Πάρνηθα: Οι υπάλληλοι του Δασαρχείου απαγόρευσαν σε φιλόζωη να ταΐσει αδέσποτα





Η κυρία Θεοδώρα Κυριακοπούλου, η οποία είναι φιλόζωη κάτοικος Θρακομακεδόνων, εδώ και χρόνια ταΐζει αδέσποτα ζώα , αναφέρει στο acharnes-news.gr την αγονία που έζησε όταν ήρθε αντιμέτωπη με υπάλληλο του Δασαρχείου Πάρνηθας την ώρα που τάιζε αδέσποτα σκυλιά.
 
Ο εν λόγω υπάλληλος της απαγόρευσε το τάϊσμα και προσπάθησε να την εκφοβήσει ζητώντας επίμονα τα στοιχεία της. Δυστυχώς η κυρία Θεοδώρα δε βρήκε την επόμενη μέρα τα σκυλιά στο σημείο και υποψιάζεται ότι είναι νεκρά. Δείτε την επιστολή που έστειλε στον  Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων.
 
Θρακομακεδόνες 20/11/2013
 
Προς: Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων,
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,
 
Είμαι φιλόζωη κάτοικος Θρακομακεδόνων και εδώ και χρόνια ταίζω αδέσποτα ζώα στoυς Θρακομακεδόνες τη Μενίδι και την Πάρνηθα.
 
Στις 18 Νοεμβρίου ώρα περίπου 10 πμ ανέβηκα στην Πάρνηθα όπου ταίζω, εκτός των άλλων, μια αδέσποτη σκύλα εδώ και 3 χρόνια η οποία αυτές τις μέρες έχει γεννήσει κουταβάκια.
 
Με πλησίασε κάποιος κύριος ο οποίος μόλις είδε το φαί που κρατούσα μου είπε ότι είναι υπάλληλος του Δασαρχείου Πάρνηθας και είπε πως απαγορεύεται να ταίζω τα αδέσποτα σκυλιά επειδή αν τα ταίσω θα φάνε τα ελάφια! Του εξήγησα ότι σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 η σίτιση των αδεσπότων επιτρέπεται και είναι σύμφωνη με το σεβασμό των έμβιων όντων.
 
Μου είπε να του δώσω τα στοιχεία μου επειδή «έχει γίνει καταγγελία πως κάποια ταίζει τα αδέσποτα» και του ζήτησα τα δικά του στοιχεία τα οποία αρνήθηκε να μου δώσει. Με απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία και του είπα «εάν έρθει αστυνομικός πολύ ευχαρίστως να του δώσω τα στοιχεία αλλά θα έπρεπε και εσείς να μου δώσετε να δικά σας».
 
Αντί να μου δώσει τα στοιχεία του συνέχισε να με τρομοκρατεί καλώντας από το κινητό του κάποιον άλλο κύριο. Ο άλλος κύριος μου μίλησε από το τηλέφωνο λέγοντας ότι είναι προϊστάμενος επαναλαμβάνοντας τα ίδια με τον προηγούμενο. Εξήγησα και σε αυτό τον κύριο ότι βάσει νόμου 4039/2012 η σίτιση των αδεσπότων επιτρέπεται.
 
Η απάντηση που έλαβα ήταν «εμάς δε μας νοιάζουν αυτοί οι νόμοι εμείς είμαστε Δασαρχείο». Του είπα «Δηλαδή εσείς νομίζετε ότι είστε υπέρ άνω πάσας Aρχής και Νόμου;”  Του επισήμανα ότι η δημοτική σύμβουλος κυρία Εύη Παντελιά μας δίνει τροφές για να ταίζουμε τα αδέσποτα και ότι και ο Δήμαρχος κύριος Σωτήρης Ντούρος γνωρίζει τη δράση μας και ότι συνεργάζομαι και με τον κύριο Βαλκάνο (τον οποίο ούτε που γνώριζε) στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου. Είπε πως πρέπει να του δώσω κάποιο έγγραφο.
 
Του είπα να διαβάσει το νόμο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως 02/02/2012 καθώς, ως μέλος Φιλοζωικής, εθελοντής και νομοταγής πολίτης που συνεργάζεται με το Δήμο Αχαρνών και το Δικεπαζ δεν έπραξα κανένα αδίκημα αντιθέτως με τις στειρώσεις και τις σιτίσεις που κάνουμε υπάρχουν λιγότερα πεινασμένα αδέσποτα στο βουνό.
 
Επέμενε πως είμαι παράνομη και ότι πρέπει να σταματήσω να ταίζω τα αδέσποτα και να τα στειρώνω αφήνοντάς τα έτσι να πεθάνουν από την πείνα και να πολλαπλασιάζονται ασύστολα. Προσπάθησα να του εξηγήσω πως μόνο αν ταιστούν τα σκυλιά θα μπορέσουμε να τα πιάσουμε για να τα εμβολιάσει το πρόγραμμα του Δήμου κατά της λύσσας και να τα στειρώσει ώστε να μην πολλαπλασιάζονται. 
 
Επέμενε πως αν τα ταίζω θα πεινάνε και θα φάνε ελάφια. Του είπα αφού τον ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα ελάφια γιατί κυνηγάει εμένα που είμαι χορτοφάγος και εκοφεύει στις καταγγελίες μας για τους υπαλλήλους του Δασαρχείου οι οποίοι στήνονται σε μονοπάτια όπου έχουν πρόσβαση και κλειδιά για τις μπάρες μόνο το Δασαρχείο και οι εθελοντές πυροσβέστες στα βασιλικά κτήματα και έχουν γεμίσει τον τόπο φυσίγγια κυνηγώντας και τρώγοντας  τα ελάφια. Τότε με ύφος απειλητικό μου είπε «πέρνα από το δασαρχείο και θα δεις τί θα πάθεις αν ξαναμιλήσεις για τα βασιλικά κτήματα.»
 
Φεύγοντας με το αμάξι μου ο πρώτος κύριος σημείωνε τις πινακίδες μου ενώ πιο πέρα σε απόσταση 30 μέτρων περίπου στο κιόσκι 23-24ο χιλιόμετρο λεωφόρου Πάρνηθος ήταν σταθμευμένο ένα αμάξι τζιπ  που νομίζω ότι ήταν του Δασαρχείου ή κάποιας παρεμφερής υπηρεσίας. Κατεβαίνοντας μάλιστα πιο κάτω περίπου ένα χιλιόμετρο στο ύψος του τελεφερίκ είδα εκείνη την ώρα ένα περιπολικό της άμεσης δράσης και αναρωτιέμαι αν ήρθε να συλλάβει εμένα!!!!!
 
Φοβούμενη για τις προθέσεις των υπαλλήλων του Δασαρχείου τα επόμενα δύο βράδια άφησα φαί για τη σκυλίτσα και τα μωρά της διαφορετική ώρα από ότι συνήθως. Με λύπη μου διαπίστωσα σήμερα ότι το φαί που είχα αφήσει χτες το βράδυ δεν είχε φαγωθεί όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες συνθήκες κρύου.
 
Σφύριξα, κόρναρα και η σκύλα δεν ήταν πουθενά, ούτε είδα πουθενά τα σκυλάκια της. Για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια που ταίζω τη σκύλα αυτή η οποία με γνωρίζει από τον ήχο του αμαξιού μου, καθώς γεννήθηκε στην Πάρνηθα, τάιζα τη μαμά της, τη γιαγιά της και την προγιαγιά της την είχα σπίτι μου στα βαθιά της γεράματα...η σκύλα ήταν εξαφανισμένη....μετά από το περιστατικό με τον υπάλληλο του Δασαρχείου Πάρνηθος.
 
Φοβάμαι ότι τα σκυλιά είναι πεθαμένα.....
 
Επειδή κάποιοι υπάλληλοι του Δασαρχείου Πάρνηθος αποτελούν κίνδυνο για την επιβίωση τη σίτιση και την ευζωία των αδέσποτων ζώων,
Επειδή οι ίδιοι υπάλληλοι περιφρονούν τους Θεσμούς τους Νόμους και αντιβαίνουν προκλητικά στα χρηστά ήθη,
Επειδή οι ίδιοι υπάλληλοι τρομοκρατούν και απειλούν νομοταγείς πολίτες που προσφέρουν εθελοντικό έργο για την κοινωνία μας,
 
Γι’ αυτούς του λόγους και όσους επιφυλάσσομαι να προσθέσω
 
ΖΗΤΩ
 
Να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την τιμωρία και απομάκρυνση των ατόμων αυτών ώστε να αποφευχθούν παρόμοια ντροπιαστικά περιστατικά στο μέλλον.
Είμαι στη διάθεσή σας για προσκόμιση περεταίρω πληροφοριών.
 
Με εκτίμηση,
 
Θεοδώρα Κυριακοπούλου τηλ 6944645743

1 σχόλιο:

  1. Πόσο δίκιο έχει η γυναίκα!!!!! Εύχομαι να βρει το δίκιο της αλλά και να βρεθούν και ζωντανά τα σκυλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld