Ινδία: Τέλος στα καλλυντικά που βασίζονται σε πειράματα σε ζώα


Ο υπεύθυνος φαρμάκων της Ινδίας, Dr GN Singh, ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπονται πλέον στη χώρα τα καλλυντικά και τα παράγωγά τους με βάση πειράματα σε ζώα. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια ειδικής συνάντησης για θέματα καλλυντικών και κατόπιν έντονης καμπάνιας και πίεσης από την πλευρά της PETA. 



Η εν λόγω καμπάνια έτυχε θερμής υποστήριξης από τη Sonia Gandhi , η οποία αντίστοιχα πίεσε τον υπουργό Υγείας και Οικογενειακής Ευημερίας να λάβει υπόψη του το σημαντικό αυτό αίτημα και να προβεί στην απαγόρευση καλλυντικών βασισμένων σε πειράματα στα ζώα.

Πολυεθνικές εταιρίες όπως οι Body Shop και LUSH, αλλά και ινδικές εταιρίες όπως οι Omved Lifestyle, Shahnaz Husain κ.ά. έστειλαν το αίτημά τους στον υπουργό Υγείας για πλήρη απαγόρευση των καλλυντικών από πειράματα σε ζώα, στηρίζοντας την καμπάνια της PETA. 

Η απαγόρευση αυτή στην Ινδία προστέθηκε σε εκείνες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του Ισραήλ, με την ελπίδα και την ευχή να ακολουθήσουν όλο και περισσότερες χώρες στον κόσμο και να σταματήσει αυτή η αισχρή εκμετάλλευση, ο βασανισμός και η κακοποίηση των ζώων. 


2 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld