Αθώωσαν τον κατηγορούμενο για το βαρελόσκυλο στην Άντισσα!




Χθες, 7 Νοεμβρίου 2013, εκδικάστηκε η εξ αναβολής καταγγελία για βαρελόσκυλο στην περιοχή της Άντισσας (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ). Τα φιλοζωικά σωματεία της Λέσβου κατήγγειλαν ότι ο Ιωάννης Βαλ., κτηνοτρόφος της περιοχής, από τον Ιανουάριο 2013 κρατούσε ένα σκυλί του σε συνθήκες αντίθετες με τον Ν.4039/2012. Κατόπιν συστάσεων, το σκυλί αφαιρέθηκε το Μάιο 2013 για να αντικατασταθεί με ένα άλλο στις αρχές Οκτωβρίου 2013. Η καταγγελία έγινε στις 21 Οκτωβρίου 2013, και ο κατηγορούμενος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφόρου στις 24 Οκτωβρίου.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το νέο σκυλί δεν ήταν δικό του αλλά αδέσποτο, το οποίο μάλιστα είχε επιτεθεί και του είχε τραυματίσει 5 πρόβατα. Γι’ αυτό το λόγο το περιμάζεψε, και επικοινώνησε στις 5/10 με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αντίσσης, κ. Κυριάκο Αμπατζή, για το τι θα κάνει με το σκυλί. Ο κ. Αμπατζής (μάρτυρας υπεράσπισης) υποστήριξε ενόρκως ότι επικοινώνησε με τη σειρά του με τον Αντιδήμαρχο Λέσβου, κ. Ηλία Κουνιαρέλλη (έτερος μάρτυρας υπεράσπισης). Ο κ. Κουνιαρέλλης είπε στο δικαστήριο ότι τους ενημέρωσε πως ο Δήμος Λέσβου δεν έχει δυνατότητα να αναλάβει το σκυλί και πρότεινε στον κ. Αμπατζή να  δεθεί το σκυλί, όπως και κάθε αδέσποτο που κυκλοφορεί στην περιοχή, μέχρι να τα μαζέψει κάποιος αρμόδιος. Κατόπιν αυτού ο κατηγορούμενος κ. Ιωάννης Βαλ., αποφάσισε να δέσει το σκυλί, να του φτιάξει πρόχειρο κατάλυμα, να του προσφέρει τροφή και φαγητό, και να περιμένει μήπως περάσει ο ιδιοκτήτης του και το αναζητήσει. Επιπλέον, παρότι το σκυλί του είχε τραυματίσει 5 πρόβατα, αποφάσισε να καλέσει τις επόμενες ημέρες την κτηνίατρο κα Αναστασία Δαούση (έτερη μάρτυρας υπεράσπισης) η οποία δήλωσε ενόρκως ότι εμβολίασε το σκυλί, το αποπαρασίτωσε και διαπίστωσε ότι οι συνθήκες διαβίωσής του είναι κατάλληλες. Έτσι, ο κατηγορούμενος κ. Ιωάννης Βαλ. κράτησε το σκυλί [για 19 μέρες!] φροντίζοντάς το μέχρι τις 24/10 οπότε και συνελήφθη, επειδή περίμενε να έρθει ο νόμιμος ιδιοκτήτης του και να το παραλάβει ή να περάσει κάποιος [σημείωση: από τη μέση του πουθενά] και να το υιοθετήσει.

Το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και αθώωσε τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της 24/10 το οποίο διώκεται στα πλαίσια του αυτοφόρου. Παράλληλα, η δικογραφία θα διαβιβάσει στην εισαγγελία για να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται κατηγορία για το αδίκημα όσον αφορά το προηγούμενο διάστημα.

Δε θέλουμε να σχολιάσουμε την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Οι φωτογραφίες τις οποίες καταθέσαμε στο δικαστήριο (14-21/10/2013) μιλούν από μόνες του. Όποιος έχει μάτια, βλέπει!

 Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ασφαλώς απογοητευτικό αλλά δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνει. Στις επόμενες εβδομάδες θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας και θα φέρουμε άλλες περιπτώσεις ενώπιων της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις προσπάθειές μας να κάνουμε τη Λέσβο το πρώτο νησί χωρίς βαρελόσκυλα στην Ελλάδα.

Σώστε τα "βαρελόσκυλα" της Λέσβου


1 σχόλιο:

  1. η κτηνίατρος εκρινε οτι ειναι καταλληλες οι συνθηκες? ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld