Σκότωσαν 100 χάσκι επειδή «έπεσε η δουλειά»



Η αστυνομία του Καναδά ερευνά μια καταγγελία για μαζική δολοφονία 100 χάσκι, που χρησιμοποιούνταν για να τραβούν τα έλκηθρα που μετέφεραν τουρίστες στο χιονοδρομικό  κέντρο Whistler.
Ειδικότερα, η φιλοζωική οργάνωση που έκανε την καταγγελία υποστηρίζει ότι τα χάσκι θανατώθηκαν με απάνθρωπο τρόπο, από μια εταιρεία διοργάνωσης υπαίθριων δραστηριοτήτων, και πετάχτηκαν σε ομαδικό τάφο.
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «η δουλειά έπεσε» μετά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010 και τα σκυλιά δεν ήταν πλέον χρήσιμα.
«Η αστυνομία έχει ανοίξει φάκελο και ερευνά την υπόθεση», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP ο αρχιφύλακας Steve LeClair.
Τα σκότωσαν με απάνθρωπο τρόπο
Όπως καταγγέλλει η ΜΚΟ «Κοινωνία κατά της Κακοποίησης Ζώων», τον περασμένο Απρίλιο  η εταιρεία διοργάνωσης υπαίθριων δραστηριοτήτων έδωσε εντολή σε έναν από τους υπαλλήλους της να σκοτώσει τα σκυλιά.
Ορισμένα σκυλιά πυροβολήθηκαν, ενώ άλλα υπέφεραν ακόμα πιο φριχτούς πόνους αφού τους έκοψαν το λαιμό. Μετά τη μαζική δολοφονία όλα τα σκυλιά πετάχτηκαν σε ομαδικό τάφο.
Η φριχτή υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από αρκετό καιρό, όταν ο υπάλληλος που σκότωσε τα σκυλιά διεκδίκησε αποζημίωση από την εταιρεία υποστηρίζοντας ότι υποφέρει από μετατραυματικές διαταραχές.
«Κάποια σκυλιά δεν πέθαναν απλά με μια σφαίρα. Αναγκάστηκε να δει και να ζήσει τρομακτικές σκηνές», δήλωσε ο δικηγόρος του.

 econews

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld