι και λόγω αδυναμίας να πρέπει μετά από λίγο να το επιστρέψετε.

Στην Ελλάδα -και- λόγω της οικονομικής κρίσης, ο αριθμός των κατοικίδιων ζώων που έχουν ανάγκη, φαίνεται να αυξάνεται σταθερά.

Όμως, ακριβώς όπως μπορείτε να κάνετε κάποια φιλανθρωπία σας, χωρίς να γράψετε μια μεγάλη επιταγή, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βοηθήσετε.

Από το να δοθεί ένα τέλος στις κακοποιήσεις των ζώων ώς και να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων, μας δίνονται πάρα πολλές ευκαιρίες για να βοηθήσουμε τα ζώα που έχουν ανάγκη σε όλη τη χώρα.

Εάν λοιπόν δεν μπορείτε να προσφέρετε ένα μόνιμο σπίτι σε κάποιο από τα πολλά αδέσποτα ζώα, έχετε πολλές άλλες ευκαιρίες να συμμετάσχετε ενεργά για να βοηθήσετε αυτά τα ζώα να έχουν μια καλύτερη ζωή.

Σαν πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε πόσο χρόνο μπορείτε να διαθέσετε.

Εάν μπορείτε να διαθέσετε μονάχα κάποιες ώρες από την Κυριακή σας και αυτό είναι όλο, απλά να είστε ειλικρινής. Πείτε "Έχω μια Κυριακή. Πώς μπορώ να βοηθήσω;" Οποιοσδήποτε σύλλογος, ομάδα ή σωματείο θα χαρεί να λάβει την πολύτιμη βοήθεια σας

Διαβάστε παρακάτω 5 τρόπους να βοηθήσετε, χωρίς να προσφέρετε ένα μόνιμο σπίτι.

  • Δωρίστε αντικείμενα: Παλιά πετσέτες, κουβέρτες, σπιτάκια, παιχνίδια για κατοικίδια ζώα, λουριά... ακόμα και οι εφημερίδες μπορούν να τεθούν σε χρήση σε τοπικά καταφύγια ζώων. Συλλέγετε αντικείμενα από τη γειτονιά σας και κάντε μια μαζική μηνιαία δωρεά.
  • Λαδώστε τις αρθρώσεις σας!: Προσφερθείτε για εθελοντική εργασία στο τοπικό καταφύγιό σας. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις χρειάζονται βοήθεια. Περπατήστε τα σκυλάκια, βοηθήστε στη φωτογράφηση τους για τις αγγελίες υιοθεσίας, συζητήστε μαζί τους με πιο τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε ή απλά προσφέρετε στα ζώα των καταφυγίων ανθρώπινη συντροφιά.
  • Τσεκάρετε το ημερολόγιό σας: Ελέγξτε τις καταχωρίσεις για εκδήλωσεις ή φιλοζωικά παζάρια. Σίγουρα θα βρείτε κάποια εκδήλωση να ταιριάζει στο πρόγραμμα σας. Ζητήστε από τους φίλους σας να σας συνοδεύσουν. Θα γευθείτε νόστιμες λιχουδιές, θα πείτε τον καφέ σας και ταυτόχρονα θα βρείτε αντικείμενα μεταχειρισμένα και μικρούς θησαυρούς σε πάρα πολύ οικονομικές τιμές! Και μην ξεχνάτε ότι και τα δικά σας μεταχειρισμένα ρούχα, τσάντες ή βιβλία θα μπορούσαν να πουληθούν για να συγκεντρωθούν χρήματα για τις ανάγκες των καταφυγίων.
  • Εικονική Υιοθεσία: Γίνετε εικονικοί γονείς! Βρείτε μέσω των ιστοσελίδων των Καταφυγίων, ζωάκια που έχουν ανάγκη από χρήματα για την θεραπεία ή απλά την συντήρηση τους. (Τα περισσότερα από τα Καταφύγια βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη για οικονομική βοήθεια) Με ένα μικρό ποσό -ίσο με 4-5 καφέδες!- μπορείτε να βοηθήσετε ένα κατοικίδιο μέχρι να βρεθεί γι αυτό ένα μόνιμο σπίτι. Τον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να βγάζετε βόλτα το σκυλάκι που έχετε 'υπό την προστασία σας', να ενημερώνεστε για την υγεία του και να το 'προωθείτε' όσο μπορείτε σε μια μόνιμη οικογένεια.
  • Αναζητήστε στο Internet: Στo facebook, αλλά και γενικότερα στο web, μπορείτε να αναζητήσετε περιστατικά που απαιτούν άμεση βοήθεια. Είτε είναι ανάγκη για φάρμακα, είτε μεταφορά και συνοδεία ενός τραυματισμένου ζώου στο κτηνίατρο, είτε είναι οικονομική συνεισφορά για κάποιο επείγον χειρουργειο κλπ. Η βοήθεια σας να είστε σίγουροι ότι είναι πολύτιμη! 
pfo.gr
Διαβάστε επίσης:

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld