Περισσότερα από 7.000 αδέσποτα στα Χανιά υιοθετήθηκαν στο εξωτερικό



Ενώ μόλις 3.000 ζώα δόθηκαν για υιοθεσία στην Ελλάδα

Περισσότερα από 7.000 αδέσποτα ζώα από τα Χανιά έχουν υιοθετηθεί από οικογένειες σε Γερμανία, Φινλανδία, Νορβηγία και άλλες χώρες της Βορείου Ευρώπης την τελευταία 20ετία!


Κάθε χρόνο με τη συνεργασία του σωματείου "Η Μικρή Κιβωτός του Νώε" και φιλοζωικών συλλόγων στο εξωτερικό περίπου 300 ζώα στέλνονται σε οικογένειες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή τους σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των τετράποδων ζώων.
 
«Εκτός από το εξωτερικό έχουν δοθεί και 3.000 ζώα για υιοθεσία στην Ελλάδα.  Δεν είναι λύση το εξωτερικό, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε ώστε να μειώσουμε τον αριθμό τους, μέχρι να γίνει επιτέλους ένα κυνοκομείο, μέχρι να ξεκινήσουν οι στειρώσεις στα Χανιά» εξηγεί η κα Ελίζαμπεθ Ηλιάκη, μέλος του Φιλοζωικού σωματείου "Η μικρή Κιβωτός του Νώε".
 

Χάρη στις προσπάθειες της προέδρου του Συλλόγου κας Σίλκε Βρόμπελ που έχει βραβευτεί με το μετάλλιο της τιμής της Γερμανικής κυβέρνησης για την προσφορά της αυτή, πολλά ζώα έχουν βγει οικογένειες σε σπίτια στο εξωτερικό.  «Κάθε 2-3 μήνες γίνεται μια μεταφορά 50 περίπου ζώων με φορτηγό ως μέσον μεταφοράς. Η υιοθεσία και η μεταφορά γίνονται κάτω από τον έλεγχο και την άδεια των κτηνιατρικών υπηρεσιών στα Χανιά αλλά και στη Γερμανία. Εμείς στέλνουμε στον Φιλοζωικό σύλλογο της Γερμανίας ή της Φινλανδίας μια λίστα με τα ζώα που μπορούν να υιοθετηθούν γιατί έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, είναι υγιέστατα, έχουν μικροτσίπ, έχουν ελεγχθεί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία των Χανίων.

 

Ο φιλοζωικοί σύλλογοι βρίσκουν οικογένειες που θέλουν να τα υιοθετήσουν και μας στέλνουν συγκεκριμένα στοιχεία για το σε ποια οικογένεια και σε ποιο σπίτι θα πάει το κάθε ζώο. Τα στοιχεία αυτά τα παίρνει και η Κτηνιατρική υπηρεσία εδώ που γνωρίζει επ'ακριβώς ποιος και πού υιοθετεί το κάθε ζώο» επισημαίνει η κα Ηλιάκη.
 
ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
 

Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, το πρόβλημα διογκώθηκε και ο αριθμός των αδεσπότων ζώων που ασυνείδητοι τα εγκαταλείπουν σε διάφορα σημεία της πόλης και τα συγκεντρώνει ο Φιλοζωικός σύλλογος Χανίων είναι πολύ μεγάλος.
 
«Μακάρι να μπορούσαμε όλα τα ζώα να τα δώσουμε εδώ. Για μας το κόστος της μεταφοράς είναι τεράστιο. Τα καλύπτουμε χάρη στην πολύ μεγάλη στήριξη δεκάδων φιλοζωικών συλλόγων. Εχουμε και Χανιώτες που βοηθούν πάρα πολύ για τρόφιμα, για την υιοθεσία όπως ο κ. Βενετάκης από pet shop στην Κυδωνίας αλλά δεν φτάνουν» σημειώνει η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σίλκε Βρόμπελ.

ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
 

Για την ίδια η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι όταν βλέπει ένα ζώο που βρήκε αδέσποτο, τραυματισμένο, κτυπημένο, κακοποιημένο από μια γωνιά των Χανίων, να ζει χαρούμενο μέσα σε μια οικογένεια. «Αυτό μας δίνει δύναμη για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Είναι τόσο ψυχοφθόρο να βρίσκεις κάθε μέρα πεταμένα ζώα, τραυματισμένα και η μόνη ικανοποίηση είναι αυτή, όταν βλέπουμε ότι βρήκαν μια οικογένεια στο εξωτερικό» τονίζει η κα Βρόμπελ.
 

Κατά καιρούς σε βάρος του συλλόγου έχουν εκτοξευτεί γελοίες κατηγορίες για εμπόριο ζώων, πειράματα κ.ά.. «Αν κάποιος πιστεύει ότι κάνουμε... business, ας έλθει να το αναλάβει αυτός, να βγάλει αυτός τα χρήματα» τονίζει η κα Βρόμπελ, ενώ η κα Ηλιάκη συμπληρώνει πως «όλη η διαδικασία είναι ανοικτή στον καθένα να την δει. Να βρει πού πηγαίνουν τα ζώα, ποιος τα παίρνει, να δει πόσο αυστηροί έλεγχοι γίνονται από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες στο εξωτερικό και εδώ, να επισκεφθεί μαζί μας αν θέλει τις οικογένειες που υιοθέτησαν ζώα. Δυστυχώς ακούμε και αυτές τις ανοησίες...».
 

Οι φιλοζωικοί σύλλογοι που συνεργάζονται με τον Φιλοζωικό σύλλογο Χανίων για την υιοθεσία ζώων στο εξωτερικό είναι οι: Tierfreunde Kreta, eV, Germany, Kreetan Kulkukorait, Finland, SOS Strays, Holland, Mission Animals Crete, Berlin Chanias Dyrevenner, Norway, Crete's Animals-Lets Help, Luxembourg.



31 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ καλά όλα αυτά λένε για να είναι αληθινά. Μόνο που όποτε ζητήθηκαν στοιχεία για όλα τα χιλιάδες αδέσποτα που χρόνια τώρα φεύγουν από την Ελλάδα για "υιοθεσίες" στη Βόρεια Ευρώπη, δεν δόθηκαν παρά ελάχιστες φωτογραφίες που επανακυκλοφορούν... Ας σημειωθεί ότι συνέχεια φεύγουν εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα από Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.ά. για "υιοθεσίες στο κέντρο διακίνησης αδέσποτων, τη Γερμανία και, όσα επιβιώνουν, αναρτώνται με τιμή πώλησης στο internet (300-400 ευρώ έκαστο). Άραγε πουλιούνται όλα ; Όχι βέβαια. Τι γίνονται αλήθεια όλα όσα ξεμένουν ; Τα κρατάνε οι Γερμανοί ; Όχι βέβαια. Δυσανασχετούν για το παράνομο κύκλωμα γιατί και εκείνοι έχουν πολλά αδέσποτα στα καταφύγια... Εξαφανίζονται τα ζώα. Δεν μας πείθουν , όσους το έχουμε ψάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι πεινασμενοι γερμανοι τα κανουνε σουβλακια.δεν το ξερεις?

      Διαγραφή
  2. Φίλτατε animalspress δεν ξέρω ποιός είσαι, αυτός ο πόλεμος για τις υιοθεσίες στο εξωτερικό μόνο κουραστικός μπορεί να χαρακτηριστεί. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Στην Κρήτη συγκεκριμένα που έχει πολύ τουρισμό, και ναι οι ξένοι έχουν φιλοζωική παιδεία σε αντίθεση με τους Ελληναράδες, το ξέρω προσωπικά λόγω πολλών φίλων Κρητικών που μου τα λένε από μέσα, ευαισθητοιποιούνται πάρα πολύ με τα αδέσποτα. Υπάρψουν ξένοι που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στα αδέσποτα ζώα της Κρήτης. 'Εχουν ιδρύσει φιλοζωικές οργανώσεις εδώ, κάνουν στειρώσεις και, φυσικά, θα έχουν επαφές και στις πατρίδες τους να στέλνουν ζωάκια για υιοθεσία! Αντί λοιπόν να λέμε συνέχεια το γνωστό παραμύθι, ας κοιτάξουμε να ξυπνήσουμε τους Έλληνες και να μην τα βάζουμε με τους ξένους. Δεν αποκλείω να έχουν συμβεί και ευτράπελα με ανεύθυνους έλληνες φιλόζωους, αλλά είναι δυνατόν να τα ισοπεδώνουμε όλα???!
    Μπράβο στους εθελοντές φιλόζωους της Κρήτης! Έχουν πολύ δύσκολο έργο, υπομονή και κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ συγκινητικη η προσπαθεια... 50- 50 τα ζωα σε φορτηγα, για να μεταφερθουν σε καταφυγιο του εξωτερικου... διαλεγονται τα πιασαρικα.... τα αλλα καποιος σαδιστης ανωμαλος τα φωλιαζει κατα διαστηματα, μεσα στα καταφυγια των ξενοφωνων σωτηρων... τη μια 30, την αλλη 60,,, πολυ βολικο... τα πιασαρικα ομως συμπτωματικα, ΔΕΝ τα φολιαζουν.... ακου μαυρη γατουλα, αν παρεις τον νομο στα χερια σου και τον κοιταξεις καλα, και μονο που παραδεχονται οτι φευγουν τα ζωα 50-50 μεσα σε φορτηγα,και οτι στελνονται σε καταφυγια, θα επρεπε να τους μαζεψουν ολους στην ψειρου..... και να τους αφησουν εκει, να σκεφτουν καλα πριν τους ξαναβγαλουν....η Κρητη εχει πολυ καλους πολιτες, αλλα και τη μεγαλυτερη μαφια..... ναρκωτικα, λαθρεμποριο ζωων, οπλα.... και ευχομαι μια μερα, οι ξενοφωνες να επιστρεψουν στις πατριδες τους, οπου παιρνουν βραβεια, τα φιλοζωικα να βαλουν λουκετο και οι δημοι να αναλλαβουν τις υποχρεωσεις τους.... να δουν και τα αδεσποτα καμια ασπρη μερα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!

      Διαγραφή
  3. Σοκ μου προκαλεί πως ακόμα κρατεί αυτή η θεωρία των "πονηρούληδων". Πως δηλαδή κάποιοι "πονηρούληδες" βγάζουν λεφτά από ημίαιμους αδέσποτους σκύλους -ενώ το ΠΩΣ παραμένει μυστήριο. Αυτό που μάλλον εξηγεί γιατί υπάρχουν ακόμα αδέσποτα -πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ πονηρούλης για να καταφέρεις να βγάλεις λεφτά από αυτά, αλλιώς θα είχαν εξαφανηστεί όλα αντί να αυξάνονται κάθε μέρα.

    Επίσης, (με βάση την θεωρία που προανέφερα) οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν είναι τόσο "πονηρούληδες" (μάλλον είναι πανήβλακες) γιατί δεν έχουν καταλάβει τόσα χρόνια πως να ζευγαρώσουν ένα μάτσο σκύλους στο χωριό τους κι έτσι πρέπει να πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για να εισάγουν τους δικούς μας κόπρους με τα πολλά και διάφορα προβλήματά τους.

    ΔΕΝ το κάνουν να μας βοηθήσουν με το τεράστιο θέμα υπερπληθησμού σκύλων που έχουμε -ΟοοοοΟΟΟΟΟΧΙ. Ούτε από αγάπη για τα ζώα. Αλλά γιατί ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Τι συμφέροντα; Εεε, συμφεροντένια!

    Τι πλάκα που έχετε όλοι εσείς που "το έχετε ΨΑΞΕΙ", δεν λέγεται! :-D

    Πονηρούληδες.... πουλιά στον αέρα πιάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε...θελουν να κλεψουν ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΙ ΕΝ ΕΙ απο τους ΕΛΛΗΝΕΣ σκυλους...δεν το σκεφτηκες?!

      Διαγραφή
    2. εχετε μεγαλη πλακα οταν το παιζετε χαζουληδες....εμεις πουλια στον αερα, εσεις αδεσποτα .... τι τα κανετε βρε ψυχοπονιαρηδες νονοι;;;

      Διαγραφή
  4. Έ τότε είναι "βλάκες" όλοι αυτοί οι Ευρωβουλευτές που καταγγέλλουν με σθένος το παράνομο κερδοφόρο εμπόριο αδέσποτων ζώων στην Ευρώπη , με στοιχεία από τις χώρες τους. Είναι "βλάκες" όσοι μιλάνε για χώρες με "παραγωγή αδέσποτων" με την ανοχή κρατών και κυβερνήσεων για στήριξη των κυκλωμάτων εκμετάλλευσής τους. Είναι επίσης "βλάκες" οι Γερμανοί αρμόδιοι υπουργοί που βγάζουν συνέχεια ανακοινώσεις, να αποφεύγει ο κόσμος τα παρανόμως εισαγόμενα σκυλιά από τη Νότια Ευρώπη και είναι το ίδιο "ηλίθιες" οι σοβαρές ζωοφιλικές οργανώσεις στην Ελβετία, την Αυστρία και κυρίως τη Γερμανία, αλλά και οι δημοσιογράφοι τους που "φωνάζουν" ότι μπαίνουν αμέτρητα ζώα από τη Νότια Ευρώπη και εξαφανίζονται , γιατί δεν μπορούν να απορροφηθούν όλα. Τα έχουμε δημοσιεύσει όλα αυτά. Είναι όλοι τους ... αδαείς και αφελείς και το ίδιο και οι συμπατριώτες μας ζωόφιλοι εθελοντές πολίτες που καταγγέλλουν το εμπόριο αδέσποτων σε όλη την Ελλάδα και αιφνίδιο πλουτισμό ανθρώπων που ασχολούνται με ... τα ζώα.
    Δεν κατηγορεί κανείς τη διαδικασία να πάνε συγκεκριμένα ζώα σε συγκεκριμένους ανθρώπους στο εξωτερικό. Καταγγέλλεται πανταχόθεν η διαδικασία της σωρηδόν αποστολής σε "πακέτο" φορτωμένων ζώων, με συμφωνία τιμής...
    Όλοι οι ξένοι ήρθαν στην Ελλάδα και αγάπησαν τα αδέσποτά της και φτιάχνουν σωματεία. Ελάτε τώρα.
    Στα νησιά άλλα λέει ο κόσμος ... Το έχουν πάρει χαμπάρι το εμπόριο αυτό πάρα πολλοί.
    Η αγάπη για τα ζώα δεν είναι να τα στέλνεις εξορία στο πουθενά με αντίτιμο και ό,τι θέλει ας γίνει, "αφού έτσι κι αλλιώς είναι στο δρόμο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάντε τον κόπο να διαβάσετε αυτά. Έτσι ενδεικτικά ...

    http://animalspress.blogspot.gr/2011/01/blog-post_24.html

    http://animalspress.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5046.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @animalspress
    Έχω ένα Dogo Argentino εδώ και 8-9 μήνες, πρώην αδέσποτο. Τα κτηνιατρικά του μόνο έχουν ξεπεράσει τα 400 ευρώ. Αιματολογικές (ερλιχίωση, καλαζάρ, γενική), θεραπεία για ερλιχίωση, microchip, επαναληπτικές αιματολογικές (ερλιχίωση, γενική), εμβολιασμός, στείρωση, ενδο/εξω-αποπαρασιτώσεις. Το φαΐ δεν το μετράω καθόλου. Για να τον στείλω έξω πρέπει να πληρώσω αεροπορικό εισιτήριο ή μέρος αυτού για το συνοδό του καθώς και το έξοδο που θα ζητήσει η αεροπορική για τον ίδιο το σκύλο. Για πες μου τώρα, επειδή δεν τα καταφέρνω καλά με τους αριθμούς, αν πάρω 240-380 ευρώ (όπως λες στο άρθρο σου) από τον νέο ιδιοκτήτη του σκύλου (τον Γερμανό) ως "αντιστάθμισμα" για την υιοθεσία, πόσα ακριβώς θα έχω κερδίσει? Ο Γερμανός πως θα αντισταθμίσει αυτό το έξοδο και θα βγάλει και κέρδος? Γιατί να μην εκτρέφει τοπικά σκυλιά που θα του 'ρθει πολύ φθηνότερα? Ρωτάω γιατί αν είναι τόσο κερδοφόρο όπως λες ε, θέλω και 'γω πισίνα και βίλα (δεν έχω) όπως λέει κάποιος σε σχόλιό του στο άρθρο σου. Σίγουρα κάποιοι πατάνε σε αυτές τις ενέργειες και κάνουν μπίζνες αλλά εγώ ξέρεις τι λέω? Ότι έχει μπερδέψει τη βούρτσα με κάτι άλλο ...
    Τα δε άρθρα σου είναι τυπικό παράδειγμα της αρθρογραφίας που επικρατεί στην Ελλάδα. Γενικεύσεις, άκριτη ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ (και όχι ουσιαστική δημοσιογραφία) και τρομολαγνεία. Καλή συνέχεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση στο παραπάνω:
      "Ότι έχειΣ μπερδέψει την βούρτσα με κάτι άλλο..."

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ/ή Dogo Argentino , δεν θα χρησιμοποιήσω τις εκφράσεις σου. Γνωστές εξάλλου από όλους εσάς, μόλις αρχικά τολμήσαμε και θίξαμε το "καυτό θέμα" των υιοθεσιών στο εξωτερικό , στα άθλια εμπαθή σχόλια στο animalspress. Όσοι τα διάβασαν έχασαν πάσα ιδέα για τη ζωοφιλική κοινότητα.
      Δεν θέλω να προσβάλλω εξάλλου και τη φιλοξενία ενός τόσο καλού ιστότοπου όπως είναι το dogworld.
      Άσε τους Έλληνες και τις έριδες... Αν και γνωρίζουμε πολλοί πως βγαίνουν χρήματα από κάποιους που έχουν μιλήσει. Θα ήθελα να διαβάσεις προσεκτικά την ανάλυση των Γερμανών και των Ελβετών για το πώς βγαίνουν χρήματα από αυτή τη διαδικασία. Τα έχουμε μεταφράσει και δημοσιεύσει. Δεν είναι έτσι όπως απλοικά τα γράφεις. Τα ζώα φεύγουν μαζικά με τιμή συμφωνίας με τους μεσάζοντες της Βόρειας Ευρώπης και μετά πωλούνται στο Internet (υπάρχουν άπειρες αγγελίες), οπότε υπάρχει κέρδος και από τις δύο πλευρές. Και καλά όσα πωλούνται. Τα υπόλοιπα χιλιάδες αδέσποτα από τόσες χώρες ποιός τα κρατάει σε καταφύγια και κλούβες και για πόσο; Γιατί δεν έχει απαντήσει ποτέ κανείς ; Απαντήσεις ζητήσαμε σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Και εισπράττουμε εμείς γενικεύσεις και αοριστολογίες επαναλαμβανόμενες, βρισιές ή κενό...
      Από πού παίρνουν ζώα για πειράματα , ζωοτροφές για γνωστές εταιρίες - καταγγέλθηκε επίσημα σε παγκόσμιο επίπεδο- και διάφορα μικρογουναρικά ;
      Να σε τί χρησιμεύουν τα αδέσποτα που περισσεύουν. Κανείς δεν ζημιώνεται τελικά. Μόνο τα έρημα τα ζώα που πάνε στην κόλαση της άθλιας μεταφοράς, της κλούβας και της ευθανασίας.
      Δεν τα λέμε εμείς. Οι Ευρωπαίοι τα καταγράφουν. Οι Γερμανοί, οι Ελβετοί, οι Αυστριακοί και άλλοι. Ακόμη και επίσημα χείλη των χωρών της Βόρειας Ευρώπης, αλλά και επίσημα χείλη της Ελλάδας μίλησαν για "μαφίες" και εκμετάλλευση αδέσποτων. Τα στοιχεία υπάρχουν. Αυτοί, που όσο έχουν τον θώκο πιέζονται και εκβιάζονται να υποχωρήσουν για ψηφαλάκια... Και μετά μιλάνε πολύ για τα κυκλώματα. Δυστυχώς.
      Για συνυπολόγισε και τις χορηγίες πτήσεων και τις τόσες δωρεές που αντλούνται με δακρύβρεκτες ιστορίες... Μεγάλα ποσά αλιεύονται. Όλα υπάρχουν στο διαδίκτυο αν ψάξει κανείς. Τίποτα δεν κοστίζει η μεταφορά και τα ... έξοδα. Έχουν ήδη καλυφτεί.
      Και επαναλαμβάνω δεν διαφωνεί κανείς να υιοθετούνται συγκεκριμένα αδέσποτα σε συγκεκριμένες οικογένειες στο εξωτερικό. Και να το ελέγχει κάποιος , με διαφάνεια, έτσι για τη νομιμότητα της ιστορίας.
      Μόνο που δεν γίνεται έτσι η διαδικασία που καταγγέλεται.
      Κάνε τον κόπο και ρίξε μια ματιά και σε αυτό μήπως μάθεις περισσότερα, εσύ που απορείς και δεν τα ξέρεις. Θα κατατοπιστείς για το τί γίνεται...
      http://animalspress.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5046.html

      Δες και το άρθρο κάποιας Ελληνίδας κυρίας που τα γνωρίζει "εκ των έσω" : http://animalspress.blogspot.gr/2010/03/blog-post_8223.html

      Καλό απόγευμα

      Διαγραφή
    3. Άλλα σε ρωτάω, σε άλλα απαντάς. Το ότι κάποια από τα link που έχεις στα άρθρα σου δεν δουλεύουν, ενώ άλλα οδηγούν σε διάφορα blogs σαν το δικό σου δεν θα το σχολιάσω (για την ώρα). Καλό βέβαια είναι να παραθέσεις κάποια στιγμή αναφορές σε ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ φορείς, όχι σε blogs.
      Επανέρχομαι όμως σε αυτό που σε ρώτησα και ΘΕΛΩ απάντηση: Πώς ακριβώς θα βγάλω λεφτά από τον Dogo Argentino για τον οποίο μέχρι στιγμής έχω ξοδέψει πάνω από 400 ευρώ, μόνο για τις κτηνιατρικές υπηρεσίες? Σε ρωτάω γιατί έρχεσαι σε ένα άρθρο που ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (Η Μικρή Κιβωτός του Νώε, με το οποίο ΔΕΝ έχω καμία σχέση) κάνοντας γενικεύσεις και παραθέτοντας links προς το blog σου. Τι προσπαθείς? α) να μας πεις ότι ο,τι γράφεται στο blog σου (χωρίς αξιόπιστες αναφορές) έχει καθολική ισχύ, αφορά τους πάντες και πρέπει να το εκλαμβάνουμε ως την υπέρτατη αλήθεια? ή β) απλά προσπαθείς να ανεβάσεις την επισκεψιμότητα του blog σου (μάλλον ε)?
      Έχεις στοιχεία για το συγκεκριμένο σωματείο? Να κάνεις καταγγελία στο ΣΔΟΕ και όπου αλλού και να τα δημοσιεύσεις να τα δούμε και μεις. Με ενδιαφέρει άμεσα. Ή θα μου πεις ότι και το ΣΔΟΕ είναι στο κόλπο?
      Σε κάποιο σημείο λες ότι ζητήσατε απαντήσεις. Από ποιον? Από το συγκεκριμένο σωματείο? Έχεις αυτή την επικοινωνία σε ΓΡΑΠΤΑ να μας την δείξεις? Θέλω να τη δω.
      Τα στοιχεία (στοιχεία, όχι θεωρίες) που λες ότι υπάρχουν, γιατί δεν τα καταθέτεις σε εισαγγελέα? Πολύ θα ήθελα να πάνε φυλακή όλοι αυτοί που υπαινίσσεσαι ότι υπάρχουν, ειδικά αν πρόκειται για το σωματείο στο οποίο είναι αφιερωμένο το άρθρο.
      Μετά μιλάς για χορηγίες πτήσεων και δωρεές από δακρύβρεχτες ιστορίες. Δηλαδη αν εγώ πετύχω να πάρω χορηγία της πτήσης θα βγάλω λεφτά από το Dogo Argentino? Όπως σου είπα θέλω λίγη βοήθεια με τα μαθηματικά.
      Όσον αφορά αυτό που λες ότι "Μόνο που δεν γίνεται έτσι η διαδικασία που καταγγέλεται". Ποιους καταγγέλεις? ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, άσε την τρομολαγνεία. Το σωματείο που αναφέρεται στο παρόν άρθρο? Εγώ δεν έχω στείλει (ακόμα) σκύλο έξω αλλά έχω ασχοληθεί άμεσα με την αποστολή σκύλου από γνωστό μου. Είδα φωτογραφίες ξανά και ξανά από το σκυλί στη νέα του οικογένεια. Μας κορόιδεψαν και μετά έστειλαν το σκύλο για πειραματόζωο? Με τον τρόπο που γενικεύεις εδώ λοιπόν, προσβάλλεις τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

      Και επειδή έχω βαρεθεί τους ΤΣΑΜΠΑ μάγκες σε αυτή τη ζωή σε προσκαλώ στο εξής: Όρισε το φορέα στον οποίο θα δώσουμε ΚΑΙ οι δυο μας τα ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ μας και αυτός με τη σειρά του θα ελέγξει ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ τι είδους "φιλόζωος" είμαι εγώ και τι είδους "φιλόζωος" είσαι εσύ. Μετά θα δημοσιεύσει τα ευρήματα του εδώ και οπουδήποτε αλλού στο Ίντερνετ. Με τα ονόματά μας. Ξέρεις γιατί έχω την άνεση να σε προσκαλώ σε αυτό? α) γιατί ξέρω ποιος είμαι και τι θα γράψει ο φορέας για μένα και β) έχω μια σοβαρή υποψία για το τι είδους "φιλόζωος" είσαι εσύ. Για άκου: δεν έχεις αγγίξει/βοηθήσει ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ αδέσποτο (στα όρια του θανάτου από ασιτία, με έντονα ανεπτυγμένη ψώρα κλπ) και η "φιλοζωία" σου περιορίζεται στην κατοχή ρατσάτου σκύλου στον οποίο ενδεχομένως έχεις κόψει τα αυτιά (εεεεε?) και ενοχλείσαι κάθε φορά που σου κάνουν παρατήρηση οι φιλόζωοι, σωστά?
      Για να δούμε λοιπόν ποιος είμαι εγώ και ποιος είσαι εσύ και για να τελειώνουν πια αυτές οι γενικεύσεις ενάντια σε ανθρώπους που έχουν "φτύσει αίμα" για τα αδέσποτα (που να ξέρεις εσύ τι σημαίνει αυτό), όρισε ΛΟΙΠΟΝ ένα φορέα. Σε προσκαλώ και ΠΡΟΚΑΛΩ. Η ΠΦΠΟ μου ακούγεται καλή, τι λες και εσύ? Ή μήπως είναι και αυτή στο κόλπο? Τι προτείνεις εσύ?

      Είναι απλό το θέμα. ΠΡΩΤΟΝ, οφείλεις να ανταποκριθείς στην πρόσκληση , εκτός αν είσαι τσάμπα μάγκας, και δεύτερον, οφείλεις να γίνεις συγκεκριμένος και να παρουσιάσεις στοιχεία. ΟΧΙ, οι αναδημοσιεύσεις από blogs του εξωτερικού δεν είναι στοιχεία. Αλλιώς να πας αλλού να διαφημίσεις το μαγαζάκι σου. Το dogworld είναι ένας τόσο καλός ιστότοπος (εσύ το λες), δεν είναι μέρος για να παραθέτεις και προωθείς links για τα "άρθρα" σου.
      Λοιπόν?
      (Σημειώσεις: έχω πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ αντοχή και επιμονή απέναντι στα trolls, δεν έχω καμία σχέση με το dogworld)

      Διαγραφή
    4. Άκου φίλε ή φίλη , το τί ζώόφιλος είναι ο καθένας και το αν έχει σώσει αδέσποτα και τι έχει κάνει για τα ζώα δεν θα το κρίνεις εσύ και λίγο με αφορά η άποψη σου. Είναι κλασσική ειρωνική αλαζονική αντίδραση. Τις έχουμε συνηθίσει πια αυτές τις επιθέσεις και δεν ιδρώνουμε. Έχουμε δεχθεί και απειλές. Το τι αγώνες έχει κάνει ο καθένας μας για τα ζώα το γνωρίζει ο ίδιος και οι γύρω του. Δεν θα υπεράσπιζα με σθένος τα αδέσποτα στο blog , στο facebook και στο twitter αν ήμουν οπαδός των καθαρόαιμων. Δημοσιογράφος είμαι - για να σου φύγει η απορία - και τα έχω ψάξει αρκετά μαζί με άλλους και μας έχουν μιλήσει πάρα πολλοί, οι οποίοι και φοβούνται το κύκλωμα και έχουν απειληθεί...
      Έλληνες υπουργοί μας έχουν πει για μεγάλη κερδοσκοπία από αδέσποτα και εκμετάλλευση και Δήμαρχοι και βάλε... Κάποιοι τα έχουν πει και σε συνεντεύξεις τους. Βρες τα. Μάλλον έχεις πλήρη άγνοια. Πρώτον όσα γράφουμε και έχουμε πολλάκις γράψει έχουν κατεγγελθεί από ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ , ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ όλων αυτών των χωρών. Ψάξε να βρεις τις επίσημες ανακοινώσεις των Υπουργείων Γεωργίας της Γερμανίας και τις καταγγελίες πολιτικών όλων των εμπλεκόμενων χωρών. Δεν θα σου δώσω μασημένη τροφή, ούτε θα ξαναδώσω links. Μάλλον ζεις στον δικό σου κόσμο ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις , γιατί μας καταγγέλουν αυτή τη διαδικασία σε όλη την Ελλάδα και απλοί ζωόφιλοι πολίτες. Ενδεικτικά αναφέρεται ένα σωματείο. Δεν είναι μόνο αυτό. Είναι κάποια που εμπλέκονται στη διαδικασία.
      Απλοί πολίτες μας έχουν αναφέρει ανά την Ελλάδα ότι αίφνης πλούτισαν κάποιοι με "επάγγελμα την υπεράσπιση αδέσποτων", γείτονές τους... Δεν ξέρω τί κάνεις εσύ με ένα σκυλί και τι κάνουμε όλοι μας με τα έξοδα που έχουν, ξέρω όμως πως κάποιοι και κάποιες βρίσκουν άλλους τρόπους να τα καλύπτουν.
      Όσο για το blog αυτό που δημιουργήσαμε πριν τριάμισυ χρόνια , αν θέλαμε να έχουμε προβολή, θα βάζαμε διαφημίσεις και θα κάναμε συνεργασίες που πολλοί μας πρότειναν. Την αλήθεια προβάλλουμε για τα δικαιώματα των ζώων. Έτυχε να ανοίξει εδώ ο διάλογος και μην ανησυχείς. Τα αντίστοιχα blogs αναδημοσιεύουν πολλά άρθρα και στηρίζουν το ένα το άλλο για την προσπάθεια. Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε καμία ανταγωνιστική διάθεση. Στηρίζουμε κάθε καλή προσπάθεια. Όλοι μας το κάνουμε.
      Πολλά στοιχεία υπάρχουν, πάρα πολλά και τα έχουν συγκεκριμένα άτομα. Κάνε λίγη υπομονή και να είσαι πιό φειδωλός στις απόψεις σου και τα συμπεράσματά σου.

      Διαγραφή
    5. Ιδού μερικά πρωτότυπα και κατατοπιστικά και ΕΠΙΣΗΜΑ links, που ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ και δεν είναι από... blogs. Όποιος θέλει μπορεί να τα μεταφράσει μόνος του, καθώς είναι εύκολο πια μέσω διαδικτύου. Δεν δίνω τα δικά μας μεταφρασμένα κείμενα για να μην θεωρηθεί πως διαφημίζουμε οτιδήποτε. Έτσι για τους "τζάμπα μάγκες"...

      - To γερμανικό Yπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων-Υγείας-Οικογενειακής Ευημερίας προειδοποιεί:
      "Προσοχή στις χορηγίες πτήσεων και τις παράνομες μεταφορές ζώων συντροφιάς"

      http://www.raddetal.de

      - EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Ανθίζει το παράνομο εμπόριο αδέσποτων ζώων.
      http://www.munlv.nrw.de/sites/presse/pressemitteilungen/ue050822.htm

      - Σοκαριστική Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το παράνομο εμπόριο σκύλων
      http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2011-010483+0+DOC+XML+V0//IT


      -Kερδοσκοπική εππιχείρηση , με τη μεταφορά αδέσποτων , κακοποιημένων ή κλεμμένων κατοικίδιων , τα οποία μεταφέρουν κυρίως στη Γερμανία για "να βρουν καλά σπίτια και να σωθούν" . "Προσοχή στις αόριστες ομάδες καλής μεταχείρισης ζώων"...Το κείμενο αυτό έχει δημοσιευτεί και προτείνεται ευρεία διάδοσή τουhttp://www.tierhilfe-odena.de/images/stories/pdfs/guter%20tierschutz%20schlechter%20tierschutz.pdf
      Προτείνονται επίσης και οι οδηγίες της Γερμανικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για τα θέματα αυτά :http://tierundschutz.de/app/download/3297764502/Hundeimporte-TVT.pdf


      -Κερδοσκοπία και παράνομη διακίνηση ζώων στη Γερμανία από τη Νότια Ευρώπη
      του Gabriele Hilbig ,
      μέλους της ΙΖΤ, προέδρου της "SPCA φίλοι της γάτας "
      http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/das-geschaeft-mit-den-auslandstieren-boomt

      -Άρθρο που δημοσιεύτηκε σε πολλά μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη
      http://www.aerztefuertiere.de/index.php?option=com_content&view=article&id=87:deutschland&catid=111&Itemid=547&showall=1&limitstart=&lang=de


      -Αποτελέσματα ερευνών στη Γερμανία
      http://www.jagdverband-bernau.de/artIndex.php?action=view&nId=148

      -Γούνες από το τρίχωμα αδέσποτων
      http://afww.de/hp/index.php?option=com_content&view=article&catid=44%3Atierschutz&id=319%3Aauch-katzen-und-hunde-sind-opfer-der-pelzindustrie&Itemid=119


      -Η Γερμανία επίκεντρο εισροής αδέσποτων. Γερμανία και Αυστρία δεν απορροφούν τα εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα
      http://www.doggennetz.de/index.php?option=com_content&view=article&id=581:aua417-gastbeitrag-sos-abandoned-pets-tierschutz-in-kroatien-und-random-source-dogs&catid=35:aua&Itemid=53


      -Μερικές αγγελίες πώλησης αδέσποτων στο internet ενδεικτικά ...
      Αγγελίες http://einsame-vierbeiner.de/.

      http://zergportal.de/baseportal?htx=/zergportal.de/tiere/Hunde&Admin_Id==1443-2415


      http://www.abc-tierschutz.de/flug-griechenland.htm



      http://tierheim-tiere.de/baseportal/Hunde_Ort/Hunde


      Εμπορική ιστοσελίδα με αγγελίες πώλησης αδέσποτων σκύλων ανάμεσα σε καταναλωτικά προϊόντα :

      http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-hunde/griechenland/k0c134


      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Dogo Argentino,εσένα σου κόστισε 400 Ευρώ και τον έχεις μονο 9 μήνες.Σκεψου πόσο κοστίζει σε ενα σωματείο ενα ζώο που το έχουν 4,5,6,7 χρονια και πόσα απο αυτά τα εξοδα πραγματικά καλύπτονται απο την ΔΩΡΕΑ που κανει ο καινουργιος ιδιοκτήτης! Γιατί για ΔΩΡΕΑ μιλάμε,αυτο σημαινει το ποσό που αναγραφεται στις αγγελιες σε ολα τα γερμανικα σαιτ,οσο κι αν τους βολευει να μιλάνε για πωλήσεις.Απο πότε οι δωρεές σε συλλόγους ειναι πωλήσεις;Αναλογα με το τι εξοδα εχει κανει ο συλλογος για το καθε ζώο,αλλάζει και το ΕΛΑΧΙΣΤΟ ποσό που πρεπει να δωρισει ο ενδιαφερομενος.Μαλιστα,πολλοι δινουν απο μονοι τους περισσοτερα χρηματα,γιατι θελουν με αυτον τον τροπο να βοηθησουν τα επόμενα ζωα που θα αναλαβει ο συλλογος.Τοσο απατεωνες,δολοφονοι κλπ κλπ ειναι.
      .Αλλά αυτά...ειναι ψιλά γράμματα για την κυρία Κυραζή του Ανιμαλπρες και την παρέα της.Μηπως εχει και ποτέ ασχοληθεί ενεργά με την διασωση ζωου για να τα γνωρίζει;Μονο να γραφει τα ιδια και τα ιδια,με ασχετες φωτογραφιες απο κινα,ξερει.
      Οσο για τους αριθμούς των ζώων που φεύγουν,που ειναι τα στοιχεία της;Απο που προκύπτουν οι χιλιάδες ζωων που αναφέρει;Αρθρα σε μπλογκς ΔΕΝ ειναι στοιχεία,ενημερώστε την γιατί μάλλον δεν το ξέρει.
      Αν θελει να πατήσει στα ζώα για να συνεχισει την πολιτική καριέρα που ονειρεύεται,σαν την φιλενάδα της απο την κρήτη,ειναι οικτρά γελασμένη οτι θα την αφήσουμε.Δεν ειναι χαζός ο κόσμος,πειτε της χαιρετίσματα.

      Διαγραφή
  7. Μάλιστα, μπόλικο υλικό και μπόλικα “στοιχεία”. Πάντα όμως βρίσκω χρόνο για τέτοια και ας αργήσω λίγο.
    Αρχίζω με το σημαντικότερο. Τι εννοείς “ενδεικτικά αναφέρεται ένα σωματείο”? Το παρόν άρθρο είναι αφιερωμένο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη δράση ενός συγκεκριμένου σωματείου. ΟΧΙ γενικά με τις υιοθεσίες από Ελλάδα προς εξωτερικό. Το άρθρο παραθέτει τα λόγια ενός μέλους του συγκεκριμένου σωματείου καθώς και της προέδρου αυτού του σωματείου. Μάλιστα λένε “όλη η διαδικασία είναι ανοικτή στον καθένα να την δει”.
    Έρχεσαι εσύ λοιπόν, στο πρώτο σχόλιο εδώ και λες: “Πάρα πολύ καλά όλα αυτά [που] λένε για να είναι αληθινά”.
    Άρα λέει ψέμματα το συγκεκριμένο σωματείο. Τα στοιχεία που λες ότι ζητήθηκαν, από το συγκεκριμένο σωματείο ζητήθηκαν? Εν ολίγοις, έχεις στοιχεία που πετάς λάσπη στο συγκεκριμένο σωματείο, να μας τα δείξεις, ή απλά με το να πετάς λάσπη θεωρείς ότι κάνεις δημοσιογραφία?
    Ή ήθελες να μιλήσεις γενικά άρα δεν έχεις καμιά δουλειά στο συγκεκριμένο άρθρο (που αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο σωματείο και τι κάνει αυτό). Είναι σα να αφήνεις σχόλιο σε άρθρο που μιλά για συγκεκριμένο έργο ενός συγκεκριμένου πολιτικού και να λες “έλα μωρέ που είναι αλήθεια αυτά, οι πολιτικοί είναι κλέφτες”. Τέτοιο ήθος θα το καταλάβαινα από έναν ψυχικά διαταραγμένο αλλά είναι πραγματικά ακατανόητο για ένα δημοσιογράφο.
    Για αρχή λοιπόν, ΕΞΗΓΗΣΕ μου τι ισχύει: κατηγορείς το συγκεκριμένο σωματείο και αν ναι, με τι στοιχεία? Ή απλά είδες φως και μπήκες?

    Ας ξετυλίξουμε και το υπόλοιπο κουβάρι.
    Κλασική αλαζονική αντίδραση (λες)??? Όποιος δεν φοβάται να εκθέτει αυτό που κάνει και λέει και δεν έχει πρόβλημα να ελεγχθεί στο ποιος είναι, είναι αλαζόνας?! Εσύ που δεν ανταποκρίνεσαι στην πρόσκληση να ελεγχθείς, μπας και πάρουμε χαμπάρι τα κίνητρά σου (γιατί να κόπτεσαι για τα αδέσποτα δεν ΠΑΙΖΕΙ), τι είσαι? Αν δε μπορείς να υποστηρίζεις το λόγο σου απέναντι σε αυτούς που σε ακούνε (ή διαβάζουν), τότε ο λόγος σου δεν έχει καμία αξία. Η πρόσκλησή μου συνεχίζει να ισχύει. Μπας και μάθουμε τι καπνό φουμάρεις. Αν και, όσο προσπαθείς να μας παραθέτεις "στοιχεία" για τις αερολογίες σου, εκτίθεσαι. Ίσως βγάλουμε και έτσι νόημα για τις προθέσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρακάτω. Να κάνω υπομονή και να είμαι φειδωλός στις απόψεις μου και τα συμπεράσματά μου? Γιατί, θα μου δείξεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ, σύντομα? Πότε? Η λάσπη στο blog σας έχει αρχίσει (από τα links που μας έδωσες) από το 2010. Εδώ http://animalspress.blogspot.gr/2010/03/blog-post_8223.html
    Μάλιστα λέει: “Οι αποδείξεις υπάρχουνε, οι περισσότερες έχουν κατατεθεί σε εισαγγελείς, και αναμένουμε”. Αλήθεια, τι έγινε με αυτό το θέμα και τις “αποδείξεις” που καταθέσατε? Οι αποδείξεις ήταν αναπαραγωγή άρθρων από διάφορα sites?
    Τη λάσπη την συνεχίζετε και το 2011 και το 2012. Εδώ http://animalspress.blogspot.gr/2011/01/blog-post_24.html και εδώ http://animalspress.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5046.html
    Καταγγέλλετε λοιπόν (όχι, δεν είναι απλά άρθρα προσωπικής γνώμης) εδώ και 3 χρόνια αλλά ... λίγη υπομονή ακόμα και θα δούμε τις αποδείξεις??? Η δική σας υπομονή να έχετε τα στοιχεία πριν αρχίσετε τις καταγγελίες και τα συμπεράσματα (λάσπη στην ουσία) που είναι? Να ψάξω να βρω εγώ στοιχεία (όπως αρχικά προτείνεις) για αυτά που καταγγέλλεις εσύ (???!!!) γιατί όπως λες “Δεν θα σου δώσω μασημένη τροφή, ούτε θα ξαναδώσω links”? Εσύ θα καταγγέλλεις, εγώ θα βρίσκω τα στοιχεία?! Κορυφαίο! Ευτυχώς όμως που άλλαξες γνώμη και μας έδωσες “στοιχεία” και “αποδείξεις” στο τελευταίο σχόλιό σου. Για να τα δούμε.










    1ο link: http://www.raddetal.de/
    Υποθέτω εννοείς αυτό: http://www.raddetal.de/tierisches/sozialministerium-warnt-vor-flugpatenschaften/

    Ναι, οδηγία είναι προς όσους αναλαμβάνουν “Flugpaten” (το οποίο δεν το απαγορεύει) ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αυτή τους η προσφορά να παρακάμπτει ελέγχους σχετικά με την καλή μεταχείριση και υγεία του μεταφερόμενου ζώου αν η μεταφορά του ζώου δεν γίνεται με την αρωγή των σωματείων. Οι Γερμανοί κάνουν και εδώ επίδειξη του πόση σημασία δίνουν στις λεπτομέρειες. Υποθέτω ότι γνωρίζεις όμως ότι ένα ζώο συντροφιάς δεν μπορεί να ταξιδέψει έξω χωρίς ενημερωμένο ευρωπαϊκό διαβατήριο υγείας. Ακόμα και αν ταξιδεύει ως ιδιόκτητο. Όχι μόνο επειδή το λέει ο νόμος 4039/12. Απλά, χωρίς το διαβατήριο οι ίδιες οι αεροπορικές δεν δέχονται να πετάξει το ζώο.
    Σε κάθε περίπτωση, αδυνατώ να καταλάβω πως η παραπάνω οδηγία αποτελεί για σένα στοιχείο/απόδειξη για εμπόριο ζώων και κερδοσκοπία. Μια οδηγία είναι. Ούτε έρευνα, ούτε καταγγελία.

    2ο link
    http://www.munlv.nrw.de/sites/presse/pressemitteilungen/ue050822.htm

    To link δεν βγάζει πουθενά. Έψαξα ξεκινώντας από το κεντρικό domain “http://www.umwelt.nrw.de/”, όπως έκανα και για το προηγούμενο link που δεν είχες δώσει σωστά, αλλά δεν το βρήκα. Αν μπορείς, δώσε το σωστό link για να δούμε και εμείς αυτό το “ντοκουμέντο”.

    3ο link
    http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2011-010483+0+DOC+XML+V0//IT

    Μια Ιταλίδα ευρωβουλευτής που καταθέτει επερώτηση για ... μια μπίζνα των 200 εκατομμυρίων (γιατί όχι 500 εκατομμυρίων, κατ' ... εκτίμηση!) όπως προκύπτει από κάποια ... έρευνα (δεν μπορώ να βρω την έρευνα και την πηγή της) σχετικά με ΨΕΥΤΙΚΕΣ υιοθεσίες από καταφύγια. Κατάφεραν να συγκεντρώσουν τόσα πολλά ... στοιχεία λοιπόν (ποιος και πως άραγε), κλείσανε όμως φυλακή κάποιον από αυτούς τους φιλόζωους που ... θησαυρίζουν? Να έχουν μαζέψει τοοοόσα στοιχεία ώστε να μπορούν να μιλούν για μπίζνα τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων μα να μην έπεσαν πάνω σε κανέναν από αυτούς τους κερδοσκόπους? Αν ήταν να γίνονται έτσι οι καταγγελίες να κάνω και εγώ μία: οι πολιτικοί φημίζονται για τα πολιτικά τους παιχνίδια (γεμάτο το Ίντερνετ με τέτοια άρθρα) άρα καταγγέλλω ότι κάποιο παιχνίδι παίζει και αυτή. Το λένε οι ... έρευνες. Πραγματικά θα τους θεωρήσω τελείως αστείους αν μπουν στον κόπο να της απαντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 4ο link
    http://www.tierhilfe-odena.de/images/stories/pdfs/guter%20tierschutz%20schlechter%20tierschutz.pdf
    Το κείμενο του οποίου pdf είναι ακριβώς το ίδιο με το κείμενο σε αυτό εδώ το link (από το ίδιο site και για τη διευκόλυνση όποιου τυχόν μας διαβάζει και έχει πρόβλημα να ανοίξει pdf): http://tierhilfe-odena.de/index.php?option=com_content&view=article&id=80&Itemid=93

    Καταρχήν, να επισημάνουμε κάτι ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. Το συγκεκριμένο site κάνει και αυτό την ΙΔΙΑ “μπίζνα”!!! Μεταφορά αδέσποτων από άλλες χώρες (Ισπανία το συγκεκριμένο) προς Γερμανία για υιοθεσία. Με χρέωση (όπως όλα τα sites που κάνουν αυτή τη δουλειά, θα δούμε πολύ παρακάτω τι είναι αυτή η χρέωση).
    Μια οδηγία λοιπόν (που αναπτύσσει την θεωρία της) πως να ξεχωρίσει κάποιος τους κακούς έμπορους από αυτούς που κάνουν σωστή δουλειά όπως ... το συγκεκριμένο site. Μια οδηγία λοιπόν από ένα site που και αυτό κάνει την ίδια δουλειά. Με χρέωση.

    5ο link
    http://tierundschutz.de/app/download/3297764502/Hundeimporte-TVT.pdf
    Δεν το βρίσκει το pdf αλλά μάλλον θα εννοείς αυτό http://www.tierundschutz.de/tipps-für-menschen-die-im-tierschutz-helfen-wollen/

    Οδηγίες για αυτούς που θέλουν να υιοθετήσουν ή να κάνουν δωρεά. Τι σχέση έχει με τις καταγγελίες σας? Γενικές οδηγίες σε προηγούμενα link, γενικές οδηγίες και σε αυτό εδώ. Όπως για παράδειγμα, οι οδηγίες που βγάζει το ΥπΑΑΤ τι να προσέχουμε ως καταναλωτές. Και?

    6ο link
    http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/das-geschaeft-mit-den-auslandstieren-boomt
    Δεν ανοίγει. Ούτε καν η κεντρική σελίδα. (Καλά, τα έλεγξες τα links πριν τα παραθέσεις ?). Αν το βρεις κάπου αλλού μας το δίνεις.

    7ο link
    http://www.aerztefuertiere.de/index.php?option=com_content&view=article&id=87:deutschland&catid=111&Itemid=547&showall=1&limitstart=&lang=de

    Βγάζει πολλά άρθρα, σε ποιο αναφέρεσαι? Στο πρώτο (Schatten im Paradies)?
    Στο πρώτο, ο αρθρογράφος έψαξε να βρει διάφορα στοιχεία (για διάφορα θέματα) αλλά ... μάταια (είναι καλά κρυμμένοι αυτοί οι ... κερδοσκόποι φιλόζωοι, αν και δεν έψαχνε για αυτούς). Πάντως πολλά του φαίνονται ύποπτα ...
    Φτάνει στο συμπέρασμα τελικά, μετά από ... εκτεταμένη έρευνα και ... συζητήσεις με ακτιβιστές και υπάλληλους καταφυγίων ότι η κατάσταση για πολλά ζώα θα χειροτερέψει. Προς το τέλος έχει μια φωτογραφία ενός σκύλου που πήρε η κόρη του από ... εκτροφέα σκύλων. Καταρχήν, “μπράβο” στην κόρη του που δεν έλεγξε τον εκτροφέα, σπουδαία φιλόζωος, θα τον βρήκε φθηνό φαίνεται. Και αλήθεια, ποιον εκτροφέα? Μήπως από τα puppy-mills της Τσεχίας που παράνομα περνάνε “καθαρόαιμα” κουτάβια από τα σύνορα (έτσι έχω ακούσει), χωρίς εμβόλια, χωρίς microchip κλπ? Λογικό να ήταν άρρωστο. Ένας παραπάνω λόγος να προτιμήσει ένα αδέσποτο από εμάς την επόμενη φορά, και εμβολιασμένα τα στέλνουνε (οι φιλόζωοι) και ελεγμένα γενικώς και τσιπαρισμένα (και στειρωμένα κάποια από αυτά). Γιατί όπως είπαμε, αλλιώς δεν πετάνε.
    Ενδιαφέροντα πάντως (και πλήρως ντροπιαστικά για τη χώρα μας) είναι τα άρθρα που έχει το συγκεκριμένο site για το τι γίνεται εδώ στη χώρα μας.

    8ο link
    http://www.jagdverband-bernau.de/artIndex.php?action=view&nId=148

    Ένας κυνηγετικός οργανισμός που καταγγέλλει τα δημοσιεύματα του καναλιού VOX περί απερίσκεπτων κυνηγών που σκοτώνουν περίπου 400.000 χιλιάδες αδέσποτα (συνολικά, σκυλιά και γάτες) και δημοσιεύουν και την απάντηση του καναλιού που αναδιπλώνεται (βάζει την ουρά στα σκέλια). Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους Έλληνες φιλόζωους που ... κερδοσκοπούν και γιατί έγραψες πάνω από το link “Αποτελέσματα ερευνών στη Γερμανία”? Το VOX το βούλωσε γιατί στη Γερμανία δεν μπορεί ο καθένας να λέει ο,τι θέλει. Εδώ σε μας το ακριβώς αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9ο link
    http://afww.de/hp/index.php?option=com_content&view=article&catid=44%3Atierschutz&id=319%3Aauch-katzen-und-hunde-sind-opfer-der-pelzindustrie&Itemid=119

    “Γούνες από το τρίχωμα αδέσποτων” γράφεις πάνω από το link.
    Το άρθρο μιλάει για τους Κινέζους που γδέρνουν σκυλιά και γάτες, φτιάχνουν προϊόντα και μετά τα πουλάνε σε άλλες χώρες (και στη Γερμανία) ως προϊόντα από δέρμα λαγού. Στο τέλος μάλιστα λέει ότι και στη Γερμανία εξαφανίζονται χιλιάδες γάτες για αυτό τον σκοπό. Ε, οι Κινέζοι μετανάστες έχουν εξαπλωθεί παντού. Και εδώ θα μαζέψουν αδέσποτα ή θα κλέψουν δεσποζόμενα για να τα φάνε ή γδάρουν για τη γούνα τους. Έτσι λένε, εγώ δεν έχω δει ποτέ κανέναν. Να ρωτήσω όμως, τι σχέση έχει και αυτό το άρθρο με το θέμα μας και να επισημάνω ότι μιλάμε για ένα άρθρο σε site που έκανε (προέκυψαν λόγοι υγείας) και αυτό την ίδια δουλειά (βοήθεια σε κάποια κυρία στην Ταϊλάνδη και τα αδέσποτα που φροντίζει) και μέχρι 1/1/2013 δεχόταν δωρεές!

    10ο link
    http://www.doggennetz.de/index.php?option=com_content&view=article&id=581:aua417-gastbeitrag-sos-abandoned-pets-tierschutz-in-kroatien-und-random-source-dogs&catid=35:aua&Itemid=53

    Ένα site αφιερωμένο στους Μεγάλους Δανούς κυρίως, δημοσιεύει όμως και διάφορα άρθρα. Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση. Μάλιστα, το site (doggennetz.de ) γράφει ότι δεν είναι υπεύθυνο για την ακρίβεια των γραφόμενων στο κείμενο που αναδημοσιεύει και ότι δεν υιοθετεί το περιεχόμενο του κειμένου. Το κείμενο που αναδημοσιεύεται έχει ως πηγή το “SOS abandoned Pets”. Έψαξα να βρω τι είναι αυτό το “SOS abandoned Pets” και το μόνο που βρήκα είναι αυτό https://www.facebook.com/pages/SOS-abandoned-Pets-the-site-of-lies/115489585248062
    !!!!! χα χα χαχ αχ!!! Βρε τους μπαγάσιδες τους κερδοσκόπους φιλόζωους! Κατάφερε το πανίσχυρο λόμπι τους να το κλείσει και αυτό το site!!! Είναι πολλά τα λεφταααααά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστα αυτά ντογκο αρτζεντινο,να τα στοιχεια της Κυρατζή,ΤΙ αλλο θελεις πια;

      "Έλληνες υπουργοί μας έχουν πει για μεγάλη κερδοσκοπία από αδέσποτα και εκμετάλλευση και Δήμαρχοι και βάλε.."

      Αφου το ειπαν οι ελληνες υπουργοί και δημαρχοι,ΤΙ δεν καταλαβαίνεις;
      (ο γκομενος της, ο Γιάννης Δημαράς, ήταν ανάμεσα σε αυτούς να φανταστώ;)

      Διαγραφή
  11. Links 11 έως 15
    “Μερικές αγγελίες πώλησης αδέσποτων στο internet ενδεικτικά ...” όπως λες.
    Καταρχήν, τα 11 ως 14 δεν είναι αγγελίες πώλησης αδέσποτων. Είναι sites που ασχολούνται με τη προώθηση αδέσποτων από άλλες χώρες προς τη Γερμανία. Το 15 όντως φαίνεται ύποπτο (ebay) και έχει 3 σκυλιά (τη στιγμή που το έλεγξα) που αναφέρονται ως προερχόμενα από την Ελλάδα αλλά χωρίς στοιχεία. Βρίσκονται στη Γερμανία πάντως. Αλλά ας αφήσουμε τα 3 σκυλιά του ebay και ας ασχοληθούμε με το ... χονδρεμπόριο!
    Καταρχήν, ας ξεκαθαρίσουμε μια και καλή το θέμα αγγελίες “πώλησης” αδέσποτων. Η γερμανική νομοθεσία ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τη χρέωση και απαγορεύει τις δωρεάν υιοθεσίες. Κύριος σκοπός αυτού είναι η αποφυγή εκμετάλλευσης του ζώου από το νέο ιδιοκτήτη. Δηλαδή, καθιστά ασύμφορο για τον οποιοδήποτε σκεφτεί (αν οι υιοθεσίες ήταν δωρεάν) να υιοθετεί σκυλιά μαζικά και να τα κάνει λουκάνικα, παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο. Με 200-350 ευρώ κόστος για ζώα συνήθως ως τα 25 κιλά κομματάκι δύσκολο (αδύνατον). Επιπλέον, όταν κάποιος προτίθεται να πληρώσει είναι συνειδητοποιημένος για την απόκτηση κατοικίδιου. Όχι όπως στην Ελλάδα που τα αδέσποτα προωθούνται δωρεάν (και οι φιλόζωοι μπαίνουν χοντρά μέσα) μπας και φιλοτιμηθεί κάποιος να υιοθετήσει ένα, έλα όμως που αρκετές φορές επιστρέφονται πίσω ή “χάνονται”! Ε, άμα δεν έχει πληρώσει ο Ελληνάρας, έτσι θα κάνει με το πρώτο πρόβλημα. Αν από την άλλη του ζητηθεί να πληρώσει, σιγά μην υιοθετήσει αδέσποτο. Θα πάρει ρατσάτο! Αν και πλέον είναι σύνηθες να βρίσκεις ρατσάτα αδέσποτα. Άλλη πλάκα: Να δίνεις ρατσάτο αδέσποτο, ΤΣΑΜΠΑ, και όταν ακούνε ότι το έχεις στειρώσει να το βάζουν στα πόδια!
    Φυσικά, όσον αφορά τη χρέωση, το γερμανικό κράτος δεν παίρνει αυτό τα λεφτά. Δίνονται για να καλύψουν τα έξοδα (μέρος συνήθως) αυτού που φρόντισε και ετοίμασε το ζώο μέχρι και την υιοθεσία καθώς και το κόστος της μεταφοράς. Αποπαρασιτώσεις, εξετάσεις για ασθένειες, εμβολιασμοί και τσιπάρισμα. Συν το φαί, συν η θεραπεία αν οι εξετάσεις δείξουν ασθένεια.
    Γι' αυτό σε ρώτησα τι σχέση έχεις με τα αδέσποτα και αν έχεις αναλάβει ποτέ έστω ένα γιατί όταν συγκρίνετε (εδώ http://animalspress.blogspot.gr/2011/01/blog-post_24.html) την προώθηση αδέσποτων στο εξωτερικό με το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, λες και μπορείς να στοιβάξεις 10άδες αδέσποτα σε κούτες και βαλίτσες (ή όπου βάζουν τα όπλα και ναρκωτικά), να τα αποθηκεύσεις σε υπόγεια και να τα στείλεις στους πελάτες όταν ζητηθούν, σας διαφεύγει το θεμελιώδες: τα αδέσποτα είναι ΖΩΝΤΑΝΟΙ οργανισμοί με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ανάγκες. Θα το ήξερες αν είχες αναλάβει έστω ένα. Ότι τα λεφτά τρέχουν κάθε μέρα που ασχολείσαι μαζί του. Μια ιδέα για το πως γίνεται το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών έχουμε όλοι γιατί υπάρχουν συλλήψεις και διαβάζουμε για αυτές. Βλέπουμε φωτογραφίες ή ακόμα και βίντεο από τις αστυνομικές επιχειρήσεις. Όλα αυτά από δελτία τύπου μέσα από τις αστυνομικές διευθύνσεις. Αλλά, για αυτό το λαθρεμπόριο αδέσποτων σκυλιών από τους φιλόζωους τίποτα βρε παιδί μου? Τόσο πανίσχυρες είναι αυτές οι μαφίες? Μόνο εσείς στην animalspress και το SOS abandoned Pets καθώς και αυτοί που αναπαράγουν τις αερολογίες σας γνωρίζουν την αλήθεια?
    Τα έξοδα του σκύλου τα έχετε μετρήσει? Το κόστος μεταφοράς (ΔΕΝ το πληρώνει ο “χορηγός” της πτήσης), ενδεικτικά, στην Aegean είναι 80 ευρώ για ζώα από 8-25 κιλά και 150 ευρώ για πάνω από 25 κιλά (http://el.aegeanair.com/hrisimes-plirofories/taxidiotikes-plirofories/taxidi-me-katoikidia/) ενώ στη Lufthansa είναι 100 ευρώ για μεσαία (πάνω από 8 κιλά) και 200 ευρώ για μεγάλα (http://www.lufthansa.com/gr/en/Animals). Τα κόστη για εξετάσεις, εμβολιασμούς και σήμανση τα μετρήσατε? Για αποπαρασίτωση? Το φαγητό? Όπως θα δούμε παρακάτω, πολλά σκυλιά μένουν μήνες ή και χρόνια σε καταφύγιο πριν βρεθεί υιοθεσία. Τα σκυλιά δεν είναι όπλα να τους βάζεις λίγο λαδάκι συντήρησης και μετά να τα στοιβάζεις σε κασόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άφησα για τελευταία τη μεγάλη ειδησεογραφική αερολογία περί 100ντάδων χιλιάδων ζώων που πηγαίνουν στη Γερμανία και γεμίζουν ασφυκτικά τα καταφύγια (και μετά τα θανατώνουν).
    Σε όλα τα links που μας δίνεις, τα περισσότερα ζώα βρίσκονται στις χώρες ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ είτε σε καταφύγια είτε σε ιδιώτες. Δεν έχουν πάει Γερμανία και ούτε πρόκειται να πάνε παρά μόνο όσα βρουν νέο σπίτι. Αμέτρητες είναι λοιπόν οι αγγελίες, όχι τα αδέσποτα που πηγαίνουν στη Γερμανία. Οι Γερμανοί θα πάρουν αυτά που μπορούν ενώ τα υπόλοιπα θα μείνουν εδώ, να φορτώνουν με έξοδα τους φιλόζωους ... κερδοσκόπους.

    Συνοψίζω:
    Α) Για αρχή λοιπόν, ΕΞΗΓΗΣΕ μου τι ισχύει: κατηγορείς το συγκεκριμένο σωματείο και αν ναι, με τι στοιχεία? Ή απλά είδες φως και μπήκες?
    Β) Αποδέξου την πρόσκληση μου για να δούμε ποιος είμαι εγώ και ποιος είσαι εσύ. Τα περί αλαζονείας στους αναγνώστες σου. Φυσικά, θα δεχθούμε και άρση του ηλεκτρονικού απόρρητου για να ταυτοποιηθεί ότι εμείς οι δύο που γράφουμε εδώ θα είμαστε αυτοί που θα ελεγθούμε.
    Γ) Δώσε στοιχεία για να υποστηρίξεις τις καταγγελίες σου. Αν όντως υπάρχουν αυτοί που λες, θέλω και εγώ (και πολλοί άλλοι) να πάνε μέσα. Μέχρι στιγμής δεν έχεις δώσει τίποτα.
    Δ) Άσε το παραμυθάκι περί εμπορίου αδέσποτων. Τη χρέωση την επιβάλει η γερμανική νομοθεσία για τους σκοπούς που παρέθεσα. Ούτε για αστείο ότι καλύπτει τα έξοδα των φιλόζωων.
    Ε) Άσε το παραμυθάκι περί αμέτρητων αδέσποτων που φορτώνονται στα γερμανικά καταφύγια, είναι φως φανάρι ότι τα περισσότερα αδέσποτα μένουν στον τόπο προορισμού. Δεν υπάρχει καμία μαζική αποστολή προς τα καταφύγια της Γερμανίας.

    Στο μόνο που θα συμφωνήσω από τα όσα γράφετε στο blog σας είναι ότι αυτό δεν γίνεται να διαιωνίζεται, να αντιμετωπίζουμε δηλαδή το πρόβλημα στηριζόμενοι στη φιλοζωία των Γερμανών. Και αυτό για πολύ λίγα από τα αδέσποτά μας. Πρέπει να γίνουμε φιλόζωοι και εμείς. Ως λαός, όχι μόνο τα λίγα κορόιδα που ασχολούνται.
    Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντησή σου.

    Ευχαριστώ το Dogworld για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ/ή Dogo Argentino (από τον τίτλο είναι εμφανής η προτίμηση στις ράτσες), τυχαία μπήκα πάλι σήμερα και είδα αυτά που έγραψες και δεν επιστρέφω. Τελεία. Δεν έχει νόημα να συνεχίζεται αυτός ο "διάλογος", καθώς ο καθένας έχει δική του άποψη επί του θέματος. Εσύ εκτιμάς πως δεν έχει σημασία αν γράφονται κάποια πράγματα σε ιστοσελίδες άλλων χωρών και καταγγέλονται. Κακώς τα αναδημοσιεύουμε ; Δεν έχει σημασία αν τόσοι πολιτικοί και ευρωβουλευτές ή γερμανοί και αυστριακοί και ελβετοί δημοσιογράφοι και μεγάλες ζωοφιλικές οργανώσεις καταγγέλουν αυτή την παράνομη εισροή αδέσποτων από χώρες στις οποίες αναφέρεται και η Ελλάδα ; Και εξηγούν με λεπτομέρειες πώς βγαίνουν χρήματα ; Να υποκριθούμε ότι δεν υπάρχει το παράνομο κερδοσκοπικό εμπόριο και η εκμετάλλευση αδέσποτων ; Γιατί άραγε η κυρία Μπατζελή δήλωσε μετά τη θητεία της στο ΥΠΑΑΤ πως γίνεται στην Ελλάδα μεγάλη κερδοσκοπική εκμετάλλευση αδέσποτων και είπε δημόσια ότι δεχόταν μεγάλες πιέσεις ... Και δεν είναι η μόνη. Άλλοι πρώην υπουργοί ΥΠΑΑΤ μίλησαν για "μαφία" μεγάλη στην Ελλάδα και "εκβιασμούς καθώς βγαίνει πολύ χρήμα".
      Δεν είναι της φαντασίας μας αγαπητέ, είναι ΘΕΜΑ μεγάλο και όποιος λυπάται τα έρημα τα ζώα δεν μπορεί να κλείσει αυτιά. Αν έχεις χρόνο και ψάξεις όλα όσα έχουμε δημοσιεύσει εδώ και 3 χρόνια θα δεις ακόμη και γερμανικές ζωοφιλικές ιστοσελίδες που απαριθμούν πόσα αδέσποτα έρχονται ημερησίως και μηνιαίως από τις χώρες αυτές . Θα βρεις πάρα πολλά διεθνή δημοσιεύματα. Ακόμη και έρευνα των Ελβετών και διαφημιστικό video για το εμπόριο αυτό. Όσο για το σωματείο που αναφέρεις (δεν ξέρω σε ποιό από όλα τα links το βρήκες) δεν είναι δικό μου/μας άρθρο αλλά μετάφραση από γερμανικό δημοσίευμα.
      Ποτέ δεν έχουμε κατηγορήσει εμείς επώνυμα σωματείο σε άρθρο μας, εκτός από μία αντιπαράθεση που είχαμε με το stray , όταν μας ενημέρωσαν συνάδελφοι από Ιταλία για τα 8 νεκρά σκυλιά από ασφυξία σε φορτηγάκι που μετέφερε 34 σκυλιά , στην Αγκόνα. Ελληνική αποσοτολή, χωρίς χαρτιά ή με πλαστά χαρτιά κ.λπ. (κρυφά δηλαδή). Και το δημοσιεύσαμε. Και άλλη μία με ένα σκυλάκι που "χάθηκε" και το έψαχναν όλοι, ενώ ήταν αναρτημένο σε γερμανική αγγελία με τιμή πώλησης. Και επειδή ανακαλύφθηκε, πάλι υπήρξε αντιπαράθεση.
      Κάποιες γερμανικές διαδικτυακές αγγελίες έχουν αμέτρητες σελίδες με αδέσποτα προς πώληση από την Ελλάδα και όχι μόνο.
      Έχουν μπλοκαριστεί και άλλες αποστολές στο παρελθόν. Και πολλά στοιχεία ερευνά η Εισαγγελία και γνωρίζουμε κι άλλα.
      Και πάντως, μόλις πριν 2 μήνες μπλοκαρίστηκε και άλλη ελληνική αποστολή παράνομη με 13 σκυλιά στη Γερμανία και τον αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα. Δες το για να μην διαφημίσω τον ιστότοπό μας. Το θέμα δεν είναι να διαψεύδετε τα γεγονότα. Το σημαντικό είναι πλέον να πείσετε τους πολίτες ανά την Ελλάδα που τα ζουν και τα γνωρίζουν και ο καθένας έχει τις καταγγελίες του και δυστυχώς ουδείς ασχολείται. Κάποιοι φοβούνται. Σκέψου τί γίνεται...

      Καλή συνέχεια

      Και σταματώ εδώ και ευχαριστώ και εγώ το Dogworld για τη φιλοξενία.

      Διαγραφή
    2. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από τον αδέσποτο dogo argentino, περίπου 8 ετών, που περισυλλέγει από το δρόμο σε άσχημη κατάσταση και φρόντισα εγώ. Γράφω και πιο πάνω για αυτό. Να γίνει επιτέλους και αυτός ο έλεγχος που προτείνω και για τους δυο μας για να εξακριβωθεί και η δική μου ... προτίμηση προς ... ρατσάτα και η δική σου ... έγνοια να ... δημοσιογραφείς για τα ζώα (animals press).

      Παρακάτω:
      Στο Α (εκεί που συνοψίζω) δεν απαντάς. Στο Β δεν ανταποκρίνεσαι. Στα Γ,Δ και Ε δεν απαντάς, μιλάς πάλι για πολλά και διάφορα που έχουν πει πολλοί και διάφοροι και γυρίζεις στο τροπάριο να ψάξω να βρω τα στοιχεία. Μάλλον δεν περίμενες ότι θα κάτσω να ελέγξω ένα-ένα τα links που παραθέτεις, ε?
      Ο καθένας έχει τη δική του ΑΠΟΨΗ επί του θέματος??? Και εγώ που νόμιζα ότι εσύ ασκείς δημοσιογραφία με στοιχεία ενώ εγώ εξακριβώνω τον τρόπο που το κάνεις... Τελικά, απόψεις παραθέτουμε? Άλλο πράγμα η άποψη, άλλο η καταγγελία, άλλο τα στοιχεία, άλλο η ασυνάρτητη παράθεση από links.
      Αναδημοσιεύετε (?) κάποια πράγματα που γράφονται σε ξένες σελίδες και καταγγέλλονται??? Ακόμα περιμένω να μου δείξεις που το κάνετε αυτό. Μου παρέθεσες “πηγές” που γράφουν άλλα από αυτά που ... αναδημοσιεύετε. Άλλο πράγμα η αναδημοσίευση, άλλο πράγμα η κατάφωρη αλλοίωση περιεχόμενου.

      Διαγραφή
    3. Ας τα αφήσουμε όμως για λίγο αυτά. Θα μπω στον κόπο να ψάξω να βρω στοιχεία, όχι όμως για αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ (είναι δική σου δουλειά εξάλλου). Θα κάνω τη δική μου ... έρευνα.
      Λοιπόν, παράθεση έρευνας με στατιστικά για τα ζώα συντροφιάς στη Γερμανία.
      http://www.ivh-online.de/fileadmin/user_upload/Dokumente/Heimtiere.2007.Markt.Gesamt.pdf
      (Ναι, έτσι γίνεται η παράθεση στοιχείων και η παραπομπή σε ΕΡΕΥΝΕΣ. Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα).
      Τι μας λέει η ΕΡΕΥΝΑ (στοιχεία 2007)? Ότι υπάρχουν 7,9 εκατομμύρια δεσποζόμενες γάτες και 5,3 εκατομμύρια δεσποζόμενοι σκύλοι στη Γερμανία (επαναλαμβάνω, στοιχεία 2007).
      Πιθανόν να έχουν αυξηθεί αυτά τα νούμερα μέχρι σήμερα αλλά δεν εγώ δεν θέλω να με βοηθήσω στην υπόθεση που θα κάνω παρακάτω οπότε θα κάνω μια γενναιόδωρη μείωση στα νούμερα κατά 20%.
      7,9 – 20% = 6,32 εκατομμύρια γάτες και 5,3 – 20% = 4,24 εκατομμύρια σκύλοι. Μια συντηρητική προσέγγιση για τον αριθμό των δεσποζόμενων σκύλων και γατιών στη Γερμανία του 2013. Να ορίσουμε ως εκτιμώμενο χρόνο ζωής ενός σκύλου τα 12 χρόνια και μιας γάτας τα 15? Για να διατηρείται λοιπόν αυτός ο αριθμός δεσποζόμενων σκύλων και γατιών θα πρέπει να πωλούνται (εκτροφείς) ή/και υιοθετούνται 6,32 εκατομμύρια γάτες κάθε 15 χρόνια και 4,24 εκατομμύρια σκύλοι κάθε 12 χρόνια. Ή, κατά μέσο όρο, 420 χιλιάδες γάτες και 350 χιλιάδες σκύλοι κάθε χρόνο. Παρά την συντηρητική μου προσέγγιση μιλάμε για μια πολύ μεγάλη αγορά.

      Μια αγορά που παραδοσιακά τροφοδοτείται από, τι άλλο, τους εκτροφείς. Θα μου φαινόταν πολύ λογικό αν αυτοί οι εκτροφείς έχουν ενοχληθεί από την στροφή κάποιων Γερμανών σε υιοθεσίες αδέσποτων από τρίτες χώρες και την προτίμησή τους σε αυτά (αδέσποτα). Ακόμα και ένα 10% μείωση στις πωλήσεις τους να έχουν υποστεί ή να κινδυνεύουν να υποστούν, η ζημιά είναι μεγάλη. 42 χιλιάδες γάτες κάθε χρόνο και 35 χιλιάδες σκύλοι. Αν μάλιστα η στροφή των Γερμανών προς υιοθεσίες αδέσποτων έχει αυξητικές τάσεις πιθανόν να έχουν αρχίσει να ... ιδρώνουν (οι εκτροφείς). Θα ήθελα να κάνω μια εκτίμηση της ζημιάς αυτής σε χρήματα αλλά δυσκολεύομαι να βρω σελίδα εκτροφέα με τιμές. Σε μερικές σελίδες που κοίταξα δεν αναγράφονταν τιμές. Να τα χαρίζουν ή να τα πωλούν με ζημία αποκλείεται.

      Πάντως και 100 μόλις ευρώ κέρδος να έχουν ανά πωλούμενο ζώο, η ζημιά σε ετήσια βάση είναι (ή μπορεί να γίνει) 42.000 x 100 = 4,2 εκατομμύρια ευρώ (!) για τις γάτες και 35.000 x 100 = 3,5 εκατομμύρια (!) ευρώ για τους σκύλους ανά έτος! Ένα μόλις 10% των φιλόζωων Γερμανών να στραφούν ή να έχουν ήδη στραφεί προς τις υιοθεσίες φτάνει να προκαλέσει τέτοια ζημιά.

      Δεν πρέπει να κάνουν κάτι? Τι όμως? Να υποχρεώσουν με το ζόρι τους Γερμανούς που στρέφονται προς την υιοθεσία να προτιμήσουν τελικά κατοικίδιο από τους εκτροφείς? Δεν γίνεται. Να αρχίσουν να γράφουν στις σελίδες τους διάφορες ιστορίες για τους φιλόζωους που βοηθούν τα αδέσποτα στις τρίτες χώρες και τα προωθούν για υιοθεσία στη Γερμανία? Μα θα είναι προφανής η σκοπιμότητα των ιστοριών αυτών, αν τα γράψουν στις σελίδες τους.
      Ξέρεις τι θα μπορούσαν να κάνουν όμως? Να δίνουν ένα καλό χαρτζιλίκι σε μερικούς δημοσιογράφους σε αυτές τις τρίτες χώρες για να γράφουν αυτοί αυτές τις ιστορίες. Υπό την δημοσιογραφική τους ιδιότητα. Ένα 30% αναχαίτιση των υιοθεσιών να επιτυγχάνουν, με τη δημιουργία αρνητικού κλίματος, καταλαβαίνεις πόσο ... άξια θα το έχουν κερδίσει αυτό το χαρτζιλίκι.

      Φυσικά, να βρω στοιχεία ότι γίνεται κάτι τέτοιο δεν μπορώ, δεν είμαι δημοσιογράφος. “Πασάρω” σε σένα λοιπόν το θέμα μήπως θέλεις να το ψάξεις. Σαφώς προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΡΕΥΝΑΣ που παραθέτω, για το αριθμό των κατοικίδιων στη Γερμανία, ότι ακόμα και αν είναι πολύ μικρό το ποσοστό των Γερμανών που στρέφονται στις υιοθεσίες, οι ζημιά των εκτροφέων είναι μεγάλη. Το κίνητρο να παίξουν βρώμικο παιχνίδι υπάρχει. Σαφέστατα. Το αν το κάνουν απαιτεί δημοσιογραφική έρευνα. Μπορεί να χάσεις το χρόνο σου αν το ψάξεις μπορεί όμως να βγάλεις και λαβράκι.
      Έχω πάντως ένα προαίσθημα ότι και στοιχεία για χρηματισμό δημοσιογράφων θα βρεις και δε θα δυσκολευτείς να βρεις συγκεκριμένο δημοσιογράφο που το κάνει.

      Διαγραφή
  13. Έρευνα της Ελβετικής Οργάνωσης για την Προστασία των Ζώων SAP


    Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει πρόσφατη έρευνα της STS , μέσω της Ελβετικής Οργάνωσης για την Προστασία των Ζώων SAP , αναφερόμενη στις «ύποπτες συναλλαγές» που αφορούν το «εμπόριο» των ζώων στο Internet . Επισείει την προσοχή όσων «αγοράζουν» κατοικίδια μέσω Διαδικτύου , ζώα που εκτρέφονται γι αυτό το σκοπό ή άλλα που αλιεύονται από διεθνή καταφύγια και ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα , μέσω κυκλωμάτων . Αναφέρεται ενδεικτικά η Ανατολική Ευρώπη, η οποία στέλνει ζώα στη Δυτική Ευρώπη , πολλές φορές με κυκλώματα που σχετίζονται με τη μαφία και με στόχο το εύκολο κέρδος.


    Επισημαίνεται σε γενικές γραμμές στο εν λόγω δημοσίευμα ότι , ασχολούνται με αυτή τη διαδικασία χιλιάδες έμποροι με «προϊόν» τα ζώα και μόνο στόχο το κέρδος. Οι εμπορικές συναλλαγές των ζώων, μέσω Διαδικτύου δεν μπορούν να ελεγχθούν. Με το κλικ του ποντικιού , προσφέρεται μεγάλη «γκάμα» οικόσιτων ζώων στο διαδίκτυο και με την παραγγελία , έρχονται στο σπίτι του νέου ιδιοκτήτη τους. Η ελβετική έρευνα κατέγραψε σε μια ημέρα μόνο 15.000 αγγελίες για 500 διαφορετικά είδη ζώων , τα περισσότερα σκύλοι και γάτες. Στην ανωνυμία του διαδικτύου ελοχεύουν οι κίνδυνοι εμπόρων και αντιπροσώπων αμφίβολης ποιότητας , που επιθυμία τους είναι να πλουτίζουν εις βάρος των ζώων, αλλά και των ανθρώπων που ενεργούν καλόπιστα. Μερικοί, μάλιστα, τα διαφημίζουν με την τιμή τους , με τέτοιο τρόπο, ως να ήταν «εμπόρευμα». Σε κάποιος περιπτώσεις , πωλούνται ζώα διαδικτυακά χωρίς να προσδιορίζονται στοιχεία των πωλητών, η διεύθυνση , αλλά μόνο κάποιο κινητό τηλέφωνο ή ένα email.
    Με την έρευνα αυτή της STS επιχειρείται να φωτισθούν σκοτεινές πλευρές του εμπορίου των ζώων και να διεξαχθούν έλεγχοι για τη σοβαρότητα των αγγελιών πώλησης ζώων στο Internet. Πρέπει να είναι προσεκτικός κάθε ζωόφιλος, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, σε κάθε διαφήμιση με γάτες και σκύλους και κυρίως στο θέμα διακίνησης με «προσφορές» κουταβιών. Υπάρχουν αδίστακτοι έμποροι και κυκλώματα , τονίζεται, με στόχο το εύκολο χρήμα… Οι προσφορές από άλλες χώρες είναι επίσης ένα σοβαρό θέμα , τη στιγμή που παραδίδονται τα ζώα στα σύνορα έναντι καταβολής μετρητών. Πολλοί έμποροι διακινούν κατοικίδια από την Ανατολική Ευρώπη σε μεγάλο βαθμό , ακόμη και με διασυνδέσεις με τη μαφία. Σύμφωνα με τις έρευνες της STS , διακινούνται κουτάβια, τα οποία είναι άρρωστα, ενώ λένε ότι είναι δήθεν εμβολιασμένα και ελεγμένα από κτηνιάτρους , με άγνωστη προέλευση. Μερικές από αυτές τις λίστες στο Internet διακρίνονται από το γεγονός ότι έχουν συνταχθεί σε κακά γερμανικά ή σε κακή μετάφραση. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται επίσης σε εξωτικά πουλιά , στα αμφίβια αλλά και στα άγρια ζώα.
    Σε κάθε περίπτωση η έρευνα συμβουλεύει τους ζωόφιλους, όποιο ζώο και να πάρουν να ελέγξουν τον τρόπο και τις συνθήκες που έχει μεγαλώσει ή κατά πόσον έχει υποβληθεί σε ιατρικούς ελέγχους και φροντίδες. Τα καταφύγια έχουν πολλά ζώα που περιμένουν να βρουν ένα σπίτι και εκεί μπορεί να πάει κανείς από κοντά και να το ελέγξει.


    Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην www.tierschutz.com
    Οι ακόλουθες ιστοσελίδες Διαδικτύου της STS έχoυν συμπεριληφθεί στην έρευνα της:
    http://www.piazza.ch/
    http://www.kijiji.ch/
    http://www.ricardo.ch/
    http://www.tier-inserate.ch/
    http://www.kleinanzeigen.ch/
    http://www.inserat-schweiz.ch/
    http://www.gratis-inserate.ch/
    http://www.market.scout24.ch/
    http://www.findix.ch/
    http://www.pinwand.ch/
    http://www.bazarclick.ch/
    http://www.fundort.ch/ , http://www.markt.ch/
    http://www.tierinserate.ch/ , http://www.suf.ch/
    http://www.piazza.ch/
    http://www.kijiji.ch/
    http://www.ricardo.ch/
    http://www.tier-inserate.ch/, http://www.kleinanzeigen.ch/
    http://www.inserat-schweiz.ch/, http://www.gratis-inserate.ch/
    http://www/. market.scout24.ch
    http://www.findix.ch/
    http://www.pinwand.ch/
    http://www.bazarclick.ch/, http://www.fundort.ch/
    http://www.markt.chwww.tierinserate.ch/,
    http://www.suf.ch/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ. ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ; ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ;

    1. http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-hunde/griechenland/k0c134

    Τα σκυλιά πωλούνται ανάμεσα σε βιντεοκάμερες και άλλα προίόντα….
    ebay – εμπορικό site με θηλυκά σκυλιά από Ελλάδα


    2.http://www.kalaydo.de/iad/bap/all/result?keyword=Hunde&CATEGORY/MAINCATEGORY=66016


    κι άλλο εμπορικό με πολλές αγγελίες σκύλων



    3. http://tierheim-tiere.de/baseportal/Hunde_Ort/Hunde


    κατοικίδια αγγελιών από πάρα πολλές χώρες, φυσικά και από την Ελλάδα

    4. http://www.markt.de/nordrhein-westfalen/Tiere/Hunde/categoryId,1202000000/tags,griechenland/suche.htm


    5. http://www.tieranzeigen.at/tierheim.php?id=185





    http://www.abc-tierschutz.de/tierheime.htm







    http://www.tierschutzbund-innerschweiz.ch/


    (κλικ αριστερά στο "tiervermittung", μετά κλικ στο "links" , στη συνέχεια πας δεξιά στους συνδέσμους και κλικ "Tierhilfe Χαλκιδική (Ελλάδα)", μετά κλικ στις εικόνες του κάθε καταφυγίου ή των σκύλων, κλικ στην εικόνα του κάθε σκύλου και τέλος κλικ στις τιμές κάτω κάτω (pdf))


    http://zergportal.de/cgi-bin/baseportal.pl?htx=/zergportal.de/tiere/Hunde&suche=&v=60&Admin_Id==1352&sort=-Id&Seite6.html

    (Αίγινα )

    http://www.abc-tierschutz.de/tierheime.htm


    (εδώ υπάρχει πίνακας με ζώα από όλες τις χώρες, φυσικά και από την Ελλάδα , όπου ανοίγουν οι λίστες αγγελιών των αδέσποτων ή εγκαταλειμμένων ζώων με τις τιμές πώλησης τους.

    στοιχεία 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

    στοιχεία 2010 : 8.114 αγγελίες σκύλων από την Ελλάδα (Αίγινα, Καλαμάτα κ.λπ.)
    http://zergportal.de/baseportal/tiere/Hunde

    Από Χαλκιδική 549 αγγελίες σκύλων…(μεταφρασμένο)
    http://translate.google.com/translate?hl=el&sl=auto&tl=el&u=http://zergportal.de/baseportal%3Fhtx%3D/zergportal.de/tiere/Hunde%26Admin_Id%3D%3D1116-2&rurl=translate.google.com

    Από Πάτρα
    http://zergportal.de/baseportal?htx=/zergportal.de/tiere/Hunde&Admin_Id==2607-2648

    Από Stray
    http://zergportal.de/baseportal?htx=/zergportal.de/tiere/Hunde&Admin_Id==1443-2415

    Από Κέρκυρα
    http://zergportal.de/baseportal?htx=/zergportal.de/tiere/Hunde&Admin_Id==1006


    Χιλιάδες αγγελίες στο διαδίκτυο και σε αυτές ζητούνται συνεχώς δωρεές και χορηγίες, οπότε βγαίνουν τα έξοδα μεταφοράς των ζώων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κερδοσκοπία και παράνομη διακίνηση ζώων στη Γερμανία από τη Νότια Ευρώπη

    του Gabriele Hilbig ,
    μέλους της ΙΖΤ, προέδρου της "SPCA φίλοι της γάτας "

    Για παραβίαση του Κοινοτικού Κανονισμού 998/2003, σε συνδυασμό με την οδηγία RL 92/65EWG του Συμβουλίου, της 13ης Ιουλίου 1992, κάνει λόγο γερμανικό δημοσίευμα του 2008, αναφερόμενο σε εμπορική διακίνηση ζώων προς τη χώρα τους από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Αναφέρεται , μεταξύ άλλων, σε Παραβίαση του Νόμου για Ασθένειες των ζώων, Παραβίαση του Animal Welfare Act , καθώς και Παραβιάσεις του Κανονισμού Μεταφορών…
    Ο συγγραφέας επιχειρεί να καταγράψει τη σκοτεινή πλευρά των εισαγόμενων αδέσποτων κατοικίδιων στη Γερμανία από Νότιες κυρίως Ευρωπαϊκές χώρες και ειδικά τις ανήθικες «συμβάσεις χορηγιών» φιλοζωικών οργανώσεων , με στόχο την κερδοσκοπία εις βάρος των αδέσποτων κατοικίδιων ή κλεμμένων δεσποζόμενων...



    Προκειμένου να εξηγήσει την εμπορική εκματάλλευση των αποστολών ζώων, αναφέρει ότι ένα καταφύγιο ζώων στη Γερμανία παραλαμβάνει , ούτε λιγο ούτε πολύ, 100 ζώα μηνιαίως από το εξωτερικό . Η συγκεκριμένη αποστολή κατοικίδιων , τα οποία μπορεί και να έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, δεν έχει έξοδα και κόστος μεταφοράς , λόγω χορηγίας του φιλοζωικού οργανισμού και «αναγκαστικής δωρεάς», ενώ η τιμή για την εισαγωγή ανά κατοικίδιο είναι κατά μέσο όρο 200 ευρώ , για να είναι ακόμη πιο ακριβό. Αυτό σημαίνει ετήσιο εισόδημα 240.000 ευρώ.
    Σε πολλές περιπτώσεις δε, τα έξοδα μεταφοράς χρηματοδοτούνται ακόμη και μέσω των δωρεών των απλών ζωόφιλων πολιτών που βοηθούν. Ας αναλογιστεί λοιπόν κανείς τους ισχυρισμούς των οργανισμών των δικαιωμάτων των ζώων, ότι διασώζονται 3.000 ζώα ετησίως με αυτό τον τρόπο, οπότε το ποσό φθάνει αισίως τα 660.000 ευρώ ετησίως. (στοιχεία 2008). Ακόμη και τα έξοδα της βενζίνης να αφαιρεθούν, το ποσό δεν είναι ευκαταφρόνητο. Υπάρχουν σε αυτή την επιχείρηση «άνεργοι» που κάνουν ταξίδια στη Νότια Ευρώπη , σε τακτά χρονικά διαστήματα , προκειμενου να κλείσουν τις εν λόγω συμβάσεις για κάποιες εκατοντάδες ζώα. Αυτοί παίρνουν μέρος στην «επιχείρηση» γιατί είναι αρκετά κερδοφόρος. Εξαρτάται ενίοτε από τα ζώα που φέρνουν και από τις διασταυρώσεις τους, οπότε η τιμή τους μπορεί να πάει και στα 300 ή 400 ευρώ το κάθε ζώο.
    Εδώ και χρόνια γίνονται πολλές μαζικές εισαγωγές από το νότο.
    Αυτό που είναι ιδιαίτερα περίεργο είναι ότι, ενώ τα ζώα αυτά συνήθως έρχονται στη χώρα μας μόνο με «συμβάσεις χορηγίας» , ωστόσο είναι υψηλή η τιμή ανά ζώο . Παρά ταύτα, πρέπει να δηλώνονται ως «δωρεά» τα ζώα στα καταφύγια, για να παραμείνουν εκεί.
    Εσείς, αν θέλετε να είστε χορηγός, πρέπει να πληρώσετε όλα τα έξοδα που αφορούν το ζώο. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ανήθικο και οι εν λόγω συμβάσεις απαράδεκτες.
    Τα ζώα αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα , σε πολλές περιπτώσεις χωρών που τα στέλνουν, ενώ στις μεταφορές δεν τηρούνται οι κανονισμοί. Τα ζώα παραμένουν νηστικά, χωρίς νερό, χωρίς αερισμό. Δεδομένου ότι υπάρχουν προειδοποιήσεις , με αναφορές στις Αρχές και την κυβέρνηση μας , η αλλαγή θα μπορούσε να γίνει και σε συνεννόηση με τις άλλες χώρες και τις Αρχές τους για τη μέριμνα των ζώων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 28.555 κατοικίδια έφθασαν το 2011 από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες


    σε ένα μόνο Γερμανικό δίκτυο προώθησης ζώων για υιοθεσίες

    Τα εισερχόμενα κατοικίδια που διακινούνται διαδικτυακά για υιοθεσίες ήταν συνολικά 28.555 τη χρονιά που πέρασε για το Γερμανικό Δίκτυο tiervermittlung (http://www.tiervermittlung.de/). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συγκεκριμένου δικτύου, τον Δεκέμβριο του 2011 τα εισερχόμενα ζώα (κυρίως σκύλοι, αλλά και γάτες και άλογα και τρωκτικά κ.ά.) έφθασαν τα 2.327 και προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας (τα στοιχεία φαίνονται στην ιστοσελίδα). Όσον αφορά στον Ιανουάριο 2012, τον μήνα που...

    διανύουμε και δεν έχει ακόμη κλείσει, μέχρι στιγμής έχουν εισέλθει από το εξωτερικό μέσω του δικτύου σε γερμανικά καταφύγια ήδη 1.911 κατοικίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld