Ρόδος: Τα 300 ζώα του κυνοκομείου θα βρεθούν στο δρόμο




Να παραδόσει τα κλειστά του κυνοκομείου στο δήμο ετοιμάζεται η Φιλοζωική Εταιρία αφού τα προβλήματα που υπάρχουν υπονομεύουν την λειτουργία του.


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι για μήνες και γενικώς επικρατεί κατάσταση διάλυσης.

Σε ανακοίνωση της η Φιλοζωική εταιρεία αναφέρει τα εξής:


«Αγαπητοί Συμπολίτες μας,


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το κυνοκομείο Ρόδου έχει άμεση ανάγκη από τροφές, φάρμακα και εθελοντές! Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες να βρεθεί λύση με τον δήμο Ροδίων στο θέμα πληρωμής των υπαλλήλων του κυνοκομείου, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβρη του 2012, απέβησαν άκαρπες.


Ο δήμος προφασιζόμενος πως ο νόμος από την 01/01/2013 άλλαξε και πως δεν μπορεί να αποταμιεύσει χρήματα, ενώ απλά έπρεπε να είχαν φτιάξει κάποια χαρτιά, έτσι ώστε να υπάρχουν χρήματα για την σίτιση και την πληρωμή των υπαλλήλων, αυτά τα χαρτιά δεν στάλθηκαν ποτέ στο αρμόδιο υπουργείο από αμέλεια. Να τονίσουμε πως τα αδέσποτα σύμφωνα με το Νόμο 4039/2012 είναι πλέον αρμοδιότητα των δήμων. Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε πως θα παραδώσουμε τα κλειδιά και αν χρειαστεί τα αδέσποτα του κυνοκομείου θα πρέπει να βγουν στους δρόμους καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για το φαγητό τους αλλά και οι υπάλληλοι θα σταματήσουν να έρχονται, καθώς τόσους μήνες απλήρωτοι δεν αντέχουν άλλο. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά αυτά γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και την δουλειά που κάνουν εκείνοι δεν μπορεί ο καθένας να την κάνει, παρόλα αυτά καθημερινώς, αργίες και Κυριακές ήταν πάντα εκεί. Στο κάτω κάτω οι 300 ψυχές δεν φταίνε για την ανευθυνότητα των άλλων.

 

Δυστυχώς όμως το ποτήρι έχει ξεχειλίσει καθώς ούτε χρήματα για βενζίνη δεν έχουν πλέον. 

Οταν ρωτήσαμε λοιπόν τον δήμαρχο κ. Κουσουρνά τι θα απογίνουν τόσα ζώα, εκείνος ούτε καν συγκινήθηκε μπροστά στο τεράστιο αυτό πρόβλημα και δεν έδωσε απάντηση, όσο για τους υπαλλήλους του κυνοκομείου είπε χαρακτηριστικά. Ας πάνε να δουλέψουν αλλού!! Ο δε τρόπος του κ. Κουσουρνά με τον οποίο μας αντιμετώπισε ήταν πολύ προσβλητικός. Δεν έχουν καταλάβει πως τόσα χρόνια η Φιλοζωική και το Κυνοκομείο προσφέρουν έργο σε αυτόν τον τόπο!! Η τουριστική σεζόν είναι έτοιμη να ανοίξει και κάθε καλοκαίρι έρχονται τουρίστες στο καταφύγιο κλαίγοντας για την κατάσταση των αδέσποτων στους δρόμους του νησιού μας. Όχι ένα κυνοκομείο έπρεπε να έχουμε άλλα τουλάχιστον τρία!! Πρωτίστως για τα ζώα για να είναι ασφαλή και να έχουν εξασφαλισμένη τροφή και στέγη αλλά και για να μην γινόμαστε ρεζίλι στον έξω κόσμο, που στις χώρες τους αυτό το φαινόμενο δεν υπάρχει.

 

Πόσα σκοτωμένα ζώα έχει κάθε μέρα στη Ρόδου-Λίνδου; Πόσα σκελετωμένα κυκλοφορούν; Πόσα άρρωστα που λόγω έλλειψης χώρου δεν μπορούμε να τα πάρουμε; Πόσα αμέτρητα ζωάκια που δεν φταίνε σε τίποτα!! Λοιπόν αν κλείσει τώρα και το ένα και μοναδικό κυνοκομείο που υπάρχει στο νησί τι θα γίνει με τα αδέσποτα; 

Σας ρωτάμε δεν έχετε αναλογιστεί καθόλου τις συνέπειες της πράξης αυτής; Τα γράμματα παραπόνων από το εξωτερικό που φτάνουν καθημερινώς στο mail μας είναι αμέτρητα για ποιο λόγο να γίνεται αυτό; Είναι τόσοι πολλοί οι πολίτες που μας παίρνουν τηλέφωνο καθημερινά και τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμνε γιατί δεν έχουμε χώρο!! Τι θα γίνει λοιπόν αν κλείσει αυτός ο φορέας;

Τι θα απογίνουν οι 300 αδέσποτες ψυχές κ. Δήμαρχε; Δώστε μας μια απάντηση!!!


Αναστασία Σταματίου - Πρόεδρος Φιλοζωικής Κυνοκομείου»



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld