Ο Δήμος Καρύστου παίρνει θέση για το φρικιαστικό έγκλημα στα Νέα Στύρα


Σχετικά με το πρόσφατο, αποτρόπαιο, βάρβαρο, πέραν κάθε φαντασίας, απάνθρωπο περιστατικό θανάτωσης εν ψυχρώ ενός αδέσποτου νεαρού σκύλου στα Νέα Στύρα, από επαγγελματία εστιάτορα μπροστά στο μαγαζί του και μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, η θέση του Δήμου Καρύστου είναι κάθετη. Καταδικάζει τέτοιας μορφής περιστατικά άσκησης βίας σε ζώα, απ' όπου κι αν προέρχονται, από όποιον κι αν ασκούνται.

Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ευθύνη του Δήμου που πρέπει να μεριμνά για την υγεία και την ευζωία τους, καθώς και την αρμονική συνύπαρξη τους στην κοινωνία. Ο Δήμος Καρύστου ήδη εφαρμόζει τους τελευταίους μήνες πρόγραμμα φροντίδας για τα αδέσποτα σκυλιά, το οποίο περιλαμβάνει περισυλλογή, κλινική εξέταση από την κτηνίατρο Μαρία Τσαπέπα, που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα, στείρωση, εμβολιασμό για την λύσσα, σήμανση με μικροτσίπ και περιλαίμιο με κονκάρδα και επανένταξη στην γειτονιά του. Ταυτόχρονα προωθούνται υιοθεσίες αδέσποτων σκύλων, ενώ υπάρχει μέριμνα για τα εγκαταλελειμμένα νεογέννητα και μικρά κουτάβια.

Στα Νέα Στύρα κυκλοφορούν δυο με τρεις σκύλες, γνωστές στους κατοίκους, φιλικές, που φροντίζονται από εθελοντές κατοίκους σε συνεργασία με την κα. Τσαπέπα. Η άτυχη σκυλίτσα ήταν επίσης φιλικότατη, γνωστή στα Νέα Στύρα, είχε ήδη εξεταστεί από την κτηνίατρο και είχε προγραμματιστεί να στειρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στα Νέα Στυρα υπάρχει ευτυχώς ένας πυρήνας εθελοντών που φροντίζουν τα αδέσποτα ενώ πολύ υποστηρικτικοί είναι και οι μαγαζάτορες της παραλίας.

Στην Κάρυστο έχουν ήδη στειρωθεί γύρω στα δεκαπέντε αδέσποτα σκυλιά, κυρίως θηλυκά και κυρίως σκυλιά που τα παράτησαν στο λιμάνι και ζουν εκεί. Είναι σχεδόν όλα εμβολιασμένα, έχουν ονόματα και τόσο οι επαγγελματίες της παραλίας, οι κάτοικοι, αλλά και οι τουρίστες τα συμπαθούν, τα ταΐζουν, γενικά θεωρούνται πλέον κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Παρ' ότι δεν υφίσταται ενεργό φιλοζωικό σωματείο, υπάρχουν πολλοί εθελοντές που τα φροντίζουν.

Τα αδέσποτα ζώα είναι ένα αγκάθι στις τοπικές κοινωνίες, η φροντίδα τους όμως είναι δείκτης πολιτισμού της κοινωνίας στην οποία προσπαθούν να ενταχθούν τα άμοιρα αυτά πλάσματα, όχι από δική τους επιλογή άλλωστε.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μεμονωμένο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να στιγματιστεί μια ολόκληρη περιοχή.

Καταδικάζουμε το συγκεκριμένο γεγονός και ζητάμε την άμεση κινητοποίηση των αρχών για την απόδοση δικαιοσύνης. 



Διαβάστε τι ακριβώς συνέβη ΕΔΩ και σχετικά με την Κυριακάτικη διαμαρτυρία ΕΔΩ.

5 σχόλια:

  1. Ο Δημος Καρυστου καλα θα κανει περα απο καθετος να κανει και κατι οπως να ανακοινωσει το ονομα του σουπερ ηρωα την ονομασια της ψησταριας του σουπερ ηρωα που απαλλαξε την περιοχη απο το αιμοβορο αυτο τερας. Να οδηγησει τον κοσμο στο σπιτι στο μεσοχωρι του σουπερ ηρωα για συγχαρητηρια, ευχαριστιες κτλ.Προτεινω αυριο στην μεγαλη πορεια να γινει καποιος ερανος για των σουπερ ηρωα γιατι ξερω πως εχει αδυναμια στο ουισκυ και θα ηταν μια ευγενικη χειρονομια απο ολους εμας γιατο καλο που εκανε σε τουτο τον τοπο. ειμαι υπερηφανος που στο ειδο μας συγκαταλεγεται αλλος ενας σουπερ ηρωας. ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aλλο τα λόγια και αλλο τα έργα.
    Με τα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια .
    Σε αυτη την χώρα ολοι λενε πολλα χωρις να κάνουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 29 Ιουλίου σήμερα ! να μας πει ο Δήμος Καρύστου τι έχει γίνει με το θέμα;;;;; πρόστιμο του επιβλήθηκε όπως ξέρουμε ότι προβλέπεται από τον νόμο ; μήνυση από κάποιον κατατέθηκε ; αυτό το κτήνος συνεχίζει να δουλεύει κανονικά στο μαγαζί του σαν να μην έγινε τίποτα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld