Νομός Πέλλας: Τραγική εικόμα με τις φόλες στον Π. Αγ.Αθανάσιο


 

Δεχθήκαμε την πρόσκληση να επισκεφτούμε τον π. Αγ. Αθανάσιο. Εκεί συναντήσαμε τον γνωστό Σωτήρη και τον Πέτρο Σόμτση, οι οποίοι είναι οι κάτοικοι που δεν φύγαν ποτέ από εκεί.

Ο Σωτήρης με πολύ αγάπη και διάθεση και με δικά του χρήματα φροντίζει τα σκυλιά, αγοράζει ζωοτροφές αλλά κάποιοι από το χωριό δεν θέλουν τα σκυλιά διότι πιστεύουν πως ενοχλούν τους τουρίστες. Γι΄ αυτό ρίχνουν φόλες στα σκυλιά ενώ τα δηλητηριάζουν ακόμη και με υδροκυάνιο, που σκοτώνει ακαριαία το ζώο.

Ο Σωτήρης μας μίλησε με πόνο ψυχής αφού εδώ και πολλά χρόνια η κατάσταση είναι τραγική με τα δηλητηριασμένα ζώα. «Κάθε μέρα τα φαρμακώνουν» μας λέει «στην Ευρώπη έτσι κάνουν;». Ο ίδιος το έχει καταγγείλει στην Αστυνομία και επιπλέον έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του.

Ο κτηνοτρόφος Π. Σόμτσης μας δείχνει μια σακούλα με δηλητήρια, μερικά από τα οποία έχει δώσει και στην Αστυνομία για τις σχετικές αναλύσεις. Εκτός από τα σκυλιά έχουν βρεθεί δηλητηριασμένα και άλλα ζώα. Μάλιστα μας έδειξε και μια δηλητηριασμένη αλεπού.

Αναμένουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα, που αφορά όλους μας, φιλόζωους και μη, αφού είναι θέμα πολιτισμού πρώτα απ΄ όλα.

Παρακολουθήστε τα 2 βίντεο εδώ: http://www.tastv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1296:2011-10-21-10-43-26&catid=1:latest-news&Itemid=99

tastv.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld