Καταγγέλλει ότι θα ευθανατώσουν 11 σκυλιά στο δημοτικό κυνοκομείο Ξάνθης


Όπως καταγγέλλει η Σοφία Μ. από την Γερμανία στο dogw0rld την Δευτέρα 30/12/2013 έχει προγραμματιστεί στο καταφύγιο της Ξάνθης να ευθανατωθούν 11 σκυλιά.

Η πενταμελής επιτροπή που έχει οριστεί από τον Δήμο με αντικείμενο την διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, αποφάσισε πριν από δύο ημέρες, πως τα 11 σκυλιά είναι επιθετικά και θα υποβληθούν σε ευθανασία. Σύμφωνα, όμως με την καταγγέλλουσα κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και όλα αυτά είναι μια κακή φήμη.





Καταγγέλλει δε, πως η απόφαση αυτή παραβιάζει τον νόμο 4039/12 ο οποίος ορίζει ότι: Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς, που εκδηλώνει απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα, χωρίς να απειληθεί, προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται.
 



Όταν μάλιστα φιλόζωοι προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν με τα 11 σκυλιά, οι αρμόδιοι αρνήθηκαν κάθε είδους εμπλοκή. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα αναφέρει η κ. Σοφία, αρνήθηκαν να τους παραδώσουν τα έγγραφα σχετικά με την ευθανασία των 11 σκύλων.




Ζητά την δημοσιοποίηση του σκανδάλου προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση. 

Εμείς σύντομα θα έχουμε ενημέρωση και από την πλευρά του δημοτικού κυνοκομείου, προκειμένου να μάθουμε για το τι ακριβώς συμβαίνει.


dogw0rld.blogspot.gr

Διαβάστε την νεότερη ενημέρωση ΕΔΩ.

3 σχόλια:

  1. Unfortunately Greece is like Roumania.No respect and love for straw Dogs and animals in General!!!!The authorities dont care at all.This is and whas the bad Greek mentality.
    Naturally the government in intetrested with other things.What a shame for a so called European Country!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. http://dogw0rld.blogspot.gr/2013/12/den-tha-eythanatwthoun-telika-ta-zwa-tou-dimotikou-kinokomeiou-ksanthis.html

      Διαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld