Το πρώτο πρόστιμο για βαρελόσκυλο στη Λέσβο!


Χτες, 15/5/2013, έγινε επανέλεγχος  της κατάστασης των εντοπισμένων βαρελόσκυλων στις περιοχές Παναγιούδας, Παμφίλων, Θερμής, Μυστεγνών, Νέων Κυδωνιών, με τη συνοδεία της Δημοτικής Αστυνομίας Λέσβου.  


Κατά τη διάρκεια των ελέγχων επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία στον Κ.Χ., κάτοικο Παμφίλων, για παράβαση του Ν. 4039/2012 (άρθρο 5, παρ.1, περ. γ). Συγκεκριμένα, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και ενημερώσεις μας, η κατάσταση του σκυλιού του Κ.Χ. παρέμενε αμετάβλητη και αντίθετη από τα προβλεπόμενα από το νόμο: το σκυλί ήταν δεμένο σε πλαστικό μικρό καφέ βαρέλι, εκτεθειμένο στον ήλιο, χωρίς νερό και τροφή. 


Να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ)- εν προκειμένω στο Δήμο Λέσβου- ή στην αρμόδια ΔΟΥ (Άρθρο 21, παρ. 6&7).  Τονίζεται, ότι το πλήρες ποσό του προστίμου διατίθεται αποκλειστικά για τη βελτίωση των δημοτικών καταφυγίων και κτηνιατρείων και εν γένει για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων (Αρθρο 21, παρ. 7).

Τις επόμενες εβδομάδες οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Λέσβου.


Συγχαίρουμε το Δήμο και τη Δημοτική Αστυνομία που με τις ενέργειές του υπογραμμίζουν ότι η κακοποίηση ζώων και η ανομία δεν πρόκειται να γίνουν πλέον ανεκτές στη Λέσβο. Σε αυτήν τους την προσπάθεια θα μας βρουν πάντα αρωγούς. Αν θέλετε να βοηθήσετε την προσπάθειά μας για να σώσουμε τα βαρελόσκυλα της Λέσβου, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.canilos.org




0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld