Μάθημα αγάπης: Επίσκεψη κακοποιημένου σκύλου σε δημοτικό σχολείο στα Σπάτα


Μετά από υλοποίηση προγράμματος ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης των παιδιών η δασκάλα της πρώτης δημοτικού μετά την έγκριση των αρμοδίων, ο μαθητής Αλέξανδρος παρουσίασε στους συμμαθητές του τον Νηρέα.
 

Ο Νηρέας είναι ένα ημίαιμο Λαμπραντόρ που δόθηκε στην οικογένεια μετά από έλεγχο για υιοθεσία. Η εξέλιξή της ήταν μη αναμενόμενη αφού ο 8χρονος γιος έμαθε να αγαπά και προπάντων να μην φοβάται τα ζώα. Αυτήν την αγάπη του λοιπόν ήθελε να την μεταφέρει και στους φίλους του στο σχολείο. 

Το πρωί της Τρίτης ο Νηρέας με συνοδεία τον πατέρα έμαθε στους μικρούς μαθητές ότι κανένα ζώο δεν είναι κακό παρά μόνο οι άνθρωποι που τα κακοποιούν. Επισημάνθηκε η σπουδαιότητα του σεβασμού απέναντι στα ζώα και η ανταπόδοση της αγάπης από μέρος τους. Τους μίλησαν για την κακοποίηση που υπομένουν πολλά ζώα καθημερινά και την αναγκαιότητα της συνύπαρξης ζώων και ανθρώπων.
 


Ας γίνει λοιπόν παράδειγμα προς μίμηση σε όλους, αυτός ο πατέρας που θέλησε να υιοθετήσει κακοποιημένο ζώο για να μεγαλώσει με τα παιδιά του. Θερμά συγχαρητήρια στην δασκάλα και στον διευθυντή του 2ου δημοτικού σχολείου Σπάτων για την ενέργειά τους.
 

Μετά τιμής σας παρουσιάζω τον αγαπημένο μου Νηρέα τονίζοντας το σπουδαίο έργο των εθελοντών που χωρίς αυτούς δεν θα σώζονταν ζώα ώστε να ζουν σε οικογένειες σήμερα.
 

Με εκτίμηση
Σεραφίνα Τσουφλίδου 




5 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για αυτήν την πρωτοβουλία και ενέργεια.
    Θα με συγχωρήσετε όμως, αν σας επισημάνω ότι το κείμενό σας πάσχει στη σύνταξη και οι προτάσεις σας δε βγάζουν κάποιο νόημα; Εαν δεν είστε ελληνικής καταγωγής θα μπορούσατε να ζητήσετε απο κάποιον Έλληνα, να το δει και να το διορθώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιτελους ΚΑΙ στην Ελλαδα το σχολειο α λ λ α ζ ε ι!....εξελισσεται,προσαρμοζεται στις αναγκες της εποχης!Εξοικειωση των παιδιων με τα ζωα....τοσο απαραιτητη για την υγιη τους αναπτυξη διοτι εξασφαλιζει με σιγουρη επιτυχια την συνειδητοποιηση της ΕΥΘΥΝΗΣ που συνεπαγεται η αποκτηση ενος ζωου που δινει χαρα ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ειναι ενα ακομη παιχνιδι,ειναι μια συντροφια που χρειαζεται αγαπη ,προστασια,νοιαξιμο.....και τα ανταποδιδει στο πολλαπλασιο!!!ΑΛΗΘΙΝΟ,ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ!ΕΥΓΕ στους συναδελφους που τολμησαν και καταφεραν ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ -ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ! ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ-ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ...ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΚΟΜΑ ΕΝΟΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥ ΦΙΛΟΥ ,ΤΗΣ ΛΟΛΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΗΡΕΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑΝ ΠΟΛΥ!!! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.
      Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ

      Διαγραφή
  3. ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΤΣΟΥΦΛΙΔΟΥ8 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:37 μ.μ.

    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ . ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΡΗΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΗΡΕΑΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ. ΙΣΩΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΤΟ ΝΗΡΕΑ ΜΟΥ ( ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΑΚΙΑ ,. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΖΩΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld