Χανιά: Καρέ - Καρέ η διάσωση του σκύλου που σώθηκε από πνιγμό


Όπως δημοσιεύσαμε χθες, νεαροί κατάφεραν να διασώσουν στο λιμάνι των Χανίων ένα λαμπραντόρ που λίγο έλειψε να πνιγεί.

Παρότι, η Κρήτη έχει δείξει πολλές φορές το βάρβαρο πρόσωπό της απέναντι στα ζώα, το περιστατικό αυτό αποτελεί απόδειξη πως υπάρχουν και Κρητικοί με ευαισθησίες και ανθρωπιά.
 

Το άτυχο περιστατικό ξεκίνησε όταν το εγκαταλελειμμένο (;) λαμπραντόρ βρισκόταν στην προβλήτα του λιμανιού και κάποιο αντικείμενο μέσα στην θάλασσα του απέσπασε την προσοχή. Προσπαθώντας να το πιάσει, γλίστρησε και βρέθηκε στα παγωμένα νερά.

Ο σκύλος πανικοβλήθηκε και προσπαθούσε να βγει στην ακτή. Παρά την προσπάθεια δεν τα κατάφερε. Οι νεαροί αρχικά, έριξαν ένα ξύλο, μήπως το δαγκώσει και τον τραβήξουν έξω. Όμως η προσπάθεια απέτυχε. 

Στην συνέχεια, προσπάθησαν με έναν γάντζο να πιάσουν το κολάρο του, ώστε να τον τραβήξουν. Όμως ο σκύλος πανικοβλήθηκε περισσότερο και άρχισε να κατευθύνεται προς τον Φάρο, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αρχίσει να του σφυρίζει για να μην απομακρυνθεί.

Τελικά, ο σκυλάκος κατάφερε να πλησιάσει στα βράχια και ο νεαρός τον τράβηξε έξω.

Όπως ενημερωθήκαμε από την Χρυσούλα Ζήκου, ο σκυλάκος, που είναι και μεγάλης ηλικίας, φορούσε κολάρο στο οποίο αναγραφόταν ένα τηλέφωνο. Οι νεαροί κάλεσαν το νούμερο αλλά ήταν κλειστό. 

Παρόλα αυτά, η ευαισθησία των νεαρών δεν σταμάτησε στην διάσωση. Πήραν μαζί τον όμορφο γεράκο για να συνεχίσουν την προσπάθεια να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του. Εμείς ευχόμαστε να μην τον έχουν παρατήσει και να επιστρέψει σύντομα κοντά τους.

Τέλος να επαναλάβουμε, ότι τόσο το Λιμενικό όσο και η Πυροσβεστική, παρότι κλήθηκαν στο σημείο δεν έφθασαν ποτέ...

Σας παρουσιάσουμε καρέ - καρέ τις φωτογραφίες από την διάσωση του σκυλάκου!























1 σχόλιο:

  1. συγκηνιτικο μπραβο στους νεαρους αυτη ειναι η καλητερη διαφημιση εναντια στην δισφημιση που κανουν καποιοι με την κακοποιηση που ασκουν στα ζωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld