Εξέδωσαν οδηγίες για την επανείσοδο των κυνηγετικών σκύλων


Τις ακόλουθες οδηγίες για τα κυνηγετικά σκυλιά, κοινοτικής προέλευσης που μετακινούνται σε έδαφος τρίτων χωρών και επανέρχονται στο έδαφος της χώρας μέσω συγκεκριμένων σημείων εισόδου δίνει η διεύθυνση περιφερειακής αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Εύβοιας λόγω του πρόσφατου κρούσματος λύσσας που επιβεβαιώθηκε στην περιοχή της Κοζάνης:


Α) Τα ζώα πρέπει να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση αναγνώρισης (μικροτσιπ).

Β) Να συνοδεύονται από το διαβατήριο που να αποδεικνύει ότι έχει πραγματοποιηθεί ισχύων αντιλυσσικός εμβολιασμός του ζώου. Εάν το ζώο εμβολιάστηκε για πρώτη φορά, πρέπει να περάσουν 21 ημέρες προκειμένου να ταξιδέψει (διάστημα που απαιτείται για να θεωρηθεί ότι ο αντιλυσσικός εμβολιασμός είναι σε ισχύ, βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας).

Γ) Βεβαιωθείτε ότι η τρίτη χώρα που θα επισκεφθείτε περιλαμβάνεται στον εγκεκριμένο κατάλογο των τρίτων χωρών. Εάν δεν ανήκει (π.χ. Αλβανία, Φύρομ κ.λ.π) και προκειμένου να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα κατά την επανείσοδο του ζώου σας στην Ελλάδα, φροντίστε να έχετε κάνει, προτού εγκαταλείψετε το έδαφος της χώρας ορολογική εξέταση για τίτλο αντισωμάτων κατά του ιού της λύσσας σε εγκεκριμένο εργαστήριο αναφοράς. Σε αντίθετη περίπτωση, η είσοδος του ζώου στην Ελλάδα δε θα επιτρέπεται.
Σε περίπτωση που εντοπίσετε τυχόν νεκρά άγρια ζώα ή ζώα που δείχνουν κατά κοινή αντίληψη άρρωστα, ενημερώστε άμεσα τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. 

Για περισσότερες διευκρινήσεις / πληροφορίες, παρακαλούμε να απευθύνεστε στους επίσημους κτηνιάτρους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στα τηλέφωνα 22213-53544

agronews.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld