Οι φόλες συνεχίζονται στο Κρυονέρι Αττικής

Στο Κρυονέρι Αττικής , οι φόλες εξακολουθούν να εξολοθρεύουν τα αδέσποτα σκυλάκια που  έχουν την ατυχία να τα παρατήσουν στους δρόμους της περιοχής και  τα οποία φιλόζωοι κάτοικοι τα φροντίζουν καθημερινά.

Τα περισσότερα από αυτά είναι εμβολιασμένα και στειρωμένα και έχουν μπει σε πρόγραμμα υιοθεσίας αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνουν να βρουν ένα σπίτι γιατί καταδικάζονται από ασυνείδητους υπανθρώπους  σε φρικτό θάνατο με δηλητήριο, μόνο και μόνο επειδή ενοχλούνται από την παρουσία τους.

Στις έντονες διαμαρτυρίες μας ο νυν Πρόεδρο της Κοινότητας μας απαντάει ότι  «δεν έχει δει ποτέ του φολιασμένο σκυλί στους δρόμους»!

Έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια έναν μεγάλο αγώνα για να σταματήσουμε το καθεστώς της φόλας στην περιοχή μας, με συνεχείς καταγγελίες στις αρχές, αλλά η Κοινότητα ως συνήθως αδιαφορεί και μας θεωρεί «γραφικούς και ενοχλητικούς», όσο για την Αστυνομική αρχή του Αγίου Στεφάνου όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη του τις καταγγελίες μας και τις μηνύσεις μας κατά των «γνωστών-άγνωστων» δραστών και δεν διενεργεί καμία έρευνα  ούτε όταν οι φόλες πέφτουν μέσα στην αυλή μας ,ακόμη και αν οι δράστες παραδέχονται προκλητικά την ενοχή τους, αλλά μηνύει τους φιλόζωους εθελοντές όταν προσπαθούν να διασώσουν και να περιθάλψουν, μερικά δέσποτα προς υιοθεσία , στο σπίτι τους ,εφόσον δεν υπάρχει δημοτικό καταφύγιο.

 Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει επιτέλους να προστατεύει και όχι να  επιτρέπει την εξόντωση  αυτών των ανυπεράσπιστων πλασμάτων, όπως ο Νόμος 3170/2003 έχει ορίσει και να επιβάλει αυστηρές ποινές στους αμετανόητους δράστες.

Παρακαλούμε να διαμαρτυρηθείτε επειγόντως στον Δήμαρχο Διονύσου (Γ.Καλαφατέλη ) , τηλ. 2132030625, e-mail info@dionysos.gr fax: 2132030630, στον Πρόεδρο του Δ/Δ Κρυονερίου ( Κον Λινάρδο)2108161693, fax 2108161683, e-mail koinotita@kryoneri.gr και στον Αστυνομικό Δ/ντή Αγίου Στεφάνου (Α. Τουρπέτα) 2108145211, για την απαράδεκτη βία κατά των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας και τη μη στήριξη και τον διωγμό των φιλόζωων.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα αδέσποτα  που χάθηκαν άδικα,, εξαιτίας της  κακίας και της βαρβαρότητας κάποιων ψυχωτικών ατόμων οι οποίοι χωρίς καθόλου τύψεις τα τάισαν ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.

Η Αιντα ηταν ενα θηλυκό νεαρό σκυλάκι που μαζευτηκε πρόσφατα στην γειτονιά του καλού μας Μάριο. Δυστυχώς δεν την ξαναείδαμε, μας είπαν ότι τα φόλιασασν μαζι με ένα αλλο που είχε σπίτι και τους εκανε παρέα.
Ο Φελίξ ηταν ενας άκος χαροούμενος αδεσποτάκος που έψαχνε αγωνιωδώς ένα σπίτι. Δυστυχώς κανένας δεν τον μάζεψε παρότι τον ταιζαν πολλοί. Έκανε το λάθος να μαζευτεί στην κεντρική πλατεία και βέβαια φολιάστηκε και αυτός.
Η Σαμίρα ήταν μια νεαρή αξιαγάπητη σκυλίτσα 7 μηνών που είχε μεγαλώσει στην αυλή ενός εργοστασίου μαζι με τα αδέρφια της.Δυστυχώς δεν προλάβαμε να τους βρούμε σπίτι πριν"εξαφανιστούν"ευτυχώς μια αδερφούλα τους σώθηκε και υιοθετήθηκε επιτυχώς.
Ενόλα, η υπέροχη αυτή σκυλίτσα, που ξαφνικά"εξαφανίστηκε " μπροστά από το σπίτι που ήταν χρόνια. Εκείνες τις μέρες είχαν βρεθεί και άλλα δηλητηριασμένα σκυλιά τριγύρω.
Αυτή η νεαρή σκυλίτσα, η Ιζα που δυστυχώς ήταν λίγο φοβική, και δεν μπορέσαμε να την διασώσουμε ως τώρα, είναι ακόμα ένα θύμα του "νέου κύματος" δηλητηριάσεων που άρχισε πάλι πρόσφατα να εφαρμόζεται για την εξολόθρευση των αδέσποτων σκυλιών.
Ο Μπίλλυ δεν θα ξανακουνήσει την ουρά του όταν τον ταιζουμε, πρωι πρωι σχεδον στον υπνο του μάθαμε ότι τον φόλιασαν χωρίς κανέναν οίκτο.
Ό αγαπημένος μας Μάριο με το υπέροχο βλέμμα και τόοοοσο καλός, χρόνια πηγαιναμε στην γειτονιά που ήταν,ησυχος και υπομονετικός και του δίναμε λιχουδιές. Τελευταία ήταν μαζί με την Αίντα, "εξαφανίστηκαν" μαζί με ένα αλλο δεσποζόμενο σκυλί και μάθαμε ότι τα πτώματα σους τα μάζεψε το αποριματοφόρο .Ούτε καν να τα θάψει δεν μπαίνει στον κόπο ο δήμος.
ΟΤσάρλυ ένα όμορφο και καλό σκυλάκι που η μόνη του αμαρτία ήταν ότι ήταν «αδέσποτος» .αδέσποτα ζώα . Ο νεαρός αυτός γλυκύτατος σκύλος επρόκειτο σύντομα να υιοθετηθεί ωστόσο κάποιοι ψυχοπαθείς δεν τον αφησαν να ζήσει.

Facebook (Joanna Siokou)

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld