Αισιόδοξοι οι επιστήμονες για το εμβόλιο κατά της Ερλιχίωσης του σκύλου


Η ερλιχίωση του σκύλου είναι μια ιδιαίτερα διαδεδομένη νόσος ανά τον κόσμο. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής της είναι με μεθόδους πρόληψης (χρήση εξωπαρασιτοκτόνων). Παρόλα αυτά, Ισραηλινοί επιστήμονες από την Κτηνιατρική Σχολή του Κόρετ θεωρούν ότι η παρασκευή εμβολίου είναι πλέον εφικτή μέσα από την εργασία τους που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Vaccine”.


Στην ερευνητική τους εργασία  δημιούργησαν ένα εμβόλιο βασισμένο στην Ehrlichia canis και χρησιμοποίησαν 12 σκύλους φυλής Beagle τους οποίους χώρισαν σε 3 ομάδες των 4 σκύλων.

Στην πρώτη ομάδα έγιναν 2  εγχύσεις με εξασθενημένο στέλεχος της Ehrlichia canis, στη δεύτερη ομάδα 1 έγχυση και στην τρίτη ομάδα σκύλων δεν έγινε καμία έγχυση (μάρτυρας). Αξίζει να αναφερθεί ότι κανένα από τα σκυλιά δεν εμφάνισε τη νόσο.

 
Στη συνέχεια έγινε μόλυνση όλων των σκύλων με ένα ισχυρά παθογόνο στέλεχος της Ε. canis. 

Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς από τα 8 εμβολιασμένα σκυλιά μόνο τα 3 παρουσίασαν έναν ήπιο και παροδικό πυρετό ενώ τα υπόλοιπα 5 παρέμεινα υγιή.

Οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι από τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος αλλά τονίζουν ότι χρειάζεται ακόμη δρόμος ώστε να γίνει εμπορική εκμετάλλευση του εμβολίου.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld