Ο ταλαιπωρημένος Κόκκινος ψάχνει ζεστό σπιτάκι


Γνώρισα τον Κόκκινο πριν από 1 ½ χρόνο. Τον είδα να με κοιτάει από μακριά σαστισμένος. Τον είχαν πάρει από το δάσος του Σέιχ Σου και τον παράτησαν σε μια μάντρα στην Πόντου, απ’ ότι έμαθα αργότερα. Για 2 ολόκληρους μήνες ερχόταν στην είσοδο της μάντρας που δούλευα και κοιτούσε από μακριά, όταν τάιζα τα σκυλιά της γειτονιάς, αλλά ούτε λόγος να πλησιάσει. Κάθε μέρα λέγαμε την καλημέρα μας από μακριά με τα μάτια. 


Ώσπου μια μέρα ήρθε. Και από εκεί και έπειτα ερχόταν κάθε μέρα για φαγητό και για να πάρει το χάδι του, για να γκρινιάξει όταν έψαχνε καταφύγιο από το κρύο ή γιατί δεν είχε που να πάει μετά από έναν ακόμα καβγά. 

Από τον προηγούμενο Ιανουάριο σταμάτησα να δουλεύω στην περιοχή. Και το ραντεβού μας έγινε από καθημερινό σε μέρα παρά μέρα. Η μάντρα που ζούσε και προφυλασσόταν ή έβρισκε νερό, έχει εγκαταλειφθεί και απέμεινε μόνος του μαζί με το φιλαράκι του, τον Μπιζέλη (ο οποίος είναι και αυτός περίπου στην ίδια ηλικία – σύντομα φωτο).

 Η γειτονιά είναι καθόλα αφιλόξενη, τόσο από φορτηγά αυτοκίνητα, όσο και από την αγέλη της απέναντι μάντρας. Τον έχουμε βρει πολλές φορές δαγκωμένο και ταλαιπωρημένο από καβγάδες, να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του και έχει φιλοξενηθεί άλλες τόσες για να αναρρώσει. 


Είναι περίπου 2 ετών, ήσυχος, υπομονετικός και πολύ τρυφερό σκυλί. Φυσικά και δεν κάνει την ανάγκη του μέσα στο σπίτι και περιμένει υπομονετικά για την βόλτα του, χωρίς να είναι και πολύ συνηθισμένος στο λουρί. Είναι φοβικός, όμως, από το ξύλο που έχει φάει κατά καιρούς και επιφυλακτικός. Θέλει αρκετό χρόνο να προσαρμοστεί. Αν όμως δείξεις τις διαθέσεις σου, σιγά σιγά μεταμορφώνεται σε άλλο σκυλί. Χαρούμενο που χοροπηδά γύρω σου και δεν σταματάει να σου απλώνει το χέρι του για να τον χαϊδέψεις και δίνει αγκαλιές, όταν μπορεί να σταθεί όρθιος και δεν είναι χτυπημένος… 

Είναι πρόσφατα στειρωμένος, υγιής και έτοιμος να δώσει αγκαλιές σε εκείνον που θα δει πραγματικά μέσα στα μάτια του, θα του αφιερώσει χρόνο ώστε να περάσουν οι φοβίες του και θα προσπεράσει τις ουλές που έχει αποκτήσει σε όλο του το σώμα. Παρακαλώ βοηθήστε ώστε να του βρούμε ένα προσωρινό σπίτι ή ακόμα καλύτερα ένα μόνιμο γιατί πραγματικά βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Επικοινωνία: 6973007465 Χαρά – 6944548351 Νίκος ή στο Φβ
Θεσσαλονίκη

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld