Βιρτζίνια: Έκαναν ευθανασία σε ηλικιωμένο σκυλί 3 ώρες αφότου χάθηκε από το σπίτι του!

Αυτό που συνέβη στην Βιρτζίνια σε ένα 17χρονο σκυλί ξεπερνά τα όρια κάθε φαντασίας.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες εβδομάδες όταν o Allen και η Alison Holmes, ιδιοκτήτες ενός ημίαιμου μπόρντερ κόλεϋ - corgi, άφησαν το σκυλί τους στην αυλή να διασκεδάσει. Ο Allen μάλιστα στις 12:06 μ.μ τράβηξε φωτογραφία την σκυλίτσα την ώρα που έπινε νερό από το μεταλλικό της μπωλ.

 

Η σκυλίτσα ονόματι Basie ήταν σαν παιδί τους καθώς την είχαν υιοθετήσει από μικρό κουταβάκι.

'' Είχε πραγματικά πολύ ωραίο καιρό. Η Basie έφαγε, ήπιε νερό και έκανε την ανάγκη της. Ήταν ωραίο που την έβλεπα να διασκεδάζει. Είχε ένα κινητικό πρόβλημα αλλά ήταν σε θέση να περπατήσει.''

Όταν βγήκα έξω, 15 λεπτά αργότερα, για να δω τι κάνει δεν την έβρισκα.. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έφυγε μιας και στην ηλικία της δυσκολευόταν να μετακινηθεί.''

Το ζευγάρι έψαξε σε όλη την περιοχή και ρώτησε τους γείτονες μήπως είχαν δει πουθενά το σκυλί τους. Ωστόσο στις 3 μ.μ. περίπου ήταν ήδη αργά, καθώς το σκυλί είχε υποβληθεί σε ευθανασία από κοντινό κτηνίατρο χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν τίποτα.


Το επόμενο πρωί σε ένα τοπικό καταφύγιο βρήκαν ό,τι είχε απομείνει από την σκυλίτσα τους, το αποτεφρωμένο σώμα της δηλαδή.

Συγκλονισμένοι ζήτησαν τα αρχεία του καταφυγίου τα οποία αποδείκνυαν ότι η σκυλίτσα έφτασε στο καταφύγιο στις 12:20 μ.μ. Η φωτογραφία που είχαν τραβήξει ήταν στις 12:06 μ.μ. Μετά από 10 λεπτά δηλαδή βρέθηκε στο καταφύγιο.

'' Δεν υπήρχε περίπτωση να την βρούμε μέσα σε 10 λεπτά '', αναφέρει το ζευγάρι. ''Μετά από πολύωρη δικιά μας έρευνα βρεθήκαμε στο καταφύγιο. Κανένας δεν μας ενημέρωσε. ''

 Το καταφύγιο ανέφερε στο ζευγάρι πως το σκυλί βρέθηκε μέσα σε κάτι σωρούς από ξύλα δίπλα στο σπίτι τους από μια γυναίκα η οποία το μετέφερε στον κτηνίατρό της. Το ζευγάρι πιστεύει πως η γυναίκα ανησύχησε επειδή η Basie ήταν αδύνατη παρά την υψηλής ποιότητας τροφή που της έδιναν.

Ο κτηνίατρος έλεγξε το σκυλί, δεν βρήκε να φορά περιλαίμιο και μετά από εξέταση ανακάλυψε ότι το σκυλί έπασχε από αρκετές ασθένεις λόγω της μεγάλης του ηλικίας. Στην Βιρτζίνια είναι νόμιμο δυστυχώς ένας κτηνίατρος να μπορεί να θανατώσει ένα άρρωστο ή τραυματισμένο ζώο χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη του από την στιγμή που δεν μπορούν να τον εντοπίσουν.

Το ζευγάρι υποστηρίζει οτι δεν φορούσε περιλαίμιο στην Basie γιατί είχε ευαίσθητο δέρμα λόγως της ηλικίας της και δεν το άντεχε.

Ο κτηνίατρος ανακοίνωσε ότι η Basie βρέθηκε σε οξύ αναπνευστικό κίνδυνο. Αγωνιζόταν να αναπνεύσει και ήταν ανίκανη να περπατήσει.

Οι ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι Basie δεν έπρεπε να θανατωθεί.Δεν αντέχουν στην ιδέα ότι ήταν μόνη της  δίχως αυτούς, την ώρα που πέθανε.''Θα θέλαμε να ήμασταν εκεί αν χρειαζόταν να υποβληθεί σε ευθανασία''. 

Το ζεγάρι δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα κινηθεί νομικά.

Δείτε το βίντεο:


dogw0rld.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld