Η μεταμόρφωση της Βιολέτας, ενός αδέσποτου πομεράνιαν που μύριζε θάνατο


Όταν η Βιολέτα, το μικρό πομεράνιαν, έφτασε πριν μερικούς μήνες στο καταφύγιο ''OCPoundHounds'', ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το δέρμα της ήταν μωβ και κίτρινο και προφανώς χρειαζόταν άμεσα ιατρική περίθαλψη. 


Μεταφέρθηκε λοιπόν σε εξειδικευμένη κλινική και εξετάστηκε από τους γιατρούς, οι οποίοι έκριναν πως η κατάστασή της είναι σοβαρή, αφού το δέρμα της σάπιζε και έπεφτε.


Οι κτηνίατροι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Βιολέτα είχε δαγκωθεί από μεγαλύτερο σκυλί ή κάποιο κογιότ και επειδή δεν έλαβε καμία ιατρική θεραπεία, η σάρκα της νεκρώθηκε κάνοντας το δέρμα της μωβ.




Το πρώτο εμπόδιο για την ανάκαμψη της Βιολέτας ήταν κατά πόσον διέθετε αρκετό πρόσθετο δέρμα για μόσχευμα. Στους σκύλους τα μοσχεύματα συνήθως λαμβάνονται από το σβέρκο. Δεδομένου όμως πως εκεί ακριβώς ήταν το σημείο που η Βιολέτα χρειαζόταν το δέρμα, οι πιθανότητες ήταν λίγες. Παρόλα αυτά, οι γιατροί τα κατάφεραν και το μικρό πομεράνιαν ήταν έτοιμο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.


Η Βιολέτα πέρασε τέσσερις ώρες στο χειρουργείο μάταια, αφού το πρώτο μόσχευμα δέρματος νεκρώθηκε, διότι η κακή κατάσταση των φλεβών της Βιολέτας δεν μπορούσε να υποστηρίξει την νέα σάρκα.  


Η γιατρός που είχε αναλάβει το περιστατικό όμως αρνήθηκε να παραιτηθεί και μετά από δεύτερη χειρουργική επέμβαση έξι ωρών, τα κατάφερε. 



Η μικρή Βιολέτα έμεινε τον πρώτο καιρό τυλιγμένη με ειδικούς επιδέσμους, τρεφόταν και ενυδατωνόταν με ορό. Καθώς, σιγά-σιγά οι πληγές επουλώνονταν, έπρεπε να φορέσει μια ειδική ''στολή'' από χαρτόνι προκειμένου να αποφευχθεί η επιδείνωση της πληγής.
 


Μετά από μήνες και έπειτα από μια αργή αλλά σταθερή πρόοδο, η μικρή σκυλίτσα μοιάζει με άλλο σκυλί. Η γιατρός ανέφερε πως ήταν πολύ συνεργάσιμη ασθενής. ''Της άρεσε να ντύνεται με το ειδικό χαρτόνι, αλλά μισούσε να της κόβουμε τα νύχια της'', αναφέρει.



Η μικρή Βιολέτα από την στιγμή που της επετράπη να κινηθεί και πάλι, απέκτησε αυτοπεποίθηση και δεν διστάζει να χορέψει για να τραβήξει την προσοχή του προσωπικού! Όλοι την έχουν ερωτευτεί και το σίγουρο είναι πως αυτοί που θα την υιοθετήσουν είναι πολύ τυχεροί! 



3 σχόλια:

  1. μπραβο σε ολους!τι να πω υποκλινομαι στον γιατρο που με την επιμονη του καταφερε το ακατορθωτο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mpravo sosate mia psixi!!!!!!!!!!!!!! tha mporousa na to iothetiso agapo polu ta skylia k exo adynamia se ayta pou tous leipei h agaph k h storgh k thelo polu na ti doso sthn violeta!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό έγινε στο εξωτερικό, έτσι δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld