''Του έβγαλαν τα δόντια και το έσφαξαν στην αυλή μου''


’Έσφαξαν στην αυλή μου το αδέσποτο σκυλάκι που φρόντιζα’’

Τουλάχιστον δεκαπέντε σκυλιά, καταγγέλλει 43χρονη, ότι, έχουν κακοποιηθεί και έχουν θανατωθεί με απίστευτη αγριότητα σε διάστημα ενός χρόνου στον οικισμό της Μακρυλιάς, 8 χιλιόμετρα βόρεια της Ιεράπετρας.

Αποκορύφωμα της αγριότητας με την οποία άγνωστος η άγνωστοι επιχειρούν στη μικρή κοινωνία της Μακρυλιάς, να περιορίσουν τον αριθμό των αδέσποτων σκύλων, είναι το περιστατικό που μας καταγγέλλει η 43χρονη Πόπη Ανυφαντάκη –Βουργάκη και ο σύζυγος της Νίκος, που βρήκαν επιστρέφοντας στο χωριό προχθές , στην είσοδο του σπιτιού τους τα δόντια του αδέσποτου σκυλιού που τάϊζαν καθημερινά για να μην πεθάνει από την ασιτία, ενώ στη μικρή τους αυλή είχαν μείνει τα αίματα του ανυπεράσπιστου ζώου που πιθανολογείται ότι είχε σφαγεί από τα ανθρώπινα τέρατα σαν το αρνί.

‘’Μου είχαν σκοτώσει αρχικά ένα κόλεϋ κοντότριχο που είχα δεμένο σε περιφραγμένο χώρο και δεν ενοχλούσε κανέναν, το οποίο το έλυνα για μία ώρα κάθε βράδυ να κάμει τη βόλτα του, και επέστρεφε μόνο του στην αυλή του σπιτιού μας. Μου το πέταξαν μετά από 25 μέρες πυροβολημένο νεκρό στην αυλή μου. Μου έχουν δηλητηριάσει και ένα μικρό τσιουάουα, το οποίο είχε μόλις γεννήσει και είχε κάνει 4 κουτάβια. Το προχθεσινό περιστατικό αφορά σε ένα αδέσποτο σκυλάκι, γκριφόν φοβισμένο, ακίνδυνο και πεινασμένο. Τριγυρνούσε γύρω από το σπίτι μας και το ταίζαμε με τον άντρα μου γιατί το αγαπούσαμε. Βρήκαμε βγαρμένα τα δόντια του στην πόρτα μας μπροστά , δίπλα σε μια λίμνη αίματος που έχει φτάσει μέχρι τον κήπο, και στάμπες με αίμα στα σοκάκια γύρω από το σπίτι, καθώς ο δράστης που ήθελε να μας τρομοκρατήσει, έχει σπεύσει να το εξαφανίσει. Έχουμε ρωτήσει τους γείτονες αλλά δεν έχει δεί κανείς κάτι που να μας βοηθήσει να φτάσουμε στο δράστη.

Στον ένα χρόνο που ζώ στο χωριό έχω δεί τουλάχιστον 15 σκυλιά δηλητηριασμένα , χτυπημένα, κακοποιημένα η πυροβολημένα, και δεν έχω στοιχεία να καταγγείλω το δράστη η τους δράστες στην Αστυνομία
’’, μας λέει οργισμένη για την ανθρώπινη αγριότητα η Πόπη Ανυφαντάκη-Βουργάκη, ελπίζοντας ότι με την δημοσιοποίηση της καταγγελίας της , θα ανοίξουν τα κλειστά στόματα των συγχωριανών της , για να βρεθεί η ρίζα του κακού, και να οδηγηθούν οι δράστες στη Δικαιοσύνη.



18 σχόλια:

  1. Συγγνώμη, η κυρία γιατί το άφηνε το σκυλάκι μου μόνο του να κάνει τη βόλτα του (για να μη σχολιάσω ότι το ειχε δεμενο ολη μερα) Τα σκυλιά μας δεν τα αφήνουμε να κανουν μονα τους βολτες. Τα συνοδεύουμε πάντα με οδηγό. Για τη δική τους ασφάλεια. Ειτε είμαστε άρρωστοι με πυρετό, είτε βρέχει, είτε χιονίζει το σκυλί μας πρέπει να πάει τη βόλτα του μαζί μας με το λουράκι του. Τελεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φρότηζαν αδέσποτο σκυλάκι, έτσι γράφει η κυρία... ! ΚΑΙ ΒΠΡΑΒΟ ΤΗΣ που έχει την Ανθρωπιά να βοηθά, αλλά δεν μπορεί να πάρει βεβαίως όλα τα αδέσποτα σπίτι της...! Δεν αγαπάμε ΜΟΝΟ τα ζώα μας στο σπίτι, ο αληθινός φιλόζωος μπορεί να κοιτά και λίγο πιο πέρα και να βοηθά αυτόν που έχει ανάγκη...
      Εάν ήμασταν τουλάχιστον Άνθρωποι με όλη την μεγαλειώδη έννοια της λέξης, τα ζωάκια που δεν έχουν σπίτι θα ήταν φροντισμένα απο όλους μας, ήμερα και ελεγχόμενα ιατρικά, στειρωμένα και δεν θα κάνανε ζημιές πουθενά...
      Οπως και να έχει, αυτοί που σκοτώνουν, δεν είναι άνθρωποι, είναι τουλάχιστον ψυχοπαθείς, άκαρδοι δολοφόνοι, αυτά είναι εγκλήματα, και πρέπει να τιμωρηθούν!
      Αυτοί θα σκοτώνουν και άνθρωπο χωρίς ενδοιασμούς...

      Διαγραφή
    2. Ζωη σοφιας...αν διαβασες ολο το αρθρο κ το μονο που σου εμεινε ειναι αυτο το σχολιο...τοτε εισαι ΤΕΡΜΑ ΗΛΙΘΙΑ κυρα μου.....τερνα ομως.

      Διαγραφή
  2. Οταν ενας σκυλος στο χωριο κανει την "βολτα του" δν παει μονο για περπατημα συνηθως.Εαν δεν τον δεσεις σε ορισμενες περιοχες θα στον σκοτωσουν οπως και εγινε.Εαν ο μονος τροπος για να αποκτησεις σκυλο ηταν να παρεχεις ιδανικες συνθηκες(καλα περιφραγμενο χωρο στειρωση,εκπαιδευση απο επαγγελματια ) τοτε θα υπηρχαν ακομα πιο πολλα αδεσποτα καθως ο περισσοτερος κοσμος δεν θα εμπαινε σε αυτη τη χρονοβορα και δαπανηρη διαδικασια.Εαν δεν υπηρχαν καποιοι κακοβουλοι ανθρωποι τοτε το μονο σχεδον που χρειαζεται ειναι αγαπη(και καποια βασικη ιατρικη παρακολουθηση βεβαια).....επισης πιστευω πως ειναι καλυτερα να βαρεθει το σκυλι για 2-3 μερες(αν δεν υπαρχει αλλο ατομο να το παει βολτα) παρα να βγει κανεις μαζι του βολτα στο κρυο ενω εχει(ο ανθρωπος) πυρετο κ να τρεχει σε νοσοκομειο με γερη πνευμονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ,ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ........ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα μου κανετε πλακα ολοι σας τώρα??????? αντι να πειτε μπραβο που τουλαχιστον εκανε εστω και αυτό εσεις την κακολογείτε? καταρχάς αν το αφηνε ελευθερο δεν θα ζουσε ουτε μια ημερα παραπανω στο κ!@$#$*%( χωριο που μένει και δευτερον δεν είδα απο κανεναν σας που νοιαζεται και μπαινει στην διαδικασία να γραψει να προτεινει εστω μια λυση η να πει κατι αλλο εκτος απο κριτική !!!! Λυπάμαι πραγματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. από την στιγμή που κάποιος δεν βασανίζει και φροντίζει όσο μπορεί κάποιο ζώο, είναι καλύτερο από την εγκατάλειψη. Τον πρόβλημα ξεκινάει από αυτούς που όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα.. αλλά βγάζουν τα κόμπλεξ και τα ψυχολογικά τους- που σίγουρα έχουν πολλά- σε αθώες ψυχές!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ θα μειωθούν αυτοί οι ΑΝΩΜΑΛΟΙ!! Να μην σταματήσει η κα Πόπη μέχρι να βρεθούν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπή μας, λεγόμαστε και άνθρωποι, να κατηγορούμε μόνο αυτούς που σε ένα χωριό φροντίζουν αδέσποτα σκυλάκια αντι να κατηγορήσουμε αυτούς που τα σκοτώνουν και τα βασανίζουν με τον οποιονδήποτε τρόπο. Μπορεί η κυρία να μην μπορούσε να τα βγάλει βόλτα αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πάρει την ζωή ενός ζωντανού οργανισμού. Ξεφτυλισμένοι λεγόμαστε και άνθρωποι.. Εμείς είμαστε τα μόνα "ΖΩΑ" τελικά..... Ντροπή και πάλι ντροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δςν ξερω τι ειναι πιο φρικιαστικο ο ανωμαλος που βασανοζει ζωα ή εσεις ολοι που την πεσατε ως δηιεν γνωστες φιλπζωη σε μια γυναικα που προφανως εκανε οτι καλυτερο μπορουσε και ειχε και τα κοτσια να το καταγγειλει; αισχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τωρα λετε βλακειες. φιλοζωοι ειστε εσεις? δηλ δε φτανει που θα ταισουμε ενα αδεσποτο στο χωριο θα μας την πειτε κιολας. γιαυτο επαψα να συμπαθω εσας τους φιλοζωους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ που έχει την Ανθρωπιά να βοηθά, και βεβαίως δεν μπορεί να πάρει όλα τα αδέσποτα σπίτι της...! Δεν αγαπάμε ΜΟΝΟ τα ζώα μας στο σπίτι, ο αληθινός φιλόζωος μπορεί να κοιτά και λίγο πιο πέρα και να βοηθά αυτόν που έχει ανάγκη...
    Εάν ήμασταν τουλάχιστον Άνθρωποι με όλη την μεγαλειώδη έννοια της λέξης, και ΑΝ είχαμε φτιάξει μια σωστή κοινωνία, τα ζωάκια που δεν έχουν σπίτι θα ήταν φροντισμένα απο όλους μας, ήμερα και ελεγχόμενα ιατρικά, στειρωμένα και δεν θα κάνανε ζημιές πουθενά... Αυτο θα ήταν υποχρεώση ¨ΟΛΩΝ μας...
    Αυτοί που σκοτώνουν, δεν είναι άνθρωποι, είναι τουλάχιστον ψυχοπαθείς, άκαρδοι δολοφόνοι, αυτά είναι εγκλήματα, και πρέπει να τιμωρηθούν! Η κοινωνία πρέπει να ξεβράζει αυτά τα "στοιχεία", γιατί είναι επικίνδυνοι και για τους άλλους...
    Αυτοί θα σκοτώνουν και άνθρωπο χωρίς ενδοιασμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει κι ολοι εμεις που φροντιζουμε οσο μπορουμε η φιλοξενουμε αδεσποτα,να φοβοματε να καταγγειλουμε οτιδηποτε καθε ανωμαλος κανει, μη τυχον κ μας την πεσουν οι 'φιλοζωοι' που κουνανε το δαχτυλο! Τελος καποτε αυτος ο ανωμαλαρας του χωριου πρεπει να πληρωσει! Ας ανοιξουν στοματακια!Αυριο μπορει να ναι καποιος απ'αυτους στη θεση του αμοιρου ζωου.

      Διαγραφή
  10. ''πιθανολογείται ότι είχε σφαγεί από τα ανθρώπινα τέρατα σαν το αρνί'' το θεμα ειναι οτι ολοι σας εξοργιζεστε που σκοτωνουν κ βασανιζουν σκυλια ενω καθε μερα εκατομμυρια αρνακια σκοτωνονται για να τα τρωτε.. σπισισμος στο μεγαλειο του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προφανώς καποιοι απο τους υποστηρικτές (απ'ότι φαίνεται κατα κάποιο τρόπο..) αυτου του εγκληματία,
    μάλλον είσαστε πρωτευουσιάνοι και νομίζετε ότι τα σκυλιά είναι μόνο για τα σαλόνια, για να βλέπει την μούρη μας και να περνάει τέλεια..
    Τι ειναι το χειρότερο που μπορει να κάνει ένα σκυλάκι (χωρίς αφεντικό με λουράκι..) στην βόλτα του σε μια <> αγροτική περιοχή?? Θα ζευγαρώσει?θα πνίξει καμία κότα?
    και τώρα τίθεται το 2ο ερώτημα: οι κότες εχουν το δικαίωμα να είναι ελεύθερες η πρέπει και αυτές να είναι περιφραγμένες?
    η δική μου γνώμη για τους φιλόζωους των πρωτευουσών με τα λουράκια, είναι ότι συνήθως δεν σέβεστε τα ζώα που έχετε..τα έχετε για να γεμίσετε δικά σας κενά..
    ενα σκυλάκι που θα παει και ελεύθερα την βόλτα του μεσα στην <> μπορεί να μην είναι παραμελημένο, απλά μπορεί να έχει κάποιο αφεντικό που το σέβεται και λίγο..
    Αλλου είναι το πρόβλημα.. και πάλι πίσω απο αυτό κρύβεται κάποιος άρρωστος άνθρωπος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφού η βία στην πόρτα σας επαναλαμβάνεται, ας βοηθήσει η τοπική φιλοζωική και βάλτε κάμερα να πιάσετε τους τσογλαναράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απορώ πώς αντέχει αυτή η γυναίκα και δε βγαίνει με πολυβόλο να τους θερίσει όλους!!!!......Δεν πιστεύω σε Θεία Δίκη κλπ.,αλλά εύχομαι μόλη τη δύναμη της ψυχής μου,οπως ειχα κάνει μικρή που μου φώλιασαν τη Μαντυ μου,να ΨΟΦΉΣΟΥΝμε 100 φορές χειρότερα μαρτύρια τέτοια ΚΑΘΆΡΜΑΤΑ!!! Το λέω και το πιστεύω-δε γίνεται να ζούν τέτοια ΚΤΉΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α! Ξέχασα να πω:ΕΓΙΝΕ μέσα στο χρόνο-έστω και συμπτωματικά,πολυ το χάρηκα....Κάποιες στιγμές η 'ανωτερότητα΄χρησιμοποιείται για κακό...Δέ διορθώνονται κάτι τέτοιοι...Μόνη ελπίδα η νέα γενιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το μουνι της μάνας του το ξεσκισμένο το ξέρει ο μουλος?αν όχι θα του το μάθω εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld