Κρήτη: Έφτιαξαν καιάδα και πετάνε ζωντανά άρρωστα ή ανεπιθύμητα ζώα!


Το παρακάτω κείμενο αποτελεί καταγγελία:

Στις 3 Δεκεμβρίου ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά σαν σύλλογος ότι στην περιοχή Στόμιο του Δήμου Κισσάμου κοντά στο Ελαφονήσι, σε σπηλιά μεγάλου βάθους, υπάρχει ζωντανό ένα μικρόσωμο κυνηγόσκυλο πεταμένο.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι ένας ακόμη χώρος, όπου κάτοικοι της περιοχής ρίχνουν ζωντανά είτε άρρωστα είτε ανεπιθύμητα ζώα για να πεθάνουν, αργά και βασανιστικά.

Πρόκειται όχι μόνο απλά για μια εγκληματική πράξη, αλλά για ενέργεια που ξεπερνά την ανθρώπινη λογική, δείχνει απέραντη βαρβαρότητα και αμοραλισμό. Αμέσως σαν σύλλογος, μολονότι η απόσταση μέχρι το Στόμιο είναι πολύ μεγάλη, μολονότι εκείνη την ημέρα είχαμε πολλά περιστατικά κακοποιημένων ζώων, σπεύσαμε στο σημείο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Καστελίου ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας και όλοι μαζί μετέβησαν στο σημείο μέσα σε καταρρακτώδη βροχή για να απεγκλωβίσουν το άτυχο ζώο.
 
Η δυσοσμία μέσα στην σπηλιά είναι απερίγραπτη, αφού εκεί ρίχνουν και ζώα και κάθε άλλο βρώμικο αντικείμενο.

Οι άντρες της Πυροσβεστικής κόντρα στις αντίξοες συνθήκες και με σχετικό ρίσκο κατέβηκαν με σκάλα μέσα στην σπηλιά στην προσπάθεια να απεγκλωβίσουν το σκυλί.

Η επέμβαση δεν στέφθηκε με επιτυχία διότι το σκυλί φοβισμένο βρήκε κάποια διέξοδο μέσα στην σπηλιά, η οποία επικοινωνεί με την θάλασσα και εξαφανίστηκε.

Βάλαμε τροφή και μετά από δύο ώρες επίπονων προσπαθειών αποχωρήσαμε.

Την επόμενη ημέρα μέλη του συλλόγου μας με παγίδα και κατάλληλη τροφή μαζί πάλι με την Πυροσβεστική μετέβησαν και πάλι στην περιοχή και αυτή τη φορά κατόρθωσαν να ανασύρουν το σκυλί, που τώρα περιθάλπεται σε σπίτι μέλους μας.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Καταφύγιου της κας Κωστούλας Στούπη στα Νεροκούρου την οποία και θερμά ευχαριστούμε για την βοήθεια που παρέχει γενικά στα αδέσποτα ζώα.

Με επιστολή του συλλόγου μας στον Δήμο Καστελίου ζητάμε να τοποθετηθεί σκάρα πάνω από το στόμιο της σπηλιάς ώστε να μην βρουν και άλλα ζώα τον θάνατο εκεί μέσα, αλλά και με τρόπο ώστε τα διάφορα πουλιά που καταφεύγουν στην σπηλιά να έχουν διέξοδο διαφυγής.
 
Ένας ακόμη σύγχρονος Καιάδας , που πρέπει να κλείσει άμεσα.

Νατάσα Μπομπολάκη - Πρόεδρος Φιλοζωικν Σωματείων Χανίων


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld