Δήμαρχος Πειραιά: Όποιος ταΐζει τα ζώα στο δρόμο, μισεί τα παιδιά!


Ο  Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, με δημόσια έκκληση προς τους ζωόφιλους στο «Κανάλι 1 – 90,4 FM», κατάφερε να μας πείσει για πολλοστή φορά για την πολιτική φόλα που χρειάζεται αυτός και οι όμοιοι του..

Όταν ακροάτρια του ραδιοφωνικού σταθμού ζήτησε από τον Δήμαρχο να απευθύνει δημόσια έκκληση στους ιδιοκτήτες ζώων να προσέχουν τα ζώα τους και να μη ρυπαίνουν την πόλη, ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε:

«Κάνω έκκληση για πολλοστή φορά στους δήθεν ζωόφιλους, γιατί για τους πραγματικούς ζωόφιλους έχουμε λύσεις. Χθες, με επισκέφθηκε μια επιτροπή από κατοίκους του Πειραιά που είναι ιδιοκτήτες ζώων, εξαιρετικοί άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν ένα χώρο στον οποίο θα μπορούν να βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους. Βέβαια, θα έχουν προμηθευτεί το φαράσι, τη σκούπα και τη σακούλα τους. Ο Πειραιάς έχει στενότητα χώρων. Δεν μπορώ να αφαιρέσω χώρο από τα παιδιά. Όμως βρήκαμε χώρο. Είναι ο χώρος που βρίσκεται δεξιά όπως κατεβαίνουμε στην παραλία της Φρεαττύδας, εκεί που είχαν βάλει τις παράγκες και όταν τις γκρέμισα, μερικοί «προοδευτικοί» φώναζαν. Θα το κάνουμε ένα ωραίο παρκάκι να πηγαίνουν οι ζωόφιλοι τα ζώα τους.


Εκείνοι που πηγαίνουν σε παιδικούς χώρους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες και ρίχνουν φαγητό στα σκυλιά, στις γάτες και στα περιστέρια, δεν αγαπούν τα ζώα. Το καταγγέλλω. Μισούν τα παιδιά. Αν αγαπούσαν τα ζώα, αυτό θα το έκαναν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, όχι στο χώρο των παιδιών. Γι αυτό φίλες και φίλοι ακροατές, όταν βλέπετε ανθρώπους να πετάνε φαγητό στο δρόμο, να τους καταγγέλλετε ότι μισούν τα παιδιά του Πειραιά. Θα πέσει πολύ βαρύς ο πέλεκυς των προστίμων.

Θέλω να ανακοινώσω ορισμένα μέτρα. Είμαστε σε συνεργασία με οργανώσεις φιλόζωων για να τοποθετήσουμε, σε ορισμένα σημεία του Πειραιά, δωρεάν σακούλες για χρήση στα ζώα τους.»


dogw0rld.blogspot.gr
 ΝΕΟ: Διαβάστε ΕΔΩ την απάντηση του Δήμου Πειραιά μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου για τα αδέσποτα.

8 σχόλια:

  1. τι αλλο θα ακουσουμε....το εχει χασει τελειως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φιλόζωοι θα απαντήσουμε με την ψήφο μας.Όμως επί του παρόντος χρειάζονται λίγα λόγια για το θέμα. Φυσικά θα στεναχωρήσουμε κάποιους που εγωιστικά και με μεγάλη ευκολία καταδικάζουν τα αδέσποτα «εις τον δια λιμοκτονίας θάνατον» μια και κατά την άποψη τους αυτά είναι δημιουργήματα ενός άλλου, κατώτερου Θεού.
    Όμως πρόσφατα η Υγειονομική Υπηρεσία Καβάλας με έγγραφη απάντησή της σε σχετικό ερώτημα του φιλοζωικού σωματείου «Αίσωπος», ξεκαθαρίζει πως το τάϊσμα των αδέσποτων δεν είναι παράνομο – παρότι έτσι επικαλούνται ορισμένοι που ενοχλούνται – αρκεί να φροντίζουμε την καθαριότητα του γύρω χώρου. Έτσι λοιπόν μας ενημερώνει ότι «η ισχύουσα νομοθεσία ΔΕΝ απαγορεύει τη φροντίδα και τη σίτιση αδέσποτου ζώου στο φυσικό του χώρο, δηλαδή του ζώου το οποίο δεν έχει κατοικία ή βρίσκεται εκτός της κατοικίας του ιδιοκτήτη ή του συνοδού του με την προϋπόθεση πως δεν δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης ανθυγιεινών εστιών. Τονίζει ακόμη πως είναι ευνόητο ότι αυτός που φροντίζει τα ζώα, οφείλει να τηρεί τους κανόνες υγιεινής και φέρει ευθύνη για κάθε τυχόν ανθυγιεινή κατάσταση που δημιουργεί στο περιβάλλον».
    Εμείς φυσικά το γνωρίζαμε (ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4039/ 2 Φεβρουαρίου 2012, άρθρο 9, παραγρ. 10). Το τάισμα των αδέσποτων όχι μόνο δεν είναι παράνομο, αλλά είναι και υποχρεωτικό για τους Δήμους. (Όπως αναφέρει ο νόμος, την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι Δήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις).
    Η απάντηση αυτή της Υγειονομικής Υπηρεσίας Καβάλας είναι μια δικαίωση για τους φιλόζωους που δέχονται φραστικές επιθέσεις ή απομάκρυνση των δοχείων των φαγητών και του νερού των αδέσποτων ζώων που φροντίζουν στις γειτονιές τους. Μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης που ζούμε νοιαζόμαστε και να βοηθάμε αθόρυβα τον «πλησίον» μας, αλλά βοηθάμε και τα αδέσποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι οποιος χαζος ψηφίζει αυτον τον δημαρχο ειναι ηλίθιος και λαλακας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπαρχεις Δημαρχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι ζωωφιλικες οργανωσεις θα πρεπει να απαιτησουν πληρες αναφορα για το τι γινονται τα χρηματα των δημων για τα αδεσποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κε μιχαλολιάκε έχομε σιχαθεί να βλέπομαι τη φάτσα σου στο πολιτικό προσκήνιο επί τόσα χρόνια. Οι πολιτικές απάτες με τις λαμογιές σας που καταστρέψατε την Ελλάδα και τους Έλληνες έχουν τελειώσει. Πάρε το πούλο, εξαφανίσου και άσε τα ζώα και τους ανθρώπους να ζουν ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Telika aytos einai polu Mpines Re Bitrioli 8elei o paparas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μου φαίνεται πως τέτοια άθλια υποκείμενα σαν κι αυτό εδώ το σκουπίδι, αξίζουν επιτέλους μία φόλα που θα τους οδηγήσει στον Άδη. Πώς ρε μ@λ@κ@ σημαίνει ότι το να ταίζουμε τα αδέσποτα είναι "λάθος"??? από πότε κάτι τέτοιο είναι παράνομο κι δεν οφελεί σε τίποτα? ποιος είσαι εσύ ρε παπάρα που θα μας πεις κιόλας τι θα κάνουμε στην ζωή μας? πού ξέρεις εσύ από αγάπη, γενναιοδωρία και στοργή?
    και στο κάΤω κάτω εσύ και όλοι οι όμοιοι σου φταίνε που υπάρχουν τόσα αδέσποτα σε όλη την Ελλάδα? άμα τα αδέσποτα κάνουν "κακό" όπως λες, γιατί δεν τα στειρώνετε και να τα βάλετε σε καταφύγια ή να τους βρείτε σπίτι, εσείς που έχετε κι του κόσμου τα λεφτά κι μπορείτε να τα εμβολιάστε;;; Ε?
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΙ ΠΑΠΑΡΕΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ! ΓΙΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld