Βρέθηκε και χαρίζεται καθαρόαιμο Dogo Argentino




Βρέθηκε καθαρόαιμο Dogo Argentino στην Κορινθία. Ειναι 4 ετών και 40 κιλά. Σύμφωνα με εκπαιδευτή που τον ειδε γνωρίζει βασικές εντολές και μαθαίνει γρήγορα νέες. Αγαπά την ανθρώπινη συντροφιά και χρειάζεται κάποιον να του αφιερώνει χρόνο. Είναι τσιπαρισμένος, θα δοθεί με βιβλιαριο υγείας, στειρωμένος και με συμβόλαιο υιοθεσίας. Προτιμούνται γνώστες της φυλής.
 

Τηλ.επικ. 6933490614/6940265233 ή στο Φβ.
 

Ακτιβιστική Ροή Κορίνθου 146/2011

3 σχόλια:

  1. Meno Dania kai polloi edw endiaferontai na yiothetisoun skylia paramelhmena apo Ellada. Parakalw enhmeroste me an thelete na proothw se selides mou sto FB tis aggelies sas kai an sas endiaferei na synnenoitheite me ksenous, sta agglika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθαρόαιμος είναι σκύλος που προέρεχεται μόνο από επίσημο εκτροφέα (εκτροφέα που ακολουθεί πιστά τον Ηθικό Κώδικα Εκτροφής) και βεβαίως έχει γενεαλογικό χάρτη εγκεκριμένο από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία, όπως βέβαια ορίζει ο Η.Κ.Ε.. Σκύλοι που δεν έχουν εκτραφεί βάσει του Η.Κ.Ε., δεν είναι καθαρόαιμοι. Ας σταματήσει αυτή η καραμέλα των "καθαρόαιμων". Από εκεί ξεκινούν οι σχετικές προκαταλήψεις, οι μη εκτροφικές γέννες από ημιμαθείς/αμαθείς και φυσικά οι καταδικασμένοι ασθενείς κι αδέσποτοι σκύλοι. Σε μία χώρα με αντικυνοφιλική νομοθεσία όπως είναι η Ελλάδα, οι προκαταλήψεις είναι άπειρες φορές πιο καταστροφικές, με ορατά βέβαια αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με κάποια από τα παραπάνω, όμως να επισημάνω ότι όταν πρόκειται για ζώο που έχει ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, οι ζωόφιλοι που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια με προσωπικό χρόνο και κόστος ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.. έχετε δει κανέναν να εγκαταλείπει σκύλο με τα χαρτιά του μαζί??? άρα δεν πρόκειται για καραμέλα σε αυτή την περίπτωση, απλά μπαίνει σε μια κατηγορία ο σκύλος ως προς τη φυλή του στην αγγελία. Κατά πόσο είναι απόλυτα καθαρόαιμος ή ημίαιμος μπορώ να σας πω ότι δεν ενδιαφέρει όταν πρόκειται για αδέσποτο, και ευτυχώς δεν ενδιαφέρει και κάποιους που υιοθετούν ζώα για να τα σώσουν σε συνδυασμό με την αγάπη τους προς αυτά. Όποιος έχει απόλυτη απαίτηση για καθαρόαιμο συμφωνούμε ότι πρέπει να απευθυνθεί σε νόμιμο και πιστοποιημένο εκτροφέα. Το χαρακτηρισμό της νομοθεσίας ως αντικυνοφιλικής επίσης δεν τον βλέπω να ισχύει, ειδικά μετά την εισαγωγή του τελευταίου νομοσχεδίου. Μέριμνα και σωστή εφαρμογή των νόμων μπορεί να μην υπάρχει ναι, αλλά στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε με παιδεία και διαμόρφωση συνείδησης. Για να μην αναφέρω για κάποιες πιο κυνοφυλικές χώρες όπου γίνονται μαζικές ευθανασίες στα ζώα των καταφυγίων και είναι και ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld