Τα τετράποδα μπορεί ΚΑΙ να μην είναι… λούτρινα!


γράφει η Νανά Παλαιτσάκη

Με αφορμή την πρωινή εκπομπή του μεγάλου καναλιού μερικές μέρες πριν, όπου φιλοξένησαν έναν συμπαθέστατο ιδιοκτήτη καταστήματος που διαθέτει κατοικίδια, άκουσα και τους παρουσιαστές να υποστηρίζουν ότι «αυτή η περίοδος είναι κατάλληλη για να αγοράσουν οι γονείς ένα ζωάκι στα παιδάκια τους»


Ο φακός έκανε «κοντινά» πλάνα στις μικρόσωμες ψυχούλες, είδα μαλτεζάκια, είδα μινιατούρα γιορκσάιρ, είδα μεγαλύτερα τετράποδα και δυστυχώς ξαφνιάστηκα τουλάχιστον με το «άξεστο» ύφος που ο Πέτρος Κωστόπουλος διηγείτο ιστορίες με δυσάρεστες εμπειρίες του απο ένα «Χάσκυ που του έφαγε το σπίτι και τον δάγκωσε» αλλά και απο έναν ακόμη «δύστροπο σκύλο που απέκτησε» μην παραλείποντας να θυμίσει την τεράστια ανοησία ότι τα σκυλιά ράτσας Ντόπερμαν «τρελαίνονται κάποια στιγμή και μπορούν να φάνε τον ιδιοκτήτη» Όοοοολα αυτά σε ελάχιστο τηλεοπτικό χρόνο με τον έμπορο που φιλοξενείτο να μην εχει τηλεοπτική εκπαίδευση για ν” αποκρούει τις ανοησίες του παρουσιαστή (ναι, ναι ανοησίες. Μεγάλωσα με ζώα, έχω μεγαλώσει δεκάδες σκυλιά, έχω περιποιηθεί αδέσποτα, έχω υπάρξει με ντόπερμαν που πιο συναισθηματικό και δεμένο μαζί μου πλάσμα δεν έχω συναντήσει)

Να θυμίσω στον παρουσιαστή που έχει πλασαριστεί και ως φιλόζωος ότι

ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν κακά σκυλιά, υπάρχουν λάθος ιδιοκτήτες.
 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ

Δεν υπάρχει ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ απο το να προσφέρετε στο παιδί σας ως δώρο ένα ζωάκι ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ !

Τα ζωάκια ως κουταβάκια είναι εξαιρετικά χαριτωμένα ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΤΡΙΝΑ. Αυτό σημαίνει ότι πεινάνε, διψάνε, κρυώνουν, αγαπάνε, δένονται με τους ανθρωπους συνήθως πολύ περισσότερο απ” ότι οι άνθρωποι με αυτά, έχουν ανάγκες όπως τα παιδιά και οι ενήλικες, ΔΕΝ παραμένουν κουτάβια και ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ -ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά- είναι εξαιρετικά ΣΚΛΗΡΑ στα παιχνίδια τους με τα ζώα!

Δυστυχώς γύρω στον Μάρτη το βουνό του Υμηττού -καθώς μένω στου Παπάγου- γεμίζει με ζώα που τα εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες τους, γιατί… γιατί απλώς μεγαλώνουν και ΔΕΝ είναι ΚΟΥΤΑΒΙΑ! Επειδή η ανθρώπινη βλακεία και ματαιοδοξία είναι ΑΝΙΚΗΤΗ, θα πρότεινα, ως μητέρα και ως άνθρωπος που αγαπάω την ζωή και θέλω όλα τα πλάσματα να ζουν με αξιοπρέπεια, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ πριν αποφασίσετε να υιοθετήσετε ζωάκι ή να αγοράσετε.

Θα πρέπει να συνυπολογίσετε την καθημερινότητα και τις ανάγκες σας, τον χώρο που διαθέτετε, τον χρόνο που μπορείτε ν” αφιερώστε το ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΣ και στο γεγονός ότι θα πρέπει να είστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΩΔΕΚΑ ΜΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ να ζήσετε με το συγκεκριμένο πλάσμα.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ, έχει και ιατρικώς αποδειχθεί ότι είναι πιο ανθεκτικά στις ιώσεις, γίνονται περισσότερο υπεύθυνα και εκτονώνουν ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας τους στην φροντίδα που απαιτεί ένα νέο τετράποδο μέλος.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ. Μάθετε τα παιδιά ότι τα ζωάκια δεν είναι καρτούνς. Τα ζωάκια πονάνε, φοβούνται, κρυώνουν. Τα ζωάκια όταν βγάζουν δόντια, έχουν τις ίδιες παρενέργεις με τα παιδιά. Όμως διαθέτουν εξαιρετικά ευαίσθητες «κεραίε » ώστε να αισθάνονται πριν απο εσάς, το κυρίαρχο συναίσθημά σας… Απο τον εαυτό σας μπορείτε να κρυφτείτε, απο το σκύλο που διαθέτει εξαιρετικά αναπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη ΌΧΙ

ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος και ο σκύλος είναι σκύλος που σημαίνει ότι γονιδιακά οι περισσότερες ράτσες σκύλων αναζητούν την αγέλη, όπου και διεκδικούν την κυριαρχία και υπακούν σε ιεραρχία… Όταν η αγέλη μετακινείται, ΔΕΝ θέλουν να μένουν μακριά της… Γι” αυτό πολλοί σκύλοι γαβγίζουν όταν «εγκαταλείπονται» απο τους ιδιοκτήτες τους… Ένας σκύλος που τον αφήνεις σε μια βεράντα διαμερίσματος και έχει στοιχεία ποιμενικού ή κυνηγόσκυλου, ΜΗΝ περιμένετε να κοιμάται σαν γάτος 18 ώρες την μέρα… ΚΑΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ…

Επειδή είναι γιορτές, ΜΗΝ μπερδεύεστε!
Τα 101 σκυλάκια της δαλματίας, αφού κάνανε σουξέ στην μεγάλη οθόνη και αφού λατρεύτηκαν ως εικονικοί ήρωες, στην πραγματικότητα εγκαταλείπονταν εκατοντάδες, όταν οι «ιδιοκτήτες» συνειδητοποιούσαν ότι αυτό που συμβαίνει στην μεγάλη οθόνη, δεν συμβαίνει στην ζωή.

Όσο για τα Χάσκυ και τα Ντόπερμαν, επειδή τα ανέφερε ο Πέτρος Κωτόπουλος ως ιδιόμορφα σκυλιά και με δεδομένο ότι είχα ένα υπέροχο Χάσκυ και ένα Ντόπερμαν που λειτουργούσε ως ALTER EGO μου: όταν έφυγαν απο κοντά μας, ήταν τόσο μοναδικός ο τρόπος που δείξανε την αφοσίωσή τους, που τους χρωστάμε όσα μας δίδαξαν για το τι σημαίνει αγάπη χωρίς όρια…




0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld