Αλμωπία: Ένας απέραντος κουταβότοπος για ακόμη μια φορά!



Αυτό καταγγέλλουν τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Αριδαίας «Η Ελπίδα», καθώς καθημερινές είναι πλέον οι κλήσεις για πεταμένα κουτάβια σε πολλές περιοχές της Αλμωπίας.

Για ακόμη μία φορά, ιδιοκτήτες αστείρωτων θηλυκών σκύλων, πετάνε σαν να πρόκειται για σκουπίδια, τα ανεπιθύμητα κουτάβια που γεννάει το θηλυκό σκυλί τους, χωρίς καμία συνείδηση ή ενοχή για την τύχη αυτών των ανυπεράσπιστων πλασμάτων.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα κουτάβια είναι τσομπανόσκυλα και κυνηγόσκυλα. Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων αυτών ρατσών, δεν εννοούν να καταλάβουν ότι δεν έχουν να κάνουν με άψυχα «εργαλεία», αλλά με ζωντανές ψυχές τις οποίες καταδικάζουν σε θάνατο από ασιτία, άσχημες καιρικές συνθήκες και ασθένειες.

Συμβάλλουν δε, με αυτόν τον τρόπο, στην αύξηση των αδέσποτων με όλα όσα προβλήματα αυτό συνεπάγεται, μεταθέτοντας το πρόβλημά τους στην υπόλοιπη κοινωνία. 

Ο φιλοζωικός σύλλογος καλεί για πολλοστή φορά τους συλλόγους που εκπροσωπούν αυτές τις δύο ομάδες ιδιοκτητών σκύλων, κτηνοτρόφων και κυνηγών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να μην κλείνουν τα μάτια στο προφανές πρόβλημα που δημιουργούν οι ίδιοι και να μην αρκούνται μόνο στις ανακοινώσεις των επιδοτήσεων, των αποζημιώσεων και του πότε ξεκινάει η κυνηγετική περίοδος ή πόσο κοστίζει μία κυνηγετική άδεια, ευχόμενοι καλά κυνήγια. Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνουν την κοινωνία μας με το δικό τους πρόβλημα, όταν πολύ εύκολα μπορούν μέσω της στείρωσης να ελέγξουν τις γεννήσεις και να δώσουν έτσι την μόνη ανθρωπιστική λύση. Άλλωστε τα αποστεωμένα και άρρωστα τσομπανόσκυλα και κυνηγόσκυλα που κυκλοφορούν στην πόλη της Αριδαίας και στα χωριά της, είναι αδιάσειστοι μάρτυρες της ανευθυνότητας πολλών εξ αυτών.

Μεγάλος αριθμός κουταβιών έχει πεταχτεί στην Ροδωνιά, ενώ κλήσεις έχουν έρθει και από Πιπεριά, Ξιφιανή και άλλες περιοχές. 

Άγνωστος είναι ο αριθμός κουταβιών που έχει πεταχτεί σε ερημικές τοποθεσίες, χωρίς την δυνατότητα να εντοπιστούν και χωρίς καμία ελπίδα επιβίωσης τους κάτω υπό αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Ο φιλοζωικός σύλλογος, κάνει έκκληση στους ιδιοκτήτες των θηλυκών σκύλων, να προχωρούν στην στείρωσή τους, για να μην διαιωνίζουν μία κατάσταση στην οποία μετέπειτα, δύσκολα μπορεί να δοθεί λύση. Μέσα από το πρόγραμμα του φιλοζωικού συλλόγου σε συνεργασία με τον δήμο Αλμωπίας, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να στειρώσουν τα ζώα τους με μειωμένο κόστος. 

Καλεί δε, τους φιλόζωους πολίτες της περιοχής να δραστηριοποιηθούν ενεργά και να αναλάβουν την φιλοξενία κάποιων κουταβιών μέχρι την υιοθεσία τους, καθώς ο αριθμός τους πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και δεν υπάρχει κατάλληλος, ασφαλής χώρος ώστε να μείνουν εκεί τα κουτάβια  

Δεν είναι δυνατόν τα λιγοστά ενεργά μέλη του συλλόγου να αναλαμβάνουν από μόνα τους και να φορτώνονται το πρόβλημα μιας ολόκληρης κοινωνίας, χωρίς αυτή να βοηθάει καθόλου και μάλιστα έχοντας απαιτήσεις από τον σύλλογο, που είναι ο μόνος που προσπαθεί για το αυτονόητο!

Όποιος θέλει να βοηθήσει ενεργά και να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στα ζωάκια αυτά που κάποιοι θέλησαν να καταδικάσουν, παρακαλείται να επικοινωνήσει στο 6974711945 ή στο μειλ του συλλόγου elpidafs@gmail.com.  

Το Δ.Σ του συλλόγου

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld