Κάρπαθος: Κτηνοτρόφος εκτέλεσε δύο δεσποζόμενα σκυλιά και η αστυνομία αδιαφορεί!




Άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης σε βάρος δύο δεσποζόμενων σκύλων, καταγγέλλει στο dogw0rld.blogspot.gr η Μ.Ο.

Όπως μας πληροφόρησε, πριν 3 μέρες, 08.30 με 09.00 το πρωί, ακούστηκαν πέντε πυροβολισμοί στην οικία της κυρίας Λυριστάκη, στα Πηγάδια Καρπάθου.

Δύο μικρόσωμα σκυλάκια (3 και 2 χρονών αντίστοιχα) εκτελέστηκαν από κτηνοτρόφο της περιοχής, τον οποίο είδε η ίδια η ιδιοκτήτρια να τρέχει έξω από το χωράφι όπου βρίσκονταν τα κατοικίδια, κάτω από το σπίτι της, να σέρνει κάτι που ήταν σκεπασμένο, να πετάει το όπλο στο αυτοκίνητο του που ήταν παρκαρισμένο εκεί και να φεύγει με μηχανάκι.


Η περιοχή είναι κατοικημένη και τα αίματα στο δρόμο μαρτυρούν τι ακριβώς τραβούσε καλυμμένο ο δράστης κατά την έξοδο του από το χωράφι.

Το ένα σκυλάκι βρέθηκε με τραύμα στο λαιμό και άλλο ένα διαμπερές. Το άλλο δεν έχει βρεθεί αφού προφανώς ο εν λόγω κτηνοτρόφος φρόντισε να το εξαφανίσει.


Η κυρία Λυριστάκη έτρεξε στο αστυνομικό τμήμα Καρπάθου να καταγγείλει το έγκλημα και υπέβαλε μήνυση.

Οι αστυνομικοί της είπαν ότι δεν πρόκειται για έγκλημα όταν κανείς σκοτώσει σκυλί κι ότι δε μπορούν να πάνε να πάρουν το όπλο του δράστη, το οποίο είχε πετάξει στο αυτοκίνητο του, για να μην τους κάνει μήνυση! Μάλιστα, της πρότειναν να πάει η ίδια να βρει τις σφαίρες στην περιοχή του εγκλήματος!

" Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι στην θέση της καρδιάς έχουν ένα κομμάτι πάγο. Αυτός είναι ο Δ.Ν. Γράφω έτσι επειδή δεν έχει πάνω του ανθρωπότητα. Εν ψυχρώ πυροβόλησε τα δυο σκυλάκια μας, που ήταν μικρά, παιχνιδιάρικα, αγαπητά. Δεν ρωτάω πώς μπορούσε, τα σκότωσε! Εξαφάνισε το ένα και το δεύτερο βλέπετε (φώτο).Μερικές  ερωτήσεις: O άνθρωπος σε κίνδυνο φεύγει ή ζητά βοήθεια, τα σκυλάκια μπορούν; Ως πότε αυτός ο άνθρωπος θα τρομοκρατεί ολόκληρο νησί; Ως πότε θα μένει ατιμώρητος; Ποιος μπορεί να του "κοντύνει το σχοινί" να μην νομίζει, ότι έχει τα δικαιώματα του Θεού να χαρίζει ή να παίρνει ζωή έστω και σκύλου; ", αναφέρει η ιδιοκτήτρια των σκύλων κ. Λυριστράκη.


Παρακαλούμε διαμαρτυρηθείτε όλοι στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου για την ολιγωρία των αρχών και την ατιμωρησία του δράστη.

Τηλεφ. 22450 22223 Διοικητής 
              22450 22222 Αξιωματικός Υπηρεσίας


5 σχόλια:

  1. Νόμος 1197/1981. Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ BLOG ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΗΛ.2113659995 ΣΤΟΝ ΒΗΜΑ FΜ 99.5 ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ .ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΛΥΡΙΣΤΑΚΗ.ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ. ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 09.00 ΜΕ 15.00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι δεν αναφερετε το ονομα του αλλα μονο τα αρχικα? Πειτε μας ποιος ειναι και τα υπολοιπα υπαρχουν ανθρωποι να τα αναλαβουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστευω οτι η γυναικα εχει αναφερει τα στοίχεία του δραστη στην αστυνομια καρπαθου τα τηλ αναγραφοντε παραπανω. Εξαλλού υπαρχουν πολλες καταγγελιες για ζωοκτωνιες με πληρη αδιαφορια των αρχων και συγκαλειψη τον δολοφονων αφου τους αθωωνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ''ΡΑΤΣΑ'' ΜΑΣ Κ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ Κ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕΕΠΙΤΟΠΟΥ Κ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ Κ ΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΑΝ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld