Ηλεία: Δηλητηριάζουν κυνηγόσκυλα ακόμα και μέσα στα αυτοκίνητα λόγω προσωπικών διαφορών!


Σε πραγματική μάστιγα έχει εξελιχθεί η θανάτωση κυνηγόσκυλων από φόλες σε διάφορες περιοχές της Ηλείας, με τελευταία κρούσματα παράνομης χρήσης δηλητηρίων να παρατηρούνται σε σημεία του Ηλειακού Κάμπου.


Περιστατικά δηλητηρίασης κυνηγόσκυλων σημειώθηκαν συγκεκριμένα στις περιοχές Μέλισσας και Μπορσίου όπου, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν τα «kinigetikanea.gr» , βρήκαν φρικτό θάνατο δύο σκύλοι  οι οποίοι έφαγαν φόλες που έριξαν ασυνείδητοι.

Ωστόσο αλλεπάλληλα κρούσματα δηλητηρίασης κυνηγόσκυλων υπήρξαν στην ευρύτερη περιοχή κατά το κοντινό παρελθόν, με πιο χαρακτηριστική αυτή της ρίψης φόλας μέσα στο…αυτοκίνητο που μεταφερόταν το άτυχο ζώο!

Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί  έντονη δυσαρέσκεια αλλά και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία, αφού οι δηλητηριάσεις των ζώων συχνά έχουν σαν αιτία προσωπικές διαφορές , που σταδιακά καταλήγουν σε διαρκείς αντιπαραθέσεις με «θύματα»  τα αθώα τετράποδα…

Τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί σε αρκετές περιοχές και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες απ’ αυτές έχουν καταλήξει σε δικαστικές αίθουσες!

Άλλες φορές εξάλλου υπάρχουν μαρτυρίες για αντιπαλότητες μεταξύ κυνηγών και κτηνοτρόφων, που δυστυχώς οδηγούν  σε τέτοιες ακραίες πράξεις.

Όπως και να χει πάντως, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις θα πρέπει να λύνονται με πιο …πολιτισμένους τρόπους, από τη δηλητηρίαση των σκύλων αλλά και άλλων ζώων που έχουν την «ατυχία»  να καταναλώσουν τα δηλητηριασμένα τρόφιμα.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld