Υποψίες για ομαδική φόλα σε αδέσποτα στο Γαλατά


Ομαδική δηλητηρίαση ζώων στο Γαλατά, υποπτεύονται τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου PAWS.

 

Όπως μας πληροφορούν, ορισμένα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούσαν στους δρόμους του Γαλατά και που τα τάιζαν και τα φρόντιζαν τα μέλη του PAWS, έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους, από την παραμονή των Χριστουγέννων.


Τα μέλη του συλλόγου, χωρίς να έχουν αποδείξεις, θεωρούν ότι τα ζώα πιθανώς έχουν δηλητηριαστεί.

Οι φόλες στον Πόρο και τον Γαλατά, έχουν εξοργίσει τους φιλόζωους της περιοχής και αποτελούν μάστιγα που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας.


Εκτός από το πρόσφατο περιστατικό που μας κατήγγειλε ο σύλλογος PAWS, στις αρχές του Δεκεμβρίου, κάτοικοι μας είχαν καταγγείλει ότι στο Ασκέλι του Πόρου, είχαν δηλητηριαστεί από ασυνείδητους δυο σκύλοι και αρκετές γάτες.


Όσοι γνωρίζουν κάτι για τις φόλες, οφείλουν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο, ή να το αναφέρουν στη αστυνομία, αφού το αδίκημα διώκεται ποινικά.


Σύμφωνα με το Νόμο 1197/1981, η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές. 



1 σχόλιο:

  1. Διορθωστε το αρθρο.Ο Νομος που παραθετετε ειναι ο παλιος.
    Συμφωνα με τον καινουργιο(δε θυμαμαι αριθμο)οι ποινη ειναι ως 3 η 5(εχω μια αμφιβολια για αυτο)ετη φυλακιση και ως 5.000 ευρω προστιμο.
    Δυνατε να επιβληθουν και οι δυο ποινες ταυτοχρονως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld