Ιωάννινα: Αυριανή συζήτηση για τα αδέσποτα ζώα στο χώρο του Πανεπιστημίου

Τα αδέσποτα σκυλιά στον χώρο της πανεπιστημιούπολης και οι πρόσφατες επιθέσεις τους σε ανθρώπους απασχολούν ιδιαίτερα την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία διοργανώνει αύριο Τετάρτη, στις 2.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου συζήτηση-ενημέρωση επί του θέματος.

Το τελευταίο περιστατικό επίθεσης που καταγράφηκε, συνέβη χτες νωρίς το πρωί, όταν έξι αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε μεταπτυχιακό φοιτητή. 

Την ίδια ώρα, βέβαια, και τα ζώα πέφτουν θύματα της ανθρώπινης βαρβαρότητας. Δεν είναι λίγες οι φορές που εντός της πανεπιστημιούπολης βρέθηκαν δηλητηριασμένα σκυλιά. 

Η Ζωοφιλική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή τους, επαναφέρει στο προσκήνιο του θέμα του καταφυγίου των αδέσποτων, το οποίο έχει κατασκευαστεί αλλά ο δήμος Ιωαννιτών, ο αρμόδιος φορέας, δεν το έχει λειτουργήσει ακόμα. Διευκρινίζει όμως ότι το καταφύγιο δεν μπορεί να λειτουργεί ως χώρος εγκλεισμού, αλλά ως χώρος περισυλλογής, νοσηλείας και επανένταξης των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. 

«Ακόμη και να δημιουργηθούν 1000 καταφύγια, εάν δεν εξαλειφθεί η νοοτροπία μη στειρώσεως των δεσποζόμενων ζώων και εγκατάλειψής τους από ανεύθυνους ιδιοκτήτες, καθώς και το φαινόμενο της αγοραπωλησίας των ζώων, αλλά και η ελλιπής παροχή στειρώσεων των αδέσποτων ζώων από τους δήμους, αυτή η κατάσταση θα εξακολουθήσει να μεσουρανεί» αναφέρει στην ανακοίνωσή του. 

Η Ζωοφιλική Ομάδα μεταφέρει και την αγωνία της να προσπαθήσει να λύσει προβλήματα συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων και ζώων, σε έναν χώρο, ο οποίος, όπως σημειώνει, μέχρι προσφάτως, υπήρξε πολύ εχθρικός με την ύπαρξη αδέσποτων ζώων. 

agon.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld