Θεσσαλονίκη : '' Φιλόζωοι΄' σκοτώνουν κουτάβια


ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Αγαπητοί συμπολίτες τις τελευταίες ώρες έχει βγει στην επιφάνεια μία σκοτεινή δραστηριότητα επιφανών φιλόζωων… κάποια άτομα στην κυριολεξία σκοτώνουν κουτάβια… Τα άτομα αυτά έχουν ενεργή φιλοζωική παρουσία στην Θεσσαλονίκη. Σε μία διατροφική λογική εξοντώνουν τα κουτάβια είτε με το πρόσχημα του ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, είτε υπό την έννοια της απαλλαγής των βασάνων και της μιζέριας που συνήθως ακολουθεί την ζωή ενός κουταβιού στην χώρα μας… Δεν θα μπούμε στην ουσία των ενεργειών αυτών των ατόμων… Και αυτό για δύο λόγους

Πρώτος είναι προφανής. Πρόκειται για απάνθρωπη πράξη η οποία εδώ και καιρό έπρεπε να είχε τιμωρηθεί… Δεν βλέπω τι ακριβώς μπορείς να πεις απέναντι σε άτομα που σχεδόν έχουν το ακαταλόγιστο.

Ο δεύτερος λόγος είναι και ο πιο ουσιαστικός : Την δράση των ατόμων αυτών την ξέρουμε εδώ και καιρό σχεδόν-Αν όχι όλα- τα φιλοζωικά σωματεία!!!!!

Όλοι, οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ…. Γνωρίζουν ποια ακριβώς άτομα είναι και τι ακριβώς κάνουν!!! Στο όνομα να μην σπιλωθούν τα φιλοζωικά σωματεία και εν γένει όλα τα ενεργά φιλοζωικά άτομα επιλέχθηκε η οδός … της σιωπής!!! Ξέρουμε πόσο λάθος και κατακριτέο είναι αυτό. Το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις δεν θεωρούμε ότι στέκει, μιας και υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι να αποτρέψεις τέτοιου είδους ενέργειες. Σε ότι αφορά το δικό μας σωματείο ένας τέτοιος εναλλακτικός τρόπος αποδείχθηκε αρκετά αποτελεσματικός.

Με την παρούσα παρέμβαση μας θέλουμε να πετύχουμε δύο πράγματα:

Πρώτον, να ενεργοποιηθούν όλα τα φιλοζωικά σωματεία και να αναλάβουν κοινή δράση ώστε να σταματήσει αυτό το αποτρόπαιο φαινόμενο. Η συνειδητοποίηση εκ μέρους μας ότι η αποσιώπηση τέτοιων η άλλων παράνομων, ανήθικων ενεργειών φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα. Η σιωπή είναι παθητική συνενοχή!!!!

Ο δεύτερος λόγος είναι η ενημέρωση των πολιτών. Οι απλοί πολίτες δεν γνωρίζουν και ούτε υποχρεώνονται- πως λειτουργούν τα φιλοζωικά σωματεία. Εδώ θα πρέπει να κάνουμε γνωστό με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο: ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!!! ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ!!!! Και τα δύο καταφύγια που λειτουργούν στην πόλη μας στην ουσία έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις δυνατότητές τους.

Και η δεύτερη μεγάλη αλήθεια: ΔΕΝ υπάρχουν εύκολες λύσεις στα κουτάβια!!!!!!

Προς όλους τους πολίτες, οποιοσδήποτε ισχυρίζεται ότι έχει άμεση και εύκολη λύση στο σύνολο των κουταβιών, που ενδεχόμενος έχετε βρει και ψάχνετε για βοήθεια, είτε έχει πλήρη άγνοια, είτε το χειρότερο θεωρείστε ύποπτη την συμπεριφορά του…. Μην αφήνετε απλά τα κουτάβια. Ελέγχετε και απαιτήστε να ενημερώνεστε με στοιχεία που μπορούν να ελεγχθούν την πορεία των κουταβιών. Φυσικά μπορούν να έχουν υπάρξει και περιπτώσεις που να αναιρούν τα προηγούμενα αλλά αυτά τα περιστατικά να τα λαμβάνετε ως εξαιρέσεις…. Και η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Φιλοζωικό σωματείο Ευκαρπίας- Θεσσαλονίκης
«Άγιος Μόδεστος»

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld