Ντροπή και Αίσχος!Κρεμασμένος σκύλος στην Ευελπίδων

Έκπληκτοι σήμερα το πρωί, φιλόζωοι αντίκρισαν νεκρό σκύλο, κρεμασμένο από τα πόδια σε δέντρο. Και αυτό που? Στο πάρκο των Ευελπίδων στην Αθήνα.

"Ήταν παγωμένο αλλά όχι σε αποσύνθεση" είπαν οι άνθρωποι που το βρήκαν. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό είναι ένα πολυσύχναστο πάρκο και ότι στο σημείο αυτό υπάρχουν κούνιες δεν μπορεί παρά οι άγνωστοι να "κρέμασαν" τον σκύλο κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τηλεφώνησαν στον Δήμο Αθηναίων, όπου δεν απάντησαν γιατί απεργούν, και στις αρχές όπου πληροφορήθηκαν ότι δεν υπάγεται στις αρμοδιότητές τους. Αυτά, σύμφωνα με τους ανθρώπους που βρήκαν τον νεκρό σκύλο. Αναγκάστηκαν λοιπόν, να κατεβάσουν οι ίδιοι το άτυχο ζώο από το δέντρο και να το θάψουν.

ourdogs.gr

7 σχόλια:

  1. Είδα και εγώ το άτυχο ζώο χτές το πρωί στο Αλσος Ευελπίδων ( πίσω από τα Δικαστήρια)-πιστεύω ότι ο εγκληματικά μυαλά που το έκαναν αυτό, το έκαναν επίτηδες για να το βλέπουν όλοι οι περαστικοί - αφού ήταν κρεμασμένο σε δρομάκι που χρησιμοποιείται από πολύ κόσμο που το πρωι πηγαίνει στα Δικαστήρια.
    Η Αστυνομία,δηλαδή το 100, στην οποία τηλεφωνήσαμε , μας είπε ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, και '' να πάρουμε την Προστασία ζώων''- μας έδωσαν μάλιστα ένα τηλέφωνο, το οποίο απάντησε ένας ιδιώτης κτηνίατρος, που όπως μας είπε, δεν είχε σχέση με τέτοια θέματα!!

    -Δυστυχώς, όπως πολλοί από μας έχουμε βιώσει, νόμους για όλα έχουμε στην Ελλάδα, αλλά η 'εκτελεστική εξουσία' δεν μπορεί, ή και δεν επιθυμεί να τους εφαρμόσει.
    Και έτσι, ο μόνος νόμος που ισχύει εδώ , για ανθρώπους και γιά ζώα, είναι ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ!!

    Π.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθώς πήγαινα στη δουλειά μου είδα και εγώ το δύστυχο ζώο. Στο Δήμο Αθηναίων δεν είχαν απεργια γιατί τηλεφωνησα στο τμήμα για τα άδέσποτα να ενημερώσω για το συμβάν. Μάλιστα μια ευγενεστατη κοπέλα μου ειπε πως θα στείλει συνεργείο αμέσως για να το πάρουν για νεκροψια.Έπειτα δεν ξερω τι έγινε τελικά γιατι έφυγα ειχα ήδη αργήσει. Παντως κάτι πρεπει να γινει με αυτά τα καθαρματα δεν παει αλλο. Απ'το Θεό να το βρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, μάλιστα! Το τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου που είναι υπεύθυνο για τα αδέσποτα είπε ότι θα έρθουν να το πάρουν για....νεκροψία!
    Μα ποιον δουλεύουν;
    Να κάνουν τι την νεκροψία; Απλά για να χρεώσουν τα έξοδα στους φορολογούμενους πολίτες! Γιατί ποτέ δεν θα προβούν σε μήνυση ακόμα και αν γνώριζαν τον δράστη! Δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, λένε!
    Έτσι έκαναν και με τα δηλητηριάσμενα ζώα στο Ζάππειο. Πλήρωσαν για νεκροψία-δηλαδή όλοι εμείς οι φορολογούμενοι πληρώσαμε- αλλά καμία κίνηση για την ανεύρεση των δραστών δεν έκανε ο Δήμος. Όπως και για το κρεμασμένο σκυλί δεν θα κάνουν.
    Κάποιο πουλάκι μας είπε ότι στο τμήμα της Αστικής Πανίδας είναι γνωστό άτομο στην περιοχή των δικαστηρίων που σπάει τα πόδια του σκύλου του- ίσως και άλλων ζώων! Γιατί δεν στέλνουν λοιπόν τα στοιχεία στον Εισαγγελέα; Άρα είναι συνένοχοι στο έγκλημα αφού σιωπούν. Και ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει τιμωρία για αυτόν που γνωρίζει τους δράστες ενός εγκλήματος , αλλά δεν τους καταγγέλλει.
    Όσο για την ευγενική κόπελα, άσε... την ξέρουμε όλοι την κυρία Μπόνυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΝ ΚΑ.ΜΑΚΡΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΗΣ ΩΣ ΑΦΟΡΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ... Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ...
    ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ..
    ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΡΘΩΠΟΙ ,,,ΚΑΘΙΚΙΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην τρελλαθούμε...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ η καταγραφή τέτοιων περιστατικών, όπως και η δίωξη του δράστη!
    Έχει περάσει μάλιστα και σχετική οδηγία για να σπεύδουν ΑΜΕΣΩΣ οι μπάτσοι σε περιπτώσεις παράβασης του Ν3170.
    Και ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ η προστασία και η ευζωία των αδέσποτων ζώων βάσει του ίδιου Νόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. armodiothta tou dhmou kai ths astunomias kai kati trexei sta gyftika!apo pote oi mpatsoi leitourgoun gia thn proaspish twn zwwn h akoma kai twn an8rwpwn? apo pote o dhmos ufistatai sthn ellada?pote uphrxe sumpra3h twn duo?giati de metanasteuoume oloi einai to erwthma...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σκύλος μου γραφεί
    Την Τέταρτη 23 Μάρτιου με πήγε το αφεντικό μου βόλτα. Συνήθως δεν μου δίνει και τόσο σημασία . Κοιτά να μιλήσει με τους φίλους του και εγώ κοιτάζω να κάνω το ίδιο. Μ’ αρέσει να μυρίζω τους άλλους σκύλους και να τσακίζω και κανένα μεζέ. Αυτή την φορά ήταν αλλιώς τα πράγματα. Εκεί που περίμενα να χαρώ την μέρα και να κάνω χαβαλέ μύρισα ένα σκύλο άγνωστο και πήγα κοντά αλλά οι άνθρωποι φώναζαν. Ο σκύλος ήταν νεκρός!!! Τον κρέμασαν τον φουκαριάρη κιόλας!!! Έμενα θα το έκανε αυτό το αφεντικό μου? Τι περίεργο αυτό το είδος… Μερικοί καλοί και ο άλλος κτήνος.
    Αγαπώ το αφεντικό μου τόσο πολύ και κάνει τα πάντα για μένα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό. Πως μπορώ να εξασφαλίσω ότι δεν θα γίνει ξανά ή να γίνει αυτό σε μένα? Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Το αγαπώ το αφεντικό μου τόσο πολύ και αυτός πιστεύω ότι αισθάνεται το ίδιο για μένα. Το βλέπω στο βλέμμα του όταν με κοιτά. Αυτόν τον φουκαρά δεν είχε αφεντικό? Και ο δικός μου τι μπορεί να κάνει και αυτός?
    Όλοι είμαστε αγαπημένοι σκύλοι και άνθρωποι. Δεν μας χωρίζει κανένας ρατσισμός. Χαίρομαι τους άλλους σκύλους και ανθρώπους όταν κάνω την βόλτα μου… Είναι ανακούφιση και για το αφεντικό μου που είναι κουρασμένος από την δουλεία ή από τα προβλήματα που τον βαραίνουν. Εμείς οι σκύλοι ζούμε πολύ λιγότερο από τους ανθρώπους και πρέπει να χαιρόμαστε την κάθε μέρα και την κάθε στιγμή να προλάβουμε να ευχαριστήσουμε το αφεντικό μας και να χαρίσουμε την χαρά στους άλλους σκύλους. Είναι μεγάλο το βάρος να δείχνουμε στους ανθρώπους πώς να ζούνε από κουτάβια, μέση ηλικία , γεροντάματα και μέχρι θάνατο. Μα αυτή η θνησιμότητα είναι αυτό που μας ενώνει. Νομίζουν οι άνθρωποι που μας σιχαίνονται ότι είναι καλύτεροι από μας. Εκείνοι δεν τρώνε δεν αφοδεύουν, δεν αγαπούν? Αργά η γρήγορα θα περάσουν όλοι από αυτά που περνάμε εμείς. Και σε κάποιο χρονικό διάστημα καταλήγουμε στο ίδιο χώμα και σκόνη και ίδιο αφανισμό.
    Αγαπητοί αφέντες σκύλων ΕΝΩΘΕΙΤΕ !!! Μην προκαλείτε και δίνετε την παραμικρή αφορμή μίσος. Μαζεύεται τα κόπρανα μας, και μην προκαλείτε να μας μισούν. Και καμία φορά όταν παρασυρόμαστε από την χαρά μας μαζέψτε μας. Και ύστερα κάνετε το περίγυρο πιο ασφαλές να χαρούμε την παρέα την καλή που κάνουμε μεταξύ μας. Να γίνουμε μια μεγάλη αγέλη να αρχίζουμε να απαιτούμε τα αυτονόητα από τα ζώα είτε ονομάζονται Αστυνομία, Δήμος, Κυβέρνηση. Και αυτό πρέπει να σας το δείξουμε? Ήμαρτον!!!
    Μιλήστε και συζητήστε μεταξύ σας . Μην αφήνεται το κουτσομπολιό και της προσωπικότητες να μπουν ανάμεσα αυτό που σας ενώνει … Την αναγνώριση ότι μπορείτε να υπάρξετε χαρούμενοι απολαμβάνοντας μια απλή βόλτα με έναν πιστό φίλο (του είδους σας ή όχι) και το καλό που μπορούμε να κάνουμε έστω και αφορμή αυτό το κακό.
    Έχουμε κουραστεί να σας τα δείχνουμε όλα!!!!

    skylos_grafei@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld