11 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να βγεις με έναν κηδεμόνα σκύλου!



1. Είναι κοινωνικοί!

Τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα και απολαμβάνουν τις συναντήσεις με τα άλλα ζώα, το ομαδικό παιχνίδι και την εξερεύνηση. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι που επιλέγουν τα σκυλιά τείνουν να είναι πιο κοινωνικοί. Μελέτες μάλιστα έχουν δείξει πως οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πολύ πιο εξωστρεφής από εκείνους που κατέχουν γάτες ή από εκείνους που δεν έχουν κάποιο κατοικίδιο.



2. Είναι δραστήριοι!
  
Οι άνθρωποι που έχουν σκυλιά είναι πιο δραστήριοι από εκείνους που δεν έχουν ή έχουν άλλα κατοικίδια. Το να είσαι ιδιοκτήτης σκύλου, σημαίνει πως θα ξυπνήσεις νωρίς για να τον βγάλεις βόλτα χωρίς καμία δικαιολογία. Ο σκύλος εξαρτάται από εσένα και αυτό το γνωρίζουν καλά οι ιδιοκτήτες σκύλων που αναζητούν διαρκώς νέες δραστηριότητες για να μοιραστούν με τα σκυλιά τους.

3. Είναι υπεύθυνοι!
  
Το να μάθεις να φροντίζεις ένα ζώο είναι μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή και αφοσίωση. Λίγοι άνθρωποι βάζουν τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές τους, όπως κάνει ένα ιδιοκτήτης σκύλου.

4. Είναι στοχαστικοί!

Όταν έχεις στην κατοχή σου ένα κατοικίδιο ζώο, δεν μπορείς να σκέφτεσαι πλέον μόνο τον εαυτό σου. Θα πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου. Για πολλούς κηδεμόνες ζώων ένα συγκεκριμένο κλαψούρισμα, γρύλισμα ή στάση σώματος μπορεί να σηματοδοτήσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή ανάγκη. Κάποιος που έχει μάθει να είναι τόσο προσεκτικός με την συμπεριφορά ενός ζώου, θα αντιδρά παρόμοια και στις ανθρώπινες σχέσεις του. 

 5. Είναι παιχνιδιάρηδες!

Τα σκυλιά είναι κοινωνικά και παιχνιδιάρικα πλάσματα. Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ να αγνοήσετε ένα κουτάβι όταν προσπαθεί να παίξει μαζί σας, το σίγουρο είναι ότι τα βρήκατε σκούρα! Τα σκυλιά αναδεικνύουν την παιχνιδιάρικη πλευρά των ανθρώπων, ακόμη και των πιο μίζερων!


6. Ξέρουν να συγχωρούν!
 
Για όποιον έχει ή είχε στην κατοχή του ένα κουτάβι, γνωρίζει πολύ καλά πως ατυχήματα συμβαίνουν. Ένας ιδιοκτήτης κουταβιού γνωρίζει ότι είναι εντάξει να καθαρίσει τις ζημιές που προκάλεσε το κουτάβι του. Ένα κουτάβι σε μαθαίνει πως ότι κι αν συμβεί σημασία έχει να είσαι καλά και ευτυχισμένος, γιατί τέτοιου είδους ατυχήματα ξεπερνιούνται!


7. Είναι πιστοί! Ζώντας με ένα σκυλί μαθαίνεις καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει πίστη και αφοσίωση. Οι περισσότερο ιδιοκτήτες σκύλων, προσφέρουν αυτήν την πίστη που παίρνουν από τα κατοικίδιά τους, στην οικογένεια, στους φίλους και στους συντρόφους τους.

8. Είναι καλόβολοι!

Όσοι έχουν σκύλο, συνειδητοποιήσουν γρήγορα ότι είναι ευτυχισμένοι μόνο και μόνο επειδή είναι ζωντανοί! Δεν χρειάζονται πολλά επιπλέον. Αυτή η στάση ζωής είναι μεταδοτική και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκυλιών είναι χαλαροί και καλόβολοι.

9. Ξέρουν να απολαμβάνουν τη ζωή!

Τα σκυλιά έχουν την τάση να ζουν τη κάθε στιγμή. Την ίδια προσέγγιση ακολουθούν και οι κηδεμόνες τους. Σε έναν κόσμο όπου έχει κυριεύσει το άγχος για τα χρήματα και την εργασία, τι πιο σημαντικό από το να έχεις δίπλα σου κάποιον που ξέρει πώς να απολαύσει τη ζωή!

10. Είναι καλοί σύντροφοι!

Οι σκύλοι είναι οι καλύτεροι σύντροφοι του ανθρώπου. Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι ανοιχτοί και πρόθυμοι να μοιραστούν τη ζωή τους με κάποιον. Ποιος γνωρίζει καλύτερα την έννοια της συντροφικότητας; Μόνο ένας ιδιοκτήτης σκύλου!

11. Είναι ευσυνείδητοι!

Οι ιδιοκτήτες σκύλων, όπως έχει αποδειχθεί σε μελέτες έχουν μεγαλύτερη τάση να δείχνουν αυτοπειθαρχία, να θέτουν υψηλούς στόχους και να ολοκλήρωνουν κάτι που ξεκίνησαν.. Αυτό δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων τείνουν να είναι πιο αξιόπιστοι και ευσυνείδητοι άνθρωποι. 



Εσείς μπορείτε να σκεφτείτε άλλα γνωρίσματα/προτερήματα που έχουν οι κηδεμόνες σκύλων;




1 σχόλιο:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld