Και ο σκύλος θέλει το πάρκο του!


Καμία νομική βάση δεν έχουν οι εκατοντάδες πινακίδες «απαγορεύονται οι σκύλοι» που έχουν τοποθετήσει στα πάρκα και στις πλατείες τους δημοτικές Αρχές σε ολόκληρη την Ελλάδα!


Φιλοζωικά σωματεία επισημαίνουν πως η απαγόρευση πρόσβασης των τετράποδων σε τέτοιου είδους δημόσιους χώρους έχει αρθεί από το 2003, ενώ η ελευθερίαπρόσβασηςόλων των ζώων συντροφιάς σε πάρκα και πλατείες αναφέρεται εκ νέου στον πλέον πρόσφατο νόμο 4039/2012, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον Φεβρουάριο του 2012.

Η μόνη νομική υποχρέωση που έχουν οι ιδιοκτήτες των ζώων είναι να προσέχουν πού αφοδεύουν τα κατοικίδια και, όταν το κάνουν, να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους!

Η καλύτερη λύση για τις δημοτικές Αρχές, ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι, είναι η δημιουργία ειδικών χώρων για σκύλους μέσα στα πάρκα και τις πλατείες τους.

Μια υποδειγματική «παιδική χαρά» ειδικά για κατοικίδια λειτουργεί στο άλσος Παπάγου. Εκεί τα ζώα μπορούν να τρέχουν ελεύθερα χωρίς λουρί, ενώ υπάρχουν και δεκάδες ειδικά παιχνίδια που μπορούν να τα κρατήσουν απασχολημένα για ώρες.


Αντίστοιχοι χώροι υπάρχουν σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, αποτελώντας πόλο έλξης για δεκάδες επισκέπτες καθημερινά.


ΠΗΓΗ: Realnews

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld