Χανιά: Το Α.Τ. του Γαλατά απεγκλώβισε κουταβάκι από κουφάλα ελιάς


Μια κουφάλα ελιάς διάλεξε μια μικρόσωμη σκυλίτσα γύρω στα 6 κιλά για να γεννήσει τα κουτάβια της. Αδέσποτη πλέον, αφού έχει εμφανή ίχνη πρώην δεσποζόμενου ζώου. Παρά την εγκατάλειψή της δεν παύει ούτε λεπτό να είναι χαδιάρα και με εμπιστοσύνη στους σωτήρες της.


Ένα ακόμη από τα χιλιάδες ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους από ανεύθυνους ανθρώπους, αφού το βαρέθηκαν. Είναι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που διαμαρτύρονται παντού για τα αδέσποτα, που τους ενοχλούν ακόμη και όταν γαυγίζουν, που διαμαρτύρονται στον δήμο για τις ακαθαρσίες τους ενώ είναι οι ίδιοι που τα έχουν καταστήσει αδέσποτα, οι ίδιοι που τα δηλητηριάζουν.

 

Τα κουταβάκια μεγάλωσαν μέσα στην κουφάλα και κάποια στιγμή εγκλωβίστηκαν σε αυτή.

Μέλη του συλλόγου μας (Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων ''Η προστασία των ζώων'') που κατοικούν στην περιοχή άκουσαν έντονα κλάματα μικρού κουταβιού, εντόπισαν το δέντρο της ελιάς όπου είχε εγκλωβιστεί ένα από τα κουτάβια. Παρά τις προσπάθειές τους δεν μπορούσαν να ελευθερώσουν το μικρό ζώο.

Κάλεσαν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το τμήμα του Γαλατά, που έσπευσε αμέσως για να βοηθήσει.

Καλέσαμε και την Πυροσβεστική, η οποία όμως τελικά δεν χρειάστηκε να έλθει αφού ο αστυνομικός μετά από πολλές προσπάθειες κατόρθωσε να βγάλει το κουτάβι, το οποίο είχε μάλλον μερες να πιεί νερό και προφανώς να σιτιστεί.

Ευχαριστούμε τον Διοικητή του Α.Τ Γαλατά κ. Φώτη Σταυρακάρα για την άμεση ανταπόκρισή του και τον αστυνομικό κ. Πέτρο Ξηρουχάκη, που δεν σταμάτησε λεπτό να προσπαθεί μέχρι που τα κατάφερε.


animalscare.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld