Πατήσια: Διέσωσαν σκυλίτσα που ούρλιαζε 10 μέρες κλειδωμένη σε εγκαταλελειμμένο σπίτι


To σωματείο ''Φίλοι ζώων και Ανθρώπων'' (Φ.Ζ.Κ.Α.) με την βοήθεια εθελοντών κατάφεραν να διασώσουν μια σκυλίτσα που ασυνείδητοι εγκατέλειψαν σε σπίτι στα Πατήσια κι έφυγαν.


Η σκυλίτσα βρισκόταν για 10 ολόκληρες ημέρες παρατημένη στο κλειδωμένο σπίτι, ουρλιάζοντας μήπως κάποιος την ακούσει και σωθεί. Οι γείτονες απηύθυναν έκκληση για βοήθεια, τα περιπολικά πηγαινοέρχονταν και οι κραυγές την σκυλίτσας ολοένα και εξασθενούσαν..

Το σωματείο έπειτα από μέρες κατάφερε και πήρε την πολυπόθητη εισαγγελική απόφαση για οριστική αφαίρεση του ζώου και η πόρτα της σωτηρίας άνοιξε.  





''Μια ολόκληρη μέρα περιπέτειας, αναμονής, αγωνίας.. Να έρθει ο δικαστικός λειτουργός, ν' ανοίξει τη πόρτα ο κλειδαράς, να εμφανιστεί η ταλαιπωρημένη ψυχούλα που μαρτύρησε τόσες μέρες'', περιγράφει μέλος του σωματείου.
 


Τα αστυνομικά όργανα του τμήματος Πατησίων συνεργάστηκαν άψογα με τους φιλόζωους και η γκριφονίτσα Λίζα βρίσκεται πλέον ασφαλής και περιμένει να βρει τον παντοτινό της άνθρωπο.

Να σημειώσουμε πως στο εγκαταλειμμένο σπίτι βρέθηκαν και δυο κλουβιά με δυο καναρίνια πνιγμένα στις ακαθαρσίες τους και ημιθανή από τη πείνα και τη δίψα. Φροντισμένα και καλοταϊσμένα τώρα πια κελαηδούν, αφού η μοίρα έγραψε να σωθούν. Όποιος φίλος θα θελε να ακούει τη γλυκιά φωνούλα τους να καλωσορίζει τη κάθε μέρα να επικοινωνήσει με το σωματείο.

'' Ακούς τη λέξη «διάσωση» και μοιάζει απλή..συνηθισμένη. Είναι μια «βαριά» λέξη με φοβερή σημασία , με απίστευτη αγωνία και στην ουσία είναι ΣΩΤΗΡΙΑ…..

Χωρίς συνεργασία και βοήθεια, μια διάσωση καταλήγει σε λαβύρινθο… σε Γολγοθά..σε πιθανή αποτυχία. Οι συντελεστές είναι που κάνουν τη διαφορά… το ανθρώπινο δυναμικό… οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με ΨΥΧΗ που ξέρουν να βοηθάνε και να προσφέρουν…''

5 σχόλια:

  1. Ψυχούλα μου... ίδια η γκριφονίτσα μου! μακάρι να μπορούσα, εύχομαι να βρει οικογένεια που να την λατρέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κτήνη,πώς μπορούν και το κάνουν αυτό σε ζωντανό πλάσμα ελπίζω(αν και τείνω να χάσω την πίστη μου έπειτα από τέτοια περιστατικά) να πληρωθούν κάποτε με το ίδιο νόμισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα σας , πως μπορω να μαθω για τα καναρινακια ?Τα χαριζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ.ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥΛΑΚΙΑ.ΕΧΩ ΗΔΗ 4 ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld