18 μήνες φυλάκιση και 5.200€ πρόστιμο στον 71χρονο που πυροβόλησε αδέσποτο στην Κρήτη

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σήμερα, όπως ενημερωθήκαμε από το σωματείο Ζωόφιλη Δράση, για τον 71χρονο που πυροβόλησε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου το αθώο αδεσποτάκι στη Φιλοθέη. (διαβάστε εδώ)

Του επεβλήθη η αυστηρότερη ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα σε δικαστήριο για κακοποίηση ζώου συντροφιάς!
Σύμφωνα με την εφαρμογή του νόμου 4039/2012 η ποινή που του επέβαλλαν οι δικαστές είναι 14+6+6 μήνες, κατά συγχώνευση 18 μήνες φυλάκιση, με 5.200€ πρόστιμο.  
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής από το σωματείο Ζωόφιλη Δράση, με εκπρόσωπο μας την πρόεδρο Γεωργία Στεφανάκη. Εθελόντρια Δικηγόρος του σωματείου μας ήταν η κ. Καλλιόπη Μαραβελάκη η οποία στην αφήγηση της απέδειξε σε όλους ότι ο δράστης εκείνη την στιγμή έδρασε για να σκοτώσει και όχι να αμυνθεί από την επίθεση ενός άκακου ζώου, σύμφωνα με τους μάρτυρες κατηγορίας.
Ζωόφιλοι που από το πρωί βρισκόταν στα δικαστήρια αγωνιώντας για το αποτέλεσμα, ακούγοντας την ποινή δια στόματος της εισαγγελέως, ένιωσαν την δικαίωση και ξέσπασαν με χαμόγελα ικανοποίησης. Η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά λειτούργησε κατά της αδικίας που διαπράττεται από τον άνθρωπο στα ζώα.
Ας ελπίσουμε η τιμωρία του δράστη να καταστεί παράδειγμα προς αποφυγήν για όλους τους επίδοξους δολοφόνους. 
dogw0rld.blogspot.gr 

2 σχόλια:

  1. Μπραβο σας! δικαίωση!!!! Γιατι οτι και να του πεις τωρα αυτού του ανθρώπου δυστυχώς δεν διαθέτει την ικανότητα να το καταλάβει.. οποτε "φυλακή και παρτου τα λεφτά" είναι η κλύτερη τακτική νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον Δικαστή, που "τόλμησε" να βγάλει μια τέτοια απόφαση, αλλά μόνο έτσι "καταλαβαίνουν" μερικοί. Όχι, πως καταλαβαίνουν φυσικά, αλλά τουλάχιστον η απόφαση τους χτυπάει εκεί που πονάνε. Ελπίζω η απόφαση να μην ακυρωθεί στο Εφετείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld