Καρδίτσα: Πέταξαν αλυσοδεμένο σκυλί σε ποτάμι


Μάρτυρες ενός αποτρόπαιου περιστατικού έγιναν χθες το απόγευμα δύο φιλόζωες, η Ερμιόνη Γιαννακού και η Κατερίνα Γκανάτσιου, έπειτα από τηλεφωνική κλήση που δέχθηκαν. Το σκηνικό εκτυλίχθηκε στο χωριό Πτελοπούλα Καρδίτσας όπου κάποιος υπάνθρωπος πέταξε έναν σκύλο στο ποτάμι αφού πρώτα το έδεσε με σύρμα.


'' Δεχθήκαμε τηλεφώνημα για ένα σκυλί μέσα σε ποτάμι, το οποίο δεν κουνιέται καθόλου παρα μόνο βογγάει. Η κοπέλα μας ενημέρωσε ότι περνώντας από τον δρόμο με το ποδήλατο άκουσε τα βογγητά του σκυλιού, κοίταξε και είδε το σκυλί. Μην μπορώντας να κατέβει στο ποτάμι, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 5 περίπου μέτρων από τον δρόμο, πήγε στο χωριό να ζητήσει βοήθεια. 
Εκεί έμαθε ότι το σκυλί βρισκόταν μέσα στο ποτάμι εδώ και 2 ημέρες (ίσως και περισσότερο, ποιος ξέρει..).


Αμέσως μας ενημέρωσε και πήγαμε στο σημείο. Το ποτάμι γεμάτο βλάστηση και πρόσβαση να μην υπάρχει, παρα μόνο να κατέβουμε στο γκρεμό. Το σκυλί να βογγάει αλλά δεν έκανε καμία προσπάθεια να κουνηθεί. Περίεργο. Χωρίς δεύτερη σκέψη κατεβήκαμε στον γκρεμό, μπήκαμε στο νερό, το οποίο ευτυχώς δεν είχε πολύ βάθος, είχε όμως πολύ λάσπη, σαν βάλτος... Φτάνοντας κοντά στο σκυλί νοιώσαμε απίστευτο θυμό.



Δεν φτάνει που κάποιος πέταξε από ύψος 5 μέτρων μέσα στο ποτάμι ένα σκυλί 8 περίπου μηνών και 6,5 κιλά για να το σκοτώσει, αλλά το είχε και δεμένο με χοντρό σύρμα γύρω από τον λαιμό, συνέχιζε το σύρμα και στα τέσσερα πόδια και το έκανε κόμπο ακριβώς κάτω από τον λαιμό, δηλαδή τα πόδια ήταν ενωμένα και δεμένα σφιχτά ακριβώς κάτω από τον λαιμό. Για αυτό το σκυλί δεν έκανε καμία προσπάθεια να σωθεί, γιατί δεν μπορούσε να κουνηθεί!'', περιγράφει με οργή η Ε. Γιαννακού.



  Το σκυλί μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο, όπου διαπιστώθηκε πως βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και πάσχει υποθερμία (32 βαθμούς). Η κατάσταση της υγείας του είναι δύσκολη.



Οι φιλόζωες απευθύνουν έκκληση σε όποιον αναγνωρίζει το σκυλί ή γνωρίζει κάτι περισσότερο να ενημερώσει, ακόμα και ανώνυμα, στο 693043409.
 

6 σχόλια:

  1. δε μπορω να καταλαβω γιατι τα κανουν αυτα,εκεινοι που θελουν να λεγωντε ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν θελεις εχα ζωο???μη το παιρνεις καθολου,κι αυτα εχουν ΨΥΧΗ,και πονανε!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παναγία μου το τέρας όποιος ήταν.....ψυχούλα μου εύχομαι να τα καταφέρει...... είναι κάποιοι (άνθρωποι)....τρόπος του λέγειν άνθρωποι που νομίζουν ότι ο πλανήτης που ζούμε μας ανήκει αποκλειστικά και δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε όλοι προσωρινά φιλοξενούμενη και όλοι πλάσματα αυτής της γης......αν δεν το κατάλαβαν μπορούν να μετακομίσουν σε άλλο πλανήτη του σύμπαντος..... υπάρχουν πολύ....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα ποιοι ειναι κτήνη και ποιοι ζώα αντε να βρεις, ευγε στα δίποδα ζωα-κτήνη, να τους χαιρόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε να ΠΕΘΆΝΕΙ όρθιος όποιος το έκανε! !!! ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ! !!!! ΠΌΣΟ ΚΑΚΙΑ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΜΈΣΑ ΤΟΥΣ. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν μπορω να αρθρωσω λεξη!!! με το ζορι κραταω τα δακρυα μου!!!
    λ υ π α μ α ι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δυστυχως χαλασε ο κοσμος. καθε μερα γινονται τετοια περιστατικα και κανεις δεν τιμωρειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld