Δήμος Ναυπακτίας: Aπευθύνει έκκληση στους πολίτες να υιοθετήσουν ένα ζώο για να μην κλείσει το κυνοκομείο


 Η απάντηση του Δήμου Ναυπακτίας σχετικά με το οριστικό λουκέτο του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων.

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει στο Δήμο μας σχετικά με το κλείσιμο του Καταφυγίου Αδέσποτων ζώων θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω:

Από την 01-01-2011 που εγκαταστάθηκε η νέα Δημοτική Αρχή στον Δήμο μας, στην περιοχή του ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου μέσα στο κτίριο αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο βρήκαμε πολλά αδέσποτα. Αυτά σε αγέλες επιτίθεντο σε διερχόμενους, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες και σε διάστημα λίγων ημερών έγιναν 7 καταγγελίες επιθέσεων και άπειρες διαμαρτυρίες των περιοίκων και των διερχομένων.

Αμέσως η νέα Δημοτική Αρχή κινητοποιήθηκε και η υπηρεσία του Δήμου συγκέντρωσε τα αδέσποτα αυτά και τα εγκατέστησε σε πρόχειρο καταφύγιο στην περιοχή Σκα, σε χώρο μακριά από οικισμούς. Για το σκοπό αυτό διατέθηκαν 10.000,00 €.

Η φιλοζωική ομάδα, την οποία ενισχύει ο Δήμος Ναυπακτίας, μάζεψε και άλλα με αποτέλεσμα σήμερα να φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο χώρο πάνω από 120 αδέσποτα.

Μέχρι σήμερα ο Δήμος μας έχει διαθέσει πάνω από 30.000,00 € σε τροφές και οτιδήποτε άλλο απαιτείται για την αξιοπρεπή λειτουργία του καταφυγίου.

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήρθε κατ’ επανάληψη και έκαμε έλεγχο στις εγκαταστάσεις κράτησης των ζώων και μας υπέδειξε σταδιακά και με προϋποθέσεις ή να δώσουμε τα σκυλιά για υιοθεσία ή να τα αφήσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως ο νόμος ορίζει. Μάλιστα με την αριθμό 242923/19821/9-10-2011 Απόφαση της μας έταξε προθεσμία εννέα (9) μηνών να συμμορφωθούμε με την προαναφερόμενη υπόδειξή της. Μέχρι σήμερα πολλά σκυλιά έχουν δοθεί για υιοθεσία, αλλά ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος και δεν προβλέπεται να υιοθετηθούν όλα μέσα στην προθεσμία που μας έταξε η προαναφερόμενη απόφαση. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους φιλόζωους να επικοινωνήσουν μαζί μας και να υιοθετήσουν τα σκυλιά που έχει ο Δήμος στις προαναφερόμενες εγκαταστάσεις του. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με το νόμο και την παραπάνω απόφαση της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Αντιδήμαρχος
Χ. Σαλαμούρας

1 σχόλιο:

  1. ΝΩΡΙΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΕ Κ ΠΕΤΑΞΕ ΜΕΣΑ Σ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΙΡΙΟ Κ ΑΦΗΣΕ ΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΑ ΛΥΝΕΙ Κ ΝΑ ΔΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 120 ΣΚΥΛΑΚΙΑ Κ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ ΕΓΩ Τ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ ΕΙΔΑ Κ ΕΧΩ Κ ΤΑ VIDEO ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΞΟΔΕΨΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΨΥΧΩΝ Κ ΤΟ ΛΕΩ ΕΥΘΕΩΣ Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ Τ Ι Π Ο Τ Α !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld