Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης pet shop γρονθοκοπούσε το κουτάβι της βιτρίνας γιατί του έκανε ζημιά


Η Καταγγελία που ακολουθεί στάλθηκε από κάτοικο της Θεσσαλονίκης στο Φιλοζωικό Σωματείο ''Αγάπη'' σχετικά με κακοποίηση ζώου σε pet shop στην Τριανδρία. Τα στοιχεία του καταστηματάρχη είναι στην διάθεση του σωματείου, το οποίο θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Ακολουθεί η Καταγγελία:


''Την 29η Δεκεμβρίου 2012, μεταξύ 18:00 και 20:00, παρατηρήθηκε από εμένα τον ίδιο και από φιλικό μου πρόσωπο το εξής γεγονός: στο pet shop, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών ******** στην περιοχή της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, ο εργαζόμενος του pet shop (ίσως και ιδιοκτήτης, αυτό δεν το γνωρίζω) γρονθοκόπησε με μανία στα πλευρά και στα νεφρά ένα κουτάβι ράτσας Κόκερ Σπάνιελ

Ο εν λόγω "κύριος", αφού είδε ότι εγώ και ο φίλος μου τον παρακολουθούσαμε εμβρόντητοι έξω από τη βιτρίνα του pet shop, σταμάτησε τη βίαιη αυτή πράξη. Ωστόσο, όταν εισήλθαμε στο κατάστημα και τον ρωτήσαμε για ποιο λόγο χτυπούσε με τόσο μίσος το δύστυχο πλάσμα, εκείνος μας απάντησε τα εξής: "Μου έκανε 300 ευρώ ζημιές στο μαγαζί, άνοιξε τα τσουβάλια με τις κροκέτες δαγκώνοντας τα".  

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο "άνθρωπος" αυτός δεν είχε το απαραίτητο κλουβί/χώρο προκειμένου να μένει εκεί το κουτάβι, αλλά το άφηνε ελεύθερο σε όλους τους χώρους του καταστήματος. 

Στην ερώτησή μας "είναι αυτός τρόπος να μεταχειρίζεστε έτσι ένα ζώο, το οποίο έκανε μια ζημιά που θα μπορούσε να αποφευχθεί;", η απάντηση που πήραμε ήταν η εξής: "ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΤΑ ΧΤΥΠΑΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΙΝΟΥΣ (πιθανόν εννοούσε τους υπαλλήλους που δούλευαν το πρωί) ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΠΑΛΙ"....
 

Νομίζω πως δε χρειάζεται να επεκταθώ και να αναφέρω κάτι περισσότερο. Ρώτησα τον "άνθρωπο" αυτό αν και πόσο πουλάει το κουτάβι (χωρίς να υπολογίσω και τα έξοδα για τα τραύματα που σίγουρα θα φέρει το πλάσμα στα νεφρά και στα πλευρά του όπου το χτύπησε) και του είπα ότι λείαν συντόμως θα περάσω να το πάρω.

Πιστεύω πως οποιοσδήποτε κι αν έβλεπε αυτό το αποτρόπαιο θέαμα άσκησης βίας σε ένα ανυπεράσπιστο ΚΟΥΤΑΒΙ, θα έκανε ό,τι μπορούσε για να μην ξανασυμβεί αυτό. Έχοντας πει λοιπόν αυτά, ζητώ από κάποιον αρμόδιο ή από κάποιον εθελοντή να με βοηθήσει με τον οποιονδήποτε τρόπο προκειμένου να κλείσει το εν λόγω pet shop ή και να υιοθετήσω εγώ ο ίδιος το κουτάβι. Δυστυχώς, ως φοιτητής, δεν έχω άμεσα την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω το κουτάβι και πολύ φοβάμαι πως αν μείνει εκεί για λίγο καιρό ακόμα, ίσως και να μην ζήσει το αθώο πλάσμα.


Αν μπορούσε λοιπόν κάποιος αρμόδιος ή εθελοντής να με βοηθήσει με τον οποιονδήποτε τρόπο, θα το εκτιμούσα βαθύτατα.''

1 σχόλιο:

  1. Ας κάνει η δικαιοσύνη το καθήκον της και να του αφαιρέσει την άδεια που παρανόμως κατέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld