Σοκ στη Νέα Κορώνη: Βρέθηκε σκύλος κρεμασμένος με αγκίστρι στο στόμα


Μπροστά σε μια αποτρόπαια σκηνή βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης γυναίκα, κάτοικος της Νέας Κορώνης. Σ’ ένα δέντρο άγνωστοι μέχρι σήμερα εγκληματίες είχαν κρεμάσει με συρματόσχοινο ένα σκυλί, το οποίο στο στόμα έφερε κι ένα αγκίστρι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tharrosnews.gr η γυναίκα ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και αυτή με τη σειρά της τη Φιλοζωική Εταιρεία. Για καλή τύχη του ζώου, η αντιπρόεδρος βρισκόταν σε κοντινή περιοχή και πρόλαβε να το ελευθερώσει ζωντανό. Ακολούθησε αγώνας δρόμου για να βρεθεί άμεσα κτηνίατρος, όπως και έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζώο ξεπέρασε τον πρώτο κίνδυνο, αλλά η κατάστασή παραμένει κρίσιμη.





Αποτελεί χρέος σε όποιον αισθάνεται πολίτης του νομού να προσφύγει στην Αστυνομία και να την πληροφορήσει αν γνωρίζει τους δράστες, ενώ κι εκείνη από την πλευρά της θα πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να βρεθούν.

Πάντως, τα κρούσματα βαρβαρότητας εναντίον των ζώων το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί σε δραματικό βαθμό και σε αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας, γεγονός το οποίο πρέπει να κινητοποιήσει όχι μόνο τους φιλόζωους, αλλά και κάθε πολίτη.



Οι Δήμοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλά και να εφαρμοστεί, επιτέλους, ο νόμος που έχει ψηφιστεί και να μην κλείνουν ορισμένοι τα μάτια, προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες.

Θα πρέπει όλοι μας να καταδικάσουμε το νέο περιστατικό, για ακόμη μία φορά, σημειώνοντας πως τέτοια περιστατικά μας υποτιμούν και μας διασύρουν ως πολίτες. Ο κόσμος θα πρέπει να συνεργαστεί για να αντιμετωπισθούν ριζικά αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις και να τιμωρούνται παραδειγματικά οι ενεχόμενοι σ’ αυτές.

2 σχόλια:

  1. Εμεις να καταδικασουμε το γεγονος κοινωνικα.. η αστυνομια της κορωνης θα "καταδικασει" ποτε τους αυτουργους ποινικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....ε όχι ρε παιδιά...φτάνει πια...έλεος....ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ....τα καλύτερα στον σκυλάκο εύχομαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld