Κοζάνη: Ανώμαλος χτύπησε βάναυσα κουτάβι στο κεφάλι με μπαλτά ή τσεκούρι


Mε την απόλυτη φρίκη ήρθαν αντιμέτωποι τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης ΑΓΓΙΖΩΟ, όταν στην πλατεία του χωριού Μεταμόρφωση εντόπισαν ένα κουτάβι μόλις 1.5 μηνών χτυπημένο στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του με μπαλτά ή τσεκούρι.


Ο κτηνίατρος που ανέλαβε την περίθαλψη του άτυχου ζώου σοκαρισμένος από το θέαμα επαναλάμβανε ότι ο ''ανθρωπος'' είναι επικίνδυνος! Το ζώο είχε πολύ βαριά τραύματα στο κεφάλι, στο λαιμό και στο αυτί! Ο πόνος που ένιωσε αυτό το άτυχο πλάσμα ήταν σίγουρα ανυπόφορος.


Σύμφωνα με τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης ΑΓΓΙΖΩΟ, το κουτάβι χειρουργήθηκε εχθές το βράδυ και σήμερα αναρρώνει σε προσωρινό σπίτι φιλοξενίας. Ωστόσο μέχρι το βράδυ και για 15 μέρες πρέπει να βρεθεί ένα σπίτι για να παίρνει τα φάρμακά του να ηρεμήσει και να μην έρθει σε επαφή με άλλα ζώα.

Το σωματείο απευθύνει δημόσια έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί τους (6984905801 - 6973652651 - 6980884737) έστω και ανώνυμα. Θα κατατεθεί σήμερα μήνυση στο null τμήμα της Κοζάνης και θα υπάρξει και επικοινωνία με τον πρόεδρο του χωριού και επίσημη επιστολή μήπως και βρεθεί ο ψυχοπαθής που ευθύνεται για την κατάσταση του ζώου.
  


Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η συμπεριφορά των παιδιών που ειδοποίησαν το σωματείο και πρόσεχαν το σκυλάκι μέχρι να το παραλάβει το σωματείο. Μάλιστα μάζεψαν και λεφτά προκειμένου να χειρουργηθεί! Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά που δείχνουν ότι τελικά ίσως και να υπάρχει ελπίδα μέσα σε όλη αυτήν την σαπίλα!



4 σχόλια:

  1. ntropi nropi kai esxos exw na po! telika imaste xiroteroi kai apo zwa orismenoi! oti ekane sto skilaki makari na to kanoun kai se ekinonn gia na dei th glika! xilix bravo sta pedia! afto tha pei anthropia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...τα καλύτερα για το σκυλάκι...όσο για το δίποδο ον που το κακοποίησε....θα το βρεί μπροστά του ότι έκανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορούμε να βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο στην ανάρρωση του κουταβιού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld