To A.T. Ασπρόπυργου άφησε ελεύθερο, εντελώς παράτυπα, συλληφθέντα για κακοποίηση σκύλων


 Γράφει η Μάρθα Πουλτίδου


  

Κακοποιήση Ζώων και Ελληνική Δικαιοσύνη!

Αλήθεια, τι σχέση έχουν μεταξύ τους? Καμία όπως αποδείχτηκε χθές...


Πρίν 20 ημέρες λάβαμε μια καταγγελία για κακοποίηση 2 σκύλων από τον ιδιοκτήτη τους....βγάλαμε εισαγγελική παραγγελία και τον επισκεφτήκαμε στον Ασπρόπυργο..Αυτό που αντικρύσαμε, ήταν δύο σκυλιά, (ένα γεράκο λύκο και ένα νεαρό κυνηγόσκυλο), δεμένα σε μια αυλή, χωρίς νερό, φαγητό και στέγη..Του κάναμε συστάσεις και περιμέναμε να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων.



Δεκαπέντε μέρες μετά η κατάσταση παρέμενε ίδια με μια μικρή διαφορά..Το κυνηγόσκυλο ήταν δεμένο στην ταράτσα, αντί στην αυλή. Ειδοποιήσαμε την άμεση δράση και αφού ήρθε και ο ιδιοκτήτης των σκυλιών, πήγαμε στο ΑΤ Ασπρόπυργου. Ανοίχτηκε φάκελος, σχηματίστηκε δικογραφία, έδωσα ένορκη κατάθεση και ο κύριος συνελήφθη με την κατηγορία της παράβασης του νόμου 4039/2012 για κακοποίηση ζώων...

Η δίωξη, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αυτεπάγγελτη και θα 'πρεπε σήμερα να προσαχθεί στον εισαγγελέα και να δικαστεί τη Δευτέρα το πρωί, με διαδικασία αυτοφώρου..Το καθίκι κουβάλησε διάφορους γνωστούς του αστυνομικούς και μη, οι οποίοι με διάφορους τρόπους εκβίαζαν την απόλυση του...Είχαμε λάβει τη διαβεβαίωση της αστυνομίας,ότι θα παραπεμφθεί κανονικότατα. 


Στις 22.00 έλαβα ένα τηλεφώνημα που με πληροφόρησε ότι το καθίκι αφέθηκε ελεύθερομε προφορική εντολή του εισαγγελέα ζώων κυρίου Κωνσταντίνου Σπηλιόπουλου! Επικοινώνησα με το ΑΤ Ασπρόπυργου  (τη συζήτηση ή μάλλον το παραλήρημά μου δεν μπορώ να το γράψω, διότι είναι ακατάλληλο δι' ανηλίκους!!!) και μου επιβεβαίωσαν το γεγονός της απόλυσης του..


Λίγη ώρα μετά ο εν λόγω κύριος γιόρταζε τη νίκη του, τρώγοντας με την οικογένειά του σε ταβέρνα της περιοχής φωνάζοντας ότι έχει πληρωμένους αστυνομικούς που θα του δώσουν τη διεύθυνσή μου και θα καθαρίσει κι εμένα  και τα κωλόσκυλά μου!


Επικοινώνησα με τη Γ.Α.Δ.Α και έκανα μηνυτήρια αναφορά στο ΑΤ Ασπρόπυργου για απιστία και παράβαση καθήκοντος...Σήμερα το πρωί επικοινώνησα με την Εισαγγελεία Αθηνών, μίλησα με τον εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι έχει παραλάβει τη δικογραφία και θα τη μεταβιβάσει το πρωί,στον αρμόδιο εισαγγελέα και η υπόθεση  θα εκδικαστεί την Τρίτη το πρωί..


Το θέμα του εισαγγελέα κυρίου Σπηλιόπουλου που έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερο το καθίκι, δε θα μείνει έτσι...Αύριο το πρωί θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά εναντίον του στο Τμήμα Ειδικών Ελέγχων. Ατιμώρητος δε θα μείνει κανένας....


Είμαι αποφασισμένη να το φτάσω στα άκρα και δεν πρόκειται να κάνω πίσω, αν δε δικαιωθει ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά,πληρώνοντας με την ψυχή μας,για να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο...Θα χρειαστούμε τη συμπαράσταση όλων σας, γιατί ο αγώνας θα'ναι μακρύς και δύσκολος...Ελπίζω και εύχομαι όμως κάποιος, κάποτε να μας δικαιώσει....



Τελευταία Ενημέρωση 12/11/2012


Ο εισαγγελέας που άφησε ελεύθερο παράτυπα τον συλληφθέντα, παύθηκε με προφορική εντολή σήμερα το πρωί, έπειτα από την αναφορά της Μάρθας Πουλτίδου στο τμήμα Ειδικών Ελέγχων. 


Τελευταία Ενημέρωση 13/11/2012


Ο Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος αντικαταστάθηκε με την Ελένη Βασιλειάδου, η οποία μαζί με την ήδη υπάρχουσα Αθηνά Θεοδωροπούλου, θα είναι πλέον οι δύο εισαγγελείς ζώων.


3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την επιμονή σας στην εφαρμογή του δικαίου και της ηθικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια και από εμένα, αυτή η ιστορία με τις αρχές θα έπρεπε να είχε τελειώσει γιατί υπάρχει έγγραφο που υπογράφουν όλοι οι Ανώτατοι Αξιωματικοί, η Ηγεσία της Ελλ. Αστυνομίας προς όλα τα Αστ. Τμήματα για τέτοιες περιπτώσεις να φροντίζουν και να οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία εξίσου ανήκουστη και δυστυχώς για τα κακόμοιρα σκυλιά που δεν φταίνε σε τίποτα και εγώ στην περιοχή της Ελευσίνας κοντά στην παραλία και στην προέκταση του λιμεναρχείου. Για κακή μου τύχη το 2010 αγόρασα ένα διαμέρισμα τρίτου ορόφου όπου ακριβώς απέναντι ένας κύριος ισχυρότατης και εξουθενωτικά χειραγωγικής συμπεριφοράς προς τους ίδιους του τους γονείς, κάποιο νεαρότερο μέλος της οικογένειας και σκυλιά διαφόρων φυλών -πάνω από 4-6 κάθε φορά - και που κάθε τόσο φέρνει σπίτι του, καταδυναστεύει ολόκληρη συνοικία. Εκτός της ανήθκης συμπεριφοράς του απέναντι σε αυτά τα δύσμοιρα σκυλιά τα οποία αλλάζει κάθε λίγο, εκτός του ότι ενίοτε κάποια από αυτά είναι εγκλωβισμένα και αλυσοδεμένα, με αποτέλεσμα να ουρλιάζουν γαβγίζοντας νυχθημερόν ενώ πέρα λίγου νερού που ρίχνει η μητέρα του δεν καθαρίζονται και φυσικά δεν απομακρύνονται ποτέ μα ποτέ οι ακαθαρσίες των σκυλιών τόσο από αυτά τα ίδια όσο βέβαια και την πλησίον περιοχή της αυλής. Η βρώμα και η δυσωδία δεν περιγράφεται με αποτέλεσμα προς ενός έτους να φύγω από την περιοχή. Οι νέοι ενοικιαστές μου αδυνατούντες να υπόκεινται σε όλη αυτή την ταλαιπωρία φεύγουν όπως και άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας μας. Φυσικά και αποτάθηκα ματαίως βέβαια στο Α.Τ. Ελευσίνας με την σύσταση των αστυνομικών -οι οποίοι με προέτρεψαν να κάνω τα στραβά μάτια ειδάλως κινδυνεύω καθώς ο ιδιοκτήτης μου είπαν είναι τρελός! Οπότε ούτε καν στην κόπο μπήκαν να του κάνουν έστω και κάποια σύσταση. Ο εν λόγω ιδιοκτήτης απειλεί άπαντες - ως και την ίδια του την μάνα -ενώ σε μία οργισμένη παράκληση μου να απομακρύνει αφενός λόγω θορύβου τόοοοοσα σκυλιά πια αφετέρου να μεριμνήσει για την απαιτούμενη καθαριότητα ως απάντηση έστησε στην ταράτσα του μία καραμπίνα με απειλητικό τρόπο και ύφος, να την στοχεύει απευθείας προς το ακρβώς απέναντι μπαλκόνι μου! Ολοι φοβούνται και κανείς -ειδικά στην Ελευσίνα - δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το παραμικρό. Εγώ όμως είμαι όχι όμως και να καταλήξω σε κανένα χαντάκι εξαιτίας του έτσι ή αλλιώς εντελώς παράνομα τελούνται ιδιοκτήτη αυτών των σκυλιών. ΕΛΕΟΣ! Οποιος γνωρίζει και μπορεί να με κατευθύνει με κάποιο τρόπο ας με ενημερώσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Χρυσάνθη Σπίγγου -Πεισιστράτου 56 -19 200 Ελευσίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld