Ο πραγματικός φιλόζωος μπορεί να κλείσει τα μάτια σε 50 ψυχές;




Αγαπητοι φίλοι καλησπέρα

Η φιλοζωία είναι ενα δύσκολο και ακριβό "σπορ". Ειδικά για τους εθελοντές του δρόμου, που παλεύουν πολλές φορές μόνοι τους για να βοηθήσουν αθώες ψυχές. Τα εμπόδια πολλά. Τα σωματεία μπλοκαρισμένα απο τα πολλαπλά περιστατικά, αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν και να στηρίξουν τις προσπάθειες των μεμονωμένων εθελοντών.


Η Νατάσσα Ζακυνθινού, χρόνια φίλη και συνοδοπόρος σε αυτό τον αγώνα, ήρθε αντιμέτωπη με 50 αθώες ψυχές. Πόση σημασία έχει ποιος τα έχει μαζέψει? Πόση σημασία έχει αν όλοι εμείς οι "λογικοί"  αποκαλούμε συλλέκτη αυτόν που τα φροντίζει με όσα μέσα διαθέτει?

Για εμάς, τους εθελοντές του δρόμου, δεν έχει καμία σημασία απολύτως. Για εμάς, είναι επιτυχία, που εμπιστεύθηκε τη Νατάσσα και δέχθηκε τη βοήθειά της, τη βοήθειά μας. Ο ψυχικά ασθενής δεν θέλει λιθοβολισμό (άλλωστε κανείς μας δεν είναι τέλειος). Ο ψυχικά ασθενής θέλει στήριξη,

Στην αληθινή φιλοζωία δεν υπάρχουν προσωπικές διαμάχες, συμπάθειες ή αντιπάθειες, εύσημα και κριτικές. Δεν υπάρχουν σύνορα και όρια. Ο,τι κάνουμε το κάνουμε για να σώσουμε όσα περισσότερα ζώα μπορούμε. Αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος μας.

Τα 50 ζώα χρειάζονται τη βοήθειά μας. Οι συνθήκες δεν είναι τραγικές. Η γυναίκα που τα φροντίζει δεν μπορεί να καλύψει όλα τα έξοδα των στειρώσεων και της κτηνιατρικής φροντιδας. Στόχος της Νατάσας είναι να γίνουν όλες οι στειρώσεις των ζώων και να μείνει σταθερός ο αριθμός τους.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός  με ατομικά έξοδα της Νατάσσας και άλλης μίας εθελόντριας είναι:
  • Στειρώθηκαν 4 ζώα και την Κυριακή θα ξαναπάει ο γιατρός να στειρώσει άλλα 3 θηλυκα
  • Παραδώθηκαν 2 σκυλόσπιτα (προσφροά φιλόζωου)
  • 6 σακιά τροφή και 20 κονσέρβες
  • 50 αντιπαρασιτικά χάπια
  • 4 sebacil
  • 10 κουτιά Vibramycin
  • Κάλυψη εξοδων για περιφράξεις +πόρτες+τσιμέντο για 3 νέα κλουβιά.
Όλα αυτά έχουν ξεπεράσει τα 600 ευρώ και η μονη οικονομική ενίσχυση που είχαν στον τραπεζικό λογαριασμό ήταν 40 ευρω.

Οι ανάγκες είναι πολλές και μεγάλες. Αν όλοι μαζί, σωματεια και εθελοντές βοηθήσουμε τουλάχιστον στην κάλυψη των στειρώσεων και των φαρμάκων, θα εξασφαλίσουμε καλύτερη διαβίωση για αυτές τις ψυχές.

Παρακάτω σας παραθέτω το αρχικό email απο τη Νατάσσα. Ελπίζω όλοι μαζι για ακόμη μια φορά να αποδείξουμε οτι ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Αννα Ριζοπουλου

email rizopoulou.anna@gmail.com


ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ 50 ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ  

Πριν από δυο βδομάδες πληροφορήθηκα από μια φίλη μου φιλόζωη, ότι υπάρχει μια κυρία στην Κερατέα η οποία έχει σε ένα κτήμα, 50 σκυλιά και χρειάζεται άμεση βοήθεια καθότι αδυνατεί πλέον να τα συντηρήσει!!!
Ζει, η ίδια και τα σκυλιά της με μόνο 500 ευρω σύνταξη και με πολύ μεγάλη δυσκολία μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στην φροντίδα των ζώων της.
Την επισκέφτηκα και κατέγραψα τις τεράστιες ανάγκες των ζώων εκεί, τις οποίες παραθέτω εδώ, κάνοντας προσωπική παράκληση προς όλους τους φίλους μου και δραματική έκκληση προς την φιλοζωική κοινότητα, να βοηθήσουμε αυτές τις ψυχές να ζήσουν!!!
Οι ανάγκες των σκυλιών είναι τεράστιες και παρά την οικονομική κρίση που κατανοώ ότι όλοι βιώνουμε, ζητώ να συνεισφέρει ο καθένας μας, ανάλογα με τις δυνατότητες του, ένα μικρό ποσό ή υλική βοήθεια, που επίσης είναι ανεκτίμητη για αυτά τα δύστυχα πλάσματα.

Οποια βοήθεια μπορείτε να προσφέρετε στις παρακάτω ανάγκες είναι ευπρόσδεκτη και ανεκτίμητη, καθώς όλα τα οικονομικά βάρη τα επωμίζομαι προς το παρόν ολομόναχη:

1)      ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ
Είναι το πρώτο που θα κάνω προκειμένου να σταθεροποιηθεί ο αριθμός των ζώων και να μην υπάρχουν μελλοντικές γέννες!
Υπάρχουν 15 θυληκές αστείρωτες εκ των οποίων οι 3 έχουν κάνει ήδη κουτάβια (σύνολο 10 κουτάβια). Τα έχει χωρίσει κάποια θυληκά σε χωριστούς περιφραγμένους χώρους αλλά όχι όλα και υπάρχει άμεσως κίνδυνος να ζευγαρώσουν κάποια άλλα. Ηδη έχει γίνει συμφωνία με κτηνίατρο να ξεκινήσει στειρώσεις που θα γίνουν εκεί στο χώρο της σε πολυ χαμηλή τιμή 60 ευρώ για κάθε σκυλίτσα και 45 για τα αρσενικά! Αφού στειρωθούν οι ενήλικες σκύλες σε μερικούς μήνες, θα πρέπει να στειρωθούν και τα θυληκά κουτάβια που είναι σύνολο 9. Επίσης χρειάζονται χρήματα για την κτηνιατρική περίθαλψη των σκύλων (αιματολογικές, θεραπεία κλπ.) που ως τώρα ήταν ανύπαρκτη! 

2)      DRONTAL PLUS
Απαιτούνται χάπια αποπαρασίτωσης καθώς τα ζώα δεν έχουν αποπαρασιτωθεί ποτέ, ούτε τα ενήλικα ούτε τα κουτάβια!

3)      VIBRAMICIN+ZYLAPOUR  γιατι ορισμένα νοσούν από ερλιχίωση και καλαζάρ

4)      SEBACIL για να ψεκάζονται συστηματικά οι χώροι των ζώων                                         SPRAY FRONT LINE + EFIPRO ή αμπούλες για να ψεκαστούν τα ζωα                          ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΚΟΛΑΡΑ για πρόληψη

5)      ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΚΥΛΩΝ
Τα ήδη υπάρχονται σπιτάκια δεν επαρκούν ή είναι κατεστραμένα και τα ζώα είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Μπορεί να έρχεται καλοκαίρι αλλά καλό είναι να εξοπλιστεί ο χώρος με σπιτάκια, ώστε τα ζώα να είναι προφυλαγμένα από μια βροχή και φυσικά μελλοντικά από το κρύο!

6)      ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ
Όλα τα ζώα είναι ανεμβολίαστα και ήδη κάποια κουταβάκια πέθαναν από κρούσμα τύφου!

7)      ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ
Ορισμένες περιφράξεις είναι μισοτελειωμένες και απαιτούνται χρήματα για να ολοκληρωθούν, ώστε να μοιραστούν τα ζώα σε περιορισμένους χώρους και να ζουν καλύτερα έχοντας περισσότερο ζωτικό χώρο στη διάθεση τους

8)      ΤΡΟΦΕΣ
Η ανάγκη για τροφές είναι μεγάλη και συνεχής λόγω του μεγάλου αριθμού των ζώων

Η κυρία αυτή θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της και το σέβομαι απόλυτα, οπότε και θα ήθελα να διαχειριστούμε όλη την κατάσταση αυτή με διακριτικότητα και κατανόηση.

Αναφέρω ότι ήδη ξεκίνησα με τον συνεργαζόμενο κτηνίατρο τις στειρώσεις, τις οποίες πληρώνω με δικά μου χρήματα, που είναι περιορισμένα καθότι και γω ζω με ενα μισθό και ήδη συντηρώ πολλά ζώα δικά μου!
Το κάνω όμως με όλη μου την αγάπη και ειλικρινή και καθαρή διάθεση προσφοράς προς τα ζώα αυτά, αλλά αντικειμενικά οι δυνατότητες μου είναι πολύ περιορισμένες, μιας και δεν είναι έργο που μπορεί να επιτευχθεί από ένα μεμονωμένο άτομο και για αυτό έρχομαι να ζητήσω την συνεισφορά όλων για να καταφέρουμε να βοηθήσουμε αυτά τα ζωάκια!

Για περισσότερες πληροφορίες ή προτάσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο τηλέφωνο 6947-824195 και στο email: nataszak@hotmail.com

Αν θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά, από το υστέρημα σας μπορείτε να κάνετε κατάθεση στον ακόλουθο λογαριασμό


CPB BANK (LAIKI πρωην Marfin)

Account No. 0284462422
Iban No. GR 52 0280 3120 0000 0028 4462 422
Swift code EGNAGR2T
ΟΝΟΜΑ Αναστασία Ζακυνθινού

Θα δίνεται συστηματικά αναλυτικός απολογισμός της δράσης μου εκεί καθώς και πλήρης ανάλυση των εξόδων για στειρώσεις, φάρμακα, κλπ.!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους και ελπίζω σε μια δυναμική συμμετοχή ώστε όλοι μαζί για μια ακόμα φορά να τα καταφέρουμε!!!

Αναστασία Ζακυνθινού
Τηλ. 6947-824195

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld