Γεγονός και στην χώρα μας η εκπαίδευση εκπαιδευτών και σκύλων για τυφλούς!


Την εκπαίδευση αναλαμβάνουν η σχολή «ΛΑΡΑ» σε συνεργασία με τη «ROYAL CANIN Hellas».

 
Παρότι η οικονομική κρίση καλά κρατεί εντούτοις φαίνεται πως κάποιοι δεν έχουν χάσει τον πολιτισμό τους και το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους για τον συνάνθρωπό μας και ιδιαίτερα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Σταθμό στον ανθρωπισμό μας αλλά και στην ουσιαστική βοήθεια σε 50.000 και πλέον τυφλούς συμπολίτες μας αποτελεί η πρωτοβουλία της Σχολής Σκύλων-Οδηγών «Λάρα» η οποία θα εκπαιδεύσει τον πρώτο Εκπαιδευτή Σκύλων Οδηγών Τυφλών για την Ελλάδα, καθώς και έναν Σκύλο-Οδηγό με την πλήρη υλικοτεχνική και οικονομική υποστήριξη της «Royal Canin Hellas». 

Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί «σταθμό» για τη χώρα μας, δεδομένου ότι, εν έτη 2013 δεν υπάρχει ούτε ένας εκπαιδευτής σκύλων-οδηγών τυφλών στην Ελλάδα, ενώ οι συμπολίτες μας με ολική ή μερική απώλεια όρασης ξεπερνούν τους 50.000! Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο παίρνουν μέρος ο κος. Πάρης Διαμαντίδης και το Labrador Retriever Crystal, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στη Φλωρεντία από την Εθνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών της Ιταλίας με την συμβολή της κας Ευθαλίας Σταβοράβδη (Ελληνίδας εκπαιδεύτριας σκύλων-οδηγών τυφλών που διαμένει στη Βασιλεία της Ελβετίας). 

Η ολοκλήρωση της κατάρτισης του Έλληνα εκπαιδευόμενου, αναμένεται στα τέλη του 2014, ενώ η Crystal, ολοκληρώνοντας αισίως την εκπαίδευσή της,θα δοθεί σε έναν/μια Έλληνα/Ελληνίδα με ολική απώλεια όρασης το φθινόπωρο του 2013. Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκύλων-Οδηγών (International Guide Dog Federation). 

Έχοντας σαν αρχή την ίση μεταχείριση, την αυτόνομη διαβίωση και την καθολική πρόσβαση στα κοινά όλων των ανθρώπων σε συνάρτηση με την αγάπη και το σεβασμό προς τα ζώα, έργο της Σχολής «Λάρα», είναι να εκπαιδεύει και να παρέχει εντελώς δωρεάν ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους Οδηγούς σε άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης. 

Η «Royal Canin Hellas», πιστή στη φιλοσοφία της «Γνώση & Σεβασμός», που εστιάζει στη γάτα και το σκύλο, έρχεται για άλλη μια φορά να ενισχύσει το έργο της Σχολής «Λάρα» και να αποδείξει έμπρακτα το σεβασμό της και προς τον Άνθρωπο. 

Η παραπάνω πρωτοβουλία παρουσιάστηκε πρόσφατα από το ιδρυτικό μέλλος και πρόεδρο της Σχολής «Λάρα» κα. Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου, τον εκπαιδευόμενο κ. Πάρη Διαμαντίδη και τη Διευθύντρια του Επιστημονικού Τμήματος και Εταιρικής Επικοινωνίας της “Royal Canin Hellas” κα. Ειρήνη Τάτλα. 

Ακόμη σε αυτή την παρουσίαση έκανε και την πρώτη της δημόσια εμφάνιση η Crystal, συνοδευόμενη από τους σκύλους-οδηγούς της Σχολής «Λάρα».

 

Πηγή parapolitika.gr
Αναρτήθηκε στο animalspress.blogspot.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld