Κεφαλονιά: Έσωσαν την σκυλίτσα που κάποιος πέταξε σε γκρεμό και επέζησε τρώγοντας λάσπη!


Ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σώσουν έναν σκυλάκι που κάποιος έριξε σε έναν γκρεμό στα Σπαρτιά Κεφαλονιάς. Το σκυλί, όπως αναφέρει το Kefalonia press μέρες τώρα γαύγιζε αλλά δεν μπορούσαν να εντοπίσουν από πού προέρχονταν η φωνή. Ο Διονύσης και ο Peter έφθασαν στο χείλος του γκρεμού και διαπίστωσαν ότι ήταν αδύνατη η κάθοδος. Έτσι απηύθυναν έκκληση βοήθεια προκειμένου να βρεθεί ένα σκάφος για να προσεγγίσουν το σημείο από την παραλία. Παρά τις προσπάθειες σκάφος δεν βρέθηκε, βρέθηκε όμως ο Θανάσης με τα κανό του. Ευτυχώς η θάλασσα λάδι έτσι από τον Κλειματσιά οι διασώστες έφθασαν στη διπλανή παραλία για να σκαρφαλώσουν το λόφο.

Το έδαφος είναι αργιλώδες και όπως θα δείτε χώθηκαν μέχρι το γόνατο στη λάσπη. Πέρασαν ώρες μέχρι να φθάσουν στο σημείο που ήταν το σκυλί. Το είδαν αλλά αυτό ήταν τρομοκρατημένο και δεν πλησίαζε.





Του άφησαν νερό και φαγητό και αργά το απόγευμα επέστρεψαν. 

Τελικά σήμερα Σάββατο ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης της σκυλίτσας. Το συγκλονιστικό είναι ότι αυτή η σκυλίτσα για να επιζήσει επί δέκα και πάνω μέρες έτρωγε λάσπη!! Ναι λάσπη!!!

Η Μαρίνα Καππάτου, Ο Διονύσης Καππάτος, ο Peter Lee , ο Παύλος με το κανό του και δυο σκυλάκια, ήταν όσοι την έφεραν πίσω στον κόσμο. Οι διασώστες είχαν πάρει μαζί τους σήμερα και δυο σκυλάκια ώστε το ζωάκι να αισθανθεί ασφάλεια και να τους εμπιστευτεί . 




Στο ΑΡΚ (Animal Rescue Kefalonia)θα της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, θα εξεταστεί από κτηνίατρο και ανάλογα την πορεία της υγείας της θα δοθεί για υιοθεσία. 




Ακολουθούν τα λόγια του Διονύση Καππάτου για τα σημερινά γεγονότα:
 
Φτάσαμε στο λιμάνι των Σπαρτιών...εκεί μας περίμενε μια έκπληξη ...ήταν μαζεμένοι χωριανοί με τον πρόεδρο Μιχάλη Μαφρέδα να μας ευχαριστήσουν για την σωτηρία του σκυλιού...μας αιφνιδίασαν ευχάριστα ...αυτοί οι άνθρωποι αυτές τις δύο μέρες μας παρακολουθούσαν συνεχώς έτοιμοι να βοηθήσουν...να σημειωθεί όμως πως αυτές τις δύο, πολύ δύσκολες μέρες έγινε αντιληπτό από όλους μας ότι κάτι πάει να αλλάξει προς το καλύτερο στο τόπο μας σχετικά με τα ζώα...έγινε μια τρομερή κινητοποίηση από πάρα πολλούς συμπολίτες μας,που αυθόρμητα προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν με διάφορους τρόπους...

Να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω την Eleni Hioni για την απίστευτη βοήθεια της στο συντονισμό της όλης επιχείρησης , την δικιά μας Claudia Stellatou τον Giorgio Potamianos Kefalonia Elements που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό μας ,διαθέσιμος να βοηθήσει όπου του ζητούσαμε,τον φίλο Στέφανο Κουνάδη που δήλωσε αμέσως παρόν,όλους εσάς που μας εμψυχώνεται και μας δίνετε κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και φυσικά τον Peter Lee που για εμάς τους νεότερους είναι μια αστέρευτη πηγή έμπνευσης!!!! Τέλος ξέρω ότι δεν θέλουν να το κάνω αλλά εγώ έτσι αισθάνομαι έτσι κάνω..Pavlos Georgilas και Yvonne Walser σας ευχαριστούμε πολύ...

3 σχόλια:

  1. Το ότι την πέταξε κάποιο "κτήνος" δεν το ξέρουμε , μπορεί να έπεσε μόνη της η σκύλα .Καλά κάνατε και τη βγάλατε αλλά οι υποθέσεις που ρίχνουν ευθήνες σε άνθρωπο "κτήνος" είναι για δημιουργία εντυπώσεων .Άλλο να βοηθάς τα ζώα και άλλο να μισείς τους ανθρώπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Νικο θα μας επιτρεψεις να πιστευουμε ολοι μας το αυτονοητο...
      Δεν τιθεται θεμα κακιας αν κ μονο αυτο το αισθημα δημιουργειται ακουγοντας τοσο λυπηρες ειδησεις...
      Γυρω μας υπαρχει τοση απανθρωπια, τοση απεχθεια για τα ζωα, καθημερινα κατακλυζομαστε απο τετοιου ειδους ειδησεις κ ΦΡΙΧΤΑ περιστατικα, που ειναι ΛΟΓΙΚΟ το μυαλο ολων να πηγαινει εκει..
      Θα εξηγησω ευθυς αμεσως το συλλογισμο μου...
      Τα αδεσποτα ζωα, εχουν υψηλοτερη αντιληψη του κινδυνου (λογω του οτι καλουνται να επιβιωσουν σε ενα τετοιο περιβαλλον μονα) απο τα δεσποζομενα ζωα που ο δεικτης αγνοιας κινδυνου ειναι μεγαλος...
      Πιστευω γινομαι κατανοητη..
      Κανενα ζωο δεν ειναι τοσο χαζο που να θελησει να παει.....τη βολτα του στους γκρεμους!!!
      Που ως γνωστον τα σκυλια εχουν θεματα υψοφοβιας και επειδη ειναι κλασεις ανωτερα απο μας σε αισθηματα, απλως εμπιστευθηκε το "δόλο χερι" κ λαϊκα τη πατησε!
      Αλλα επειδη μιλησα για αισθηματα...
      Παλι θα εμπιστευθει τους ανθρωπους...
      Οπως κ εκανε με τους αντρες της αποστολης....
      Ακομα κ αν εμεις ως ανθρωποι κ ανωτερα πνευματικα οντα, το ειχαμε πληγωσει....
      Εχει δυναμη να αγαπησει....
      Οποτε φιλε μου Νικο, η απσντηδη ειναι ηλιου φαεινοτερη...
      Μη βγαζεις αρνητικα συναισθηματα για ολους εμας....


      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld