Αβγόλα: Η σκυλίτσα που πήδηξε μέσα στον τάφο του νεκρού ψάρα που την φρόντιζε


Η Αβγόλα, η αδέσποτη σκυλίτσα που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο τότε, (δείτε εδώ…) όταν μετά τον θάνατο του ανθρώπου που την φρόντιζε και την τάιζε, τον ακολούθησε μέχρι την τελευταία του κατοικία και πήδηξε στην αγκαλιά του την μέρα της κηδείας, συγκέντρωσε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και το ενδιαφέρον αρκετών συνανθρώπων μας.


Δεν ήταν λίγα τα τηλεφωνήματα που λάβαμε το διάστημα εκείνο από ανθρώπους από διάφορα μέρη της Ελλάδας που ζητούσαν, άλλοι να υιοθετήσουν την Αβγόλα και άλλοι να μάθουν με ποιον τρόπο μπορούσαν να βοηθήσουν αυτό το ζώο που πραγματικά η ιστορία του τους είχε προκαλέσει ρίγη συγκίνησης.

Η Ιστορία της Αβγόλας λοιπόν συνεχίζεται…Πριν λίγες μέρες μια κυρία από την Αθήνα τηλεφώνησε στον κ. Νίκο Ρώσσο, κτηνίατρο στην Πρέβεζα, και του ζήτησε να του στείλει χρήματα προκειμένου να βρει και να στειρώσει την Αβγόλα.

Έτσι και έγινε. Ο κ. Ρώσσος επικοινώνησε με τον φιλοζωικό σύλλογο της Πρέβεζας, μέλη του οποίου αναζήτησαν την Αβγόλα στην περιοχή του Αγ. Θωμά στην Πρέβεζα και την μετέφεραν εχθές στην κλινική του κτηνιατρείου, όπου μετά από εξετάσεις υποβλήθηκε στην εγχείρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα έξοδα για την φροντίδα της Αβγόλας συμμετείχε και ένας κάτοικος της Πρέβεζας.Σήμερα το πρωί συναντήσαμε την Αβγόλα στο κτηνιατρείο του Νίκου Ρώσσου και γνωρίσαμε από κοντά αυτό το υπέροχο ζώο.

Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η κοινωνικότητα του αλλά και το θλιμμένο βλέμμα του, ενώ συνεχώς εκδήλωνε την αγάπη της στα χέρα που την χάιδευαν.

Όπως μας είπε ο κ. Ρώσσος, εχθές έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις πριν το χειρουργείο ενώ θα ακολουθηθεί και θεραπεία για τα παράσιτα.


Σήμερα η Αβγόλα θα επιστρέψει στο χωριό της συνοδευόμενη από μέλη του φιλοζωικού συλλόγου που φροντίζουν τα αδέσποτα και θα συνεχίσει την ζωή της δίπλα στους ανθρώπους που την αγαπούν και στην περιοχή όπου γνώρισε και αγάπησε τον άτυχο ψαρά που την φρόντιζε…

Βίντεο
0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld