Τραγωδία με κυνηγόσκυλα στο καράβι της Σκύρου


Παρέα κυνηγών από τη Χαλκίδα πήγε για κυνηγετική εξόρμηση στη Σκύρο, αλλά η εκδρομή μετατράπηκε σε τραγωδία, όταν φθάνοντας στο λιμάνι της Λιναριάς το πλοίο "Αχιλλέας" διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρά τα κυνηγόσκυλα τους!


Όπως αναφέρει το egnomi.gr, συνολικά οκτώ κυνηγόσκυλα σπάνιας ράτσας έπεσαν νεκρά, πιθανότατα από θερμοπληξία. 

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 1 Οκτωβρίου όταν οι κυνηγοί άφησαν τα σκυλιά μέσα στα σκυλόκουτα των αυτοκινήτων στο γκαράζ του "Αχιλλέα" και δεν τα ανέβασαν πάνω στο πλοίο, όπου υπάρχουν ειδικά κλουβιά για να ταξιδέψουν τα ζώα.

Οι κυνηγοί σκέφτηκαν ότι το ταξίδι δεν διαρκεί πάνω από μιάμιση ώρα, ενώ και η θερμοκρασία δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλή, αφού έχουμε μπει στο φθινόπωρο. Ωστόσο δεν υπολόγισαν τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο γκαράζ του πλοίου και τις αναθυμιάσεις που υπάρχουν.

Μόλις το πλοίο έπιασε στο λιμάνι επικράτησε πανικός, με τους κυνηγούς να προσπαθούν να δώσουν βοήθεια στα άτυχα ζώα. Μάλιστα στο λιμάνι έσπευσε για να βοηθήσει τα ζώα και ένας κτηνίατρος, που ασχολείται με τη φροντίδα των αλόγων στην περιοχή της Σκύρου, αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

2 σχόλια:

  1. Πόσο κρίμα.... κακώς δε τα πήγαν στα ειδικά κλουβιά επάνω, υπάρχει λόγος που τα'χουν! Πολύ κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λόγος που τα έχουν είναι για να κυνηγούν και να σκοτώνουν άλλα ζώα. Αυτό είναι αρμοδιότητας ψυχιάτρου. Επίσης, επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω, ότι η μεταφορά ζώων με τέτοιο τρόπο, δηλαδή σε κουτιά που βρίσκονται πίσω και εξωτερικά από το αυτοκίνητο, απογορεύεται αυστηρά. Αλλά είπαμε, η Ελλάδα είναι ευνομούμενο κράτος.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld