Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 600 ευρώ σε Γυμνασιάρχη που διατηρούσε σκυλί σε μπαγκαζιέρα


Στην περιοχή Ντεπώ Θεσσαλονίκης ένας 78χρονος, πρώην Γυμνασιάρχης, διατηρούσε στη μπαγκαζιέρα του ΙΧ το κυνηγόσκυλο της φωτογραφίας. Ο Ηρακλής Δημητριάδης, που εντόπισε το σκυλί, απευθύνθηκε στην αστυνομία αλλά ο εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση στην Δημοτική Αστυνομία διότι, όπως είπε, δεν τίθεται θέμα κακοποίησης! 


Τελικά, χθες το πρωί κλήθηκε η Δημοτική Αστυνομία, η οποία διαπίστωσε και βεβαίωσε παραβάσεις ευζωίας, έλλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης, έλλειψη βιβλιαρίου υγείας και κακή διαβίωση σε δημόσιο χώρο και σε αυτοσχέδιο κλουβί. Επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 600 ευρώ.

Όταν ο πρώην γυμνασιάρχης άκουσε την ετυμηγορία, παρακάλεσε για την άρση της καταγγελίας για να γλιτώσει το πρόστιμο, κάτι που φυσικά δεν έγινε δεκτό.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας, διαπιστώθηκε πως τόσο το τρέιλερ όσο και το σκυλί έλειπαν από το χώρο και είχαν μεταφερθεί στο δήμο Καλαμαριάς. Εκεί εντοπίστηκε το τρέιλερ άδειο και το σκυλί δεμένο.

Με την υποστήριξη του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσσαλονίκης ''Νοιάζομαι'' και της προέδρου του Παρασκευής Καλαιτζίδου, το σκυλί ελευθερώθηκε και μεταφέρθηκε σε σπίτι φιλοξενίας.

Οι φιλόζωοι πήγαν και πάλι στο Α' Αστυνομικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης, όπου εκεί μηνύθηκε ο Γυμνασιάρχης για βασανισμό, εγκλεισμό και φυσικά εγκατάλειψη. Σήμερα θα αποφασιστεί από τον εισαγγελέα η αυτόφωρη διαδικασία.
  


1 σχόλιο:

  1. καλη χρονια καταρχαςκ λυπαμαι που νοιωθω ετσι,αλλα ειναι η πρωτη ειδηση του χρονου που με κανει χαρουμενη.αν αυτη ειναι η αρχη κ ακολουθησουν κι αλλοι συντομα θα εχουμε αποτελεσματα κατα της κακοποιησης των ζωων,κ οχι μονο αφου ως γνωστων ενας που κακοποιει ζωα δεν εχει ενδιασμο να κακοποιησει κ εναν αδυναμο ανθρωπο.καλη χρονια κ παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld